Yle Urheilu | Tuoreimmat uutiset

  Gabon tutkii väitteet naisjalkapalloilijoiden raiskauksista

  Gabon tutkii väitteet naisjalkapalloilijoiden raiskauksista


  Epäilysten mukaan tekoihin ovat syyllistyneet joukkueen hallintoon kuuluvat. Nuorten naisten maajoukkue oli viime viikolla turnauksessa Ranskan Marseillessa, jossa se hävisi kaikki viisi otteluaan maalierolla 0-44. Vielä vaikeampaa epäillään olleen...

  Epäilysten mukaan tekoihin ovat syyllistyneet joukkueen hallintoon kuuluvat.

  Nuorten naisten maajoukkue oli viime viikolla turnauksessa Ranskan Marseillessa, jossa se hävisi kaikki viisi otteluaan maalierolla 0-44. Vielä vaikeampaa epäillään olleen kentän ulkopuolella.

  - Joukkueen nuoret naiset ovat kertoneet seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksista. Väitteiden mukaan näihin on syyllistynyt joukkueen tekniseen ja hallinnolliseen henkilökuntaan kuuluvia henkilöitä. Asian vakavuuden takia pyydän Gabonin jalkapalloliittoa tutkimaan asiaa. Olen myös vienyt asian syyttäjäviranomaisille, Gabonin urheiluministeri Alain-Claude Bilie-By-Nze sanoi.

  Ilves koki ensimmäisen tappion Kuopiossa –

  Ilves koki ensimmäisen tappion Kuopiossa – "Vähän kerjäsimme verta nenästämme"


  Tulos merkitsi sitä, että Ilves kärsi kauden ensimmäisen tappionsa. – Oli kova matsi. Ilves laittoi kaiken peliin. Voitto tuli hyvään paikkaan, KuPSin puolustaja Kalle Taimi sanoi. Taistelu liigan kärjessä kiristyi KuPSin voiton myötä....

  Tulos merkitsi sitä, että Ilves kärsi kauden ensimmäisen tappionsa.

  – Oli kova matsi. Ilves laittoi kaiken peliin. Voitto tuli hyvään paikkaan, KuPSin puolustaja Kalle Taimi sanoi.

  Taistelu liigan kärjessä kiristyi KuPSin voiton myötä. Kärkikolmikko Inter, Ilves ja KuPS on tasaväkinen, sillä jokaisella on 16 pistettä. Inter ja Ilves ovat pelanneet ottelun vähemmän kuin KuPS.

  KuPSin voittomaalin ampui kulmapotkun jälkitilanteesta Reuben Ayarna toisella puoliajalla. Hänen tarkka vetonsa lähti noin 20 metristä ja upposi maalin alakulmaan. Ilveksen erinomainen maalivahti Mika Hilander ei hyvästä yrityksestä huolimatta yltänyt vetoon.

  Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss harmitteli joukkueensa nihkeää aloitusta. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla KuPS määräsi tahdin kentällä.

  – KuPS aloitti pelin paljon paremmin kuin me. Me vähän kerjäsimme verta nenästämme. Kokonaisuutena KuPS oli tuon verran parempi.

  Konkariluotsi Lippi tekee pikapaluun Kiinan jalkapallomaajoukkueen peräsimeen

  Konkariluotsi Lippi tekee pikapaluun Kiinan jalkapallomaajoukkueen peräsimeen


  Italialainen valmentajasuuruus Marcello Lippi palaa takaisin Kiinan miesten jalkapallomaajoukkueen peräsimeen. Vielä tammikuussa Lippi, 71, kieltäytyi jatkosopimuksesta, mutta yrittää nyt johdattaa Kiinan Qatarin MM-kisoihin 2022. – Uskomme, että...

  Italialainen valmentajasuuruus Marcello Lippi palaa takaisin Kiinan miesten jalkapallomaajoukkueen peräsimeen. Vielä tammikuussa Lippi, 71, kieltäytyi jatkosopimuksesta, mutta yrittää nyt johdattaa Kiinan Qatarin MM-kisoihin 2022.

  – Uskomme, että Lippin ja hänen valmennusryhmänsä alaisuudessa maajoukkue tekee kaikkensa MM-unelman eteen, Kiinan jalkapalloliitto kirjoitti tiedotteessaan.

  Kiina on esiintynyt MM-lopputurnauksessa vain kertaalleen, vuonna 2002.

  Lippi seuraa päävalmentajana maanmiestään Fabio Cannavaroa, jonka pesti kesti vain kahden tappiopelin verran.

  Lippin alaisuudessa vuosina 2016–2019 Kiina voitti pelaamistaan 32 ottelusta 13 ja hävisi 11.

  Lippi luotsasi Italian miehet MM-kultaan vuonna 2006.

  Lue myös:

  Jalkapallon huippuseura PSG:n qatarilaispomoa epäillään taas korruptiosta – nyt tutkinnan alla on lahjonta yleisurheilun MM-kisojen saamiseksi

  Entinen huippupelaaja Wilmots ryhtyy Iranin maajoukkuevalmentajaksi

  Jalkapallon huippuseura PSG:n qatarilaispomoa epäillään taas korruptiosta – nyt tutkinnan alla on lahjonta yleisurheilun MM-kisojen saamiseksi

  Jalkapallon huippuseura PSG:n qatarilaispomoa epäillään taas korruptiosta – nyt tutkinnan alla on lahjonta yleisurheilun MM-kisojen saamiseksi


  Ranskalaisen jalkapallon suurseuran Paris Saint Germainin qatarilainen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Nasser al-Khelaifi on virallisen tutkinnan alaisena Ranskassa, kertoo uutistoimisto AFP Al-Khelaifia kuulusteltiin maaliskuussa vuoden...

  Ranskalaisen jalkapallon suurseuran Paris Saint Germainin qatarilainen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Nasser al-Khelaifi on virallisen tutkinnan alaisena Ranskassa, kertoo uutistoimisto AFP

  Al-Khelaifia kuulusteltiin maaliskuussa vuoden 2017 yleisurheilun MM-kilpailujen isännyyttä koskevassa tapauksessa. Al-Khelaifi yritti saada kilpailut Qatariin, mutta Lontoo valittiin kisojen isännäksi. Qatar sai isännyyden seuraaviin, syksyllä 2019 järjestettäviin yleisurheilun MM-kisoihin. AFP:n mukaan al-Khelaifin epäillään lahjoneen päättäjiä saadakseen kilpailut Dohaan molemmilla kerroilla.

  AFP:n lähteen mukaan al-Khelaifin omistama Oryx Qatar Sports Investments -yhtiö maksoi 3,1 miljoonaa euroa senegalilaisen Papa Massama Diackin omistamalle yritykselle, jotta Qatar saisi vuoden 2017 MM-kisaisännyyden. Diack on Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) entisen puheenjohtajan, Lamine Diackin poika.

  Al-Khelaifin myös epäillään tarjoutuneen maksamaan noin 29 miljoonaa euroa vuoden 2017 yleisurheilun MM-kisojen kaupallisista oikeuksista. Osa summasta maksettiin etukäteen. Koko summa olisi maksettu, mikäli Qatar olisi saanut kilpailut itselleen.

  Paris Saint Germain tai al-Khelaifi itse eivät ole kommentoineet väitteitä. Al-Khelaifin asianajaja Francis Szpiner kieltää Khelaifin olleen osallinen korruptiovyydissä.

  – Nasser al-Khelaifin nimi ei esiinnyt yhdessäkään tapaukseen liittyvässä asiakirjassa. Nämä väitteet eivät perustu luotettaviin todisteisiin, Szpiner sanoi Le Parisien -lehdelle. Szpinerin mukaan al-Khelaifi ei edes ollut mukana Oryx QSI:n toiminnassa vielä vuonna 2011, jolloin epäilty lahjonta tapahtui.

  Khelaifi, 45, on aktiivisesti mukana Qatarin urheilumaailmassa. Hän on muun muassa Qatarin tennisliiton puheenjohtaja.

  Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun al-Khelaifia syytetään korruptiosta. Vuonna 2017 häntä kuulusteltiin lahjusten antamisesta Fifan entiselle pääsihteerille Jereme Valckelle, jotta Al-Khelaifin omistama mediayhtiö BeIN Media Group saisi jalkapallon MM-kisojen lähetysoikeudet vuoden 2026 ja vuoden 2030 MM-kisoihin. Tapauksen tutkinta on yhä kesken.

  Lamine Diack yleisurheilun MM-kisoissa 2015.AOP

  Vuosina 1999-2015 IAAF:n puheenjohtajana toiminut Lamine Diack on niin ikään ryvettynyt korruptioskandaaleissa. Maailman antidopingtoimisto WADA paljasti vuonna 2015, että Diack oli IAAF:n johtajana perustanut virallisen liiton ulkopuolisen johdon, joka piilotteli muun muassa Venäjän dopingskandaalia. Venäläisurheilija maksoi WADA:n mukaan Diackille kuusinumeroisen summan, jotta tämä salaisi positiivisen dopingtestin tulokset.

  Sittemmin Diackin on epäilty vastaanottaneen lahjuksia myös Rio de Janeiron ja Tokion kesäolympialaisten sekä yleisurheilun MM-kisojen isännyyksistä.

  Lue myös:

  Kylian Mbappe leikkasi Real Madrid -huhuilta siivet – vakuutti jäävänsä PSG:hen

  PSG uusi Ranskan jalkapallomestaruuden – sarjan voitto varmistui hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä

  PSG:n qatarilaispomoa syytetään MM-kisalahjuksista

  PSG-pomo kuvittelee selviävänsä kaikesta rahalla – tarjoaa Neymar-sotkun ratkaisemiseksi miljoonaa euroa

  Japanin olympiapomolle epäilyttävä kahden miljoonan bonus ennen kisaisännyyden saamista – tutkitaan korruptiosta

  Kolme IAAF:n korkeaa virkailijaa hyllytetty venäläisten dopingkäryjen salailusta

  Myös kakkosluotsi lähtee HJK:sta:

  Myös kakkosluotsi lähtee HJK:sta: "Kannan osaltani vastuun"


  Keskiviikkona päävalmentajansa Mika Lehkosuon irtisanonut HJK ja joukkueen kakkosvalmentaja Jani Sarajärvi ovat purkaneet sopimuksensa. – Tulin Klubiin Mika Lehkosuon toiveesta. Hän antoi ison roolin ja ison vastuun. Kausi ei ole sujunut hyvin,...

  Keskiviikkona päävalmentajansa Mika Lehkosuon irtisanonut HJK ja joukkueen kakkosvalmentaja Jani Sarajärvi ovat purkaneet sopimuksensa.

  – Tulin Klubiin Mika Lehkosuon toiveesta. Hän antoi ison roolin ja ison vastuun. Kausi ei ole sujunut hyvin, joten kannan myös osaltani vastuun siitä, Sarajärvi kommentoi HJK:n tiedotteessa.

  HJK piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi irtisanoneensa Lehkosuon ja palkanneensa uudeksi päävalmentajakseen RoPSista Toni Koskelan.

  Tällä kaudella HJK on pelannut kymmenen ottelua, joista se on voittanut vain kaksi. Kauden alku on ollut suuri pettymys selvältä mestarisuosikilta, mikä johti muutoksiin valmennuksessa.

  – Me tarvitsemme uuden alun, muutoksen, koska esitykset ja tulokset eivät ole olleet sitä mitä olemme hakeneet. Toni edustaa sellaista, joka pystyy tuomaan muutoksen nopeasti, mutta ei kompromissia siitä, mitkä meidän pitkän aikavälin tavoitteemme ovat, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi Yle Urheilulle keskiviikkona.

  HJK tiedotti Sarajärven lähdöstä verkkosivuillaan torstaina. Uutta kakkosvalmentajaa ei ole vielä nimetty.

  Lue myös:

  Kolme päävalmentajaa Veikkausliigaan kasvattanut Mika Lehkosuo on ylpeä "opetuslapsistaan": "Ei heidän menestyksensä ole tullut yllätyksenä"

  Lehkosuolle potkut, Toni Koskela HJK:n päävalmentajaksi

  RoPS saa uuden päävalmentajan – Toni Koskela siirtyy Helsinkiin, ohjat ottaa Pasi Tuutti

  HJK oli valmis maksamaan kovan summan saadakseen oman poikansa kotiin – asiantuntija Koskelan valinnasta: "Herkullisin mahdollinen paikka"

  Kommentti: HJK:n ylivoimaiset resurssit näkyvät juuri nyt vain kentän ulkopuolella – Toni Koskela tuo tuttuun ympäristöön uusia mausteita, joita alkukaudesta kyntänyt HJK kaipaa kipeästi

  HJK ja RoPS neuvottelivat Toni Koskelan siirrosta ilman, että valmentaja itse tiesi – tuoreelta HJK-luotsilta kysyttiin asiasta vasta myöhään maanantai-iltana

  Jalkapallon arvokisakesä käynnistyy! Katso tästä Ylen lähetystiedot alle 20-vuotiaiden MM-kisoista

  Jalkapallon arvokisakesä käynnistyy! Katso tästä Ylen lähetystiedot alle 20-vuotiaiden MM-kisoista


  Jalkapallon arvokisakesä käynnistyy tänään Puolassa pelattavien U20 MM-kisojen ottelulla Meksiko-Italia. Ottelulähetys alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 18.50. Pelin selostaa Toni Saukkola. Yle näyttää U20-kisojen jokaisena pelipäivänä...

  Jalkapallon arvokisakesä käynnistyy tänään Puolassa pelattavien U20 MM-kisojen ottelulla Meksiko-Italia. Ottelulähetys alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 18.50. Pelin selostaa Toni Saukkola.

  Yle näyttää U20-kisojen jokaisena pelipäivänä ottelun, yhteensä 17 kamppailua.

  Ylen lähetykset alle 20-vuotiaiden MM-kisoista

  to 23.5. Fifan jalkapallon U20 MM, Meksiko – Italia, klo 18.50, TV2

  pe 24.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Ukraina – Yhdysvallat, klo 21.18, Yle Areena

  la 25.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Portugali – Etelä-Korea, klo 16.18, Yle Areena

  su 26.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Ecuador – Italia, klo 18.48, Yle Areena

  ma 27.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Yhdysvallat – Nigeria, klo 21.18, Yle Areena

  ti 28.5. Fifan jalkapallon U20 MM: Portugali – Argentiina, klo 18.48, Yle Areena

  ke 29.5. Fifan jalkapallon U20 MM, Yle Areena

  to 30.5. Fifan jalkapallon U20 MM, Yle Areena

  pe 31.5. Fifan jalkapallon U20 MM, Yle Areena

  su 2.6. Fifan jalkapallon U20 MM pudotuspeli, Areena

  ma 3.6. Fifan jalkapallon U20 MM pudotuspeli, Areena

  ti 4.6. Fifan jalkapallon U20 MM pudotuspeli, Areena

  pe 7.6. Fifan jalkapallon U20 MM, puolivälierä, Areena

  la 8.6., Fifan jalkapallon U20 MM, puolivälierä, Areena

  ti 11.6, Fifan jalkapallon U20 MM, välierät, Areena kello 18.25 ja 21.25, TV2 kello 22.00

  la 15.6, Fifan jalkapallon U20 MM, loppuottelu, TV2, kello 18.50.

  Alkulohkovaiheen viimeiset näytettävät ottelut päätetään myöhemmin.

  Lue lisää:

  Ylen kanavilla tuhti kattaus naisten jalkapalloa – MM-kisojen lisäksi Naisten Liigaa ja Helmareita

  Entinen huippupelaaja Wilmots ryhtyy Iranin maajoukkuevalmentajaksi

  Entinen huippupelaaja Wilmots ryhtyy Iranin maajoukkuevalmentajaksi


  Belgialainen Marc Wilmots ryhtyy Iranin jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi vuoden 2022 MM-turnaukseen jatkuvalla sopimuksella. Sopimus allekirjoitettiin keskiviikkona Brysselissä Iranin suurlähettilään virka-asunnossa pitkäksi venyneiden...

  Belgialainen Marc Wilmots ryhtyy Iranin jalkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi vuoden 2022 MM-turnaukseen jatkuvalla sopimuksella. Sopimus allekirjoitettiin keskiviikkona Brysselissä Iranin suurlähettilään virka-asunnossa pitkäksi venyneiden neuvottelujen jälkeen.

  Wilmots oli jo aiemmin toukokuussa käynyt Iranissa tarkoituksenaan sopia pestistä Teheranissa, mutta palasi tuloksetta Belgiaan. Iranilaistietojen mukaan viivästys johtui vaikeuksista pankkisiirtojen kanssa

  Wilmots, 50, on entinen huippupelaaja ja Norsunluurannikon sekä Belgian maajoukkuevalmentaja. Iranin maajoukkueessa hän seuraa portugalilaista Carlos Queirozia, joka vei Iranin kahteen MM-lopputurnaukseen kahdeksanvuotisella päävalmentajakaudellaan.

  Lue myös:

  Jalkapallon MM-kisat pysyvät vielä 32 maan turnauksena – FIFA hylkäsi laajennusehdotuksen Qatarin MM-turnaukseen

  Jalkapallon MM-kisat pysyvät vielä 32 maan turnauksena – FIFA hylkäsi laajennusehdotuksen Qatarin MM-turnaukseen

  Jalkapallon MM-kisat pysyvät vielä 32 maan turnauksena – FIFA hylkäsi laajennusehdotuksen Qatarin MM-turnaukseen


  Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on hylännyt laajennusehdotuksen, joka olisi tuonut vuoden 2022 Qatarin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin 48 maata nykyisen 32:n sijasta. FIFA kertoo nettisivuillaan, että kattavan kuulemisprosessin jälkeen...

  Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on hylännyt laajennusehdotuksen, joka olisi tuonut vuoden 2022 Qatarin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin 48 maata nykyisen 32:n sijasta.

  FIFA kertoo nettisivuillaan, että kattavan kuulemisprosessin jälkeen muutosta MM-kisoihin ei voitu tehdä.

  FIFA:n mukaan syy suunnitelmien kaatumiseen ovat logistiset ongelmat. Muutos olisi vaatinut sen, että osa otteluista oltaisiin pelattu Qatarin ulkopuolella.

  – Olemme tulleet siihen tulokseen, että isäntämaan mahdollisten logististen ongelmien myötä päätökseen tarvitaan enemmän aikaa. Emme voi tehdä päätöstä ennen määräajan päättymistä kesäkuussa, FIFA linjaa.

  Maaliskuussa FIFA kertoi, että mahdollisesta joukkuemäärän lisäämisestä on määrä äänestää FIFA:n kongressissa kesäkuussa. FIFA:n keskiviikkoisen päätöksen takia asiaa ei enää käsitellä.

  Tammikuussa 2017 FIFA päätti yksimielisesti, että jalkapallon maailmanmestaruuskisojen joukkuemäärä olisi 48 Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon yhteiskisoissa vuonna 2026.

  Lue myös:

  Fifa harkitsee Qatarin MM-kisojen joukkuemäärän nostamista

  Dortmund mellastaa siirtomarkkinoilla: Hazard ja Brandt siirtyvät Bundesliigassa niukasti toiseksi jääneen seuran riveihin

  Dortmund mellastaa siirtomarkkinoilla: Hazard ja Brandt siirtyvät Bundesliigassa niukasti toiseksi jääneen seuran riveihin


  Jalkapallon Saksan Bundesliigan mestaruuden niukasti Bayern Münchenille hävinnyt Borussia Dortmund ilmoitti keskiviikkona kahdesta kovasta pelaajahankinnasta keskikentälleen. Belgialainen Thorgan Hazard ja saksalainen Julian Brandt vahvistavat...

  Jalkapallon Saksan Bundesliigan mestaruuden niukasti Bayern Münchenille hävinnyt Borussia Dortmund ilmoitti keskiviikkona kahdesta kovasta pelaajahankinnasta keskikentälleen.

  Belgialainen Thorgan Hazard ja saksalainen Julian Brandt vahvistavat Dortmundia ensi kaudella. Hazard, 26, saapuu joukkueeseen Mönchengladbachista, Brandt, 23, puolestaan Leverkusenista.

  – Nyt oli täysin oikea hetki ottaa seuraava askel urallani. Olen ylpeä siitä, että voin pelata Dortmundissa, jossa on uskomattomat fanit, Hazard totesi seuran verkkosivuilla.

  Hazardin veljeksistä tunnetuin on Chelseassa pelaava Eden Hazard, joka on kaksi vuotta Thorgania vanhempi. Thorgan Hazard on pelannut Belgian paidassa 21 ottelua.

  Julian Brandt on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Saksan maajoukkueen vakiokasvoista. A-maaotteluita pelaajalle on kertynyt 24.

  – Haluan jatkaa henkilökohtaista kehitystäni, se on yksi pääsyistä siirrolleni. Olen todella motivoitunut ja optimistinen, Brandt sanoi.

  Dortmundin viikko siirtomarkkinoilla on ollut kiireinen, sillä tiistaina seura kertoi hankkineensa niin ikään Saksan maajoukkueeseen murtautuneen laitapuolustaja Nico Schulzin Hoffenheimista.

  Lue myös:

  Messi ja Agüero vahvistavat Argentiinaa Copa Americassa – Interin maalinsylkijä jäi jälleen maajoukkueen ulkopuolelle

  Pääsylippufarssi uhkaa naisten MM-kisoja: kokonaisia perheitä on sijoitettu eri puolille katsomoita – "Tuntuu typerältä"

  Arsenalin Henrikh Mkhitarjan jää pois Eurooppa-liigan finaalista turvallisuussyistä

  Kommentti: HJK:n ylivoimaiset resurssit näkyvät juuri nyt vain kentän ulkopuolella – Toni Koskela tuo tuttuun ympäristöön uusia mausteita, joita alkukaudesta kyntänyt HJK kaipaa kipeästi

  Kommentti: HJK:n ylivoimaiset resurssit näkyvät juuri nyt vain kentän ulkopuolella – Toni Koskela tuo tuttuun ympäristöön uusia mausteita, joita alkukaudesta kyntänyt HJK kaipaa kipeästi


  Arvuuttelu HJK:n uudesta päävalmentajasta jäi lyhyeksi, kun Toni Koskela marssi Töölön jalkapallostadionin lehdistöhuoneeseen keskiviikkona. Samalla loppui arvuuttelu HJK:n tulevaisuudesta, sillä Koskelan pesti kattaa seuraavat kaksi ja puoli...

  Arvuuttelu HJK:n uudesta päävalmentajasta jäi lyhyeksi, kun Toni Koskela marssi Töölön jalkapallostadionin lehdistöhuoneeseen keskiviikkona. Samalla loppui arvuuttelu HJK:n tulevaisuudesta, sillä Koskelan pesti kattaa seuraavat kaksi ja puoli kautta.

  Ratkaisu on HJK:lta kaikin puolin perusteltu, sillä Mika Lehkosuon sopimus olisi joka tapauksessa loppunut kauden päätteeksi. Toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi keskiviikkona, että HJK:n suunnitelmana oli päättää ensi kauden päävalmentajasta kesäkuussa. Yksi vahvimmista ehdokkaista oli koko ajan juuri Koskela.

  Riihilahti puhui keskiviikon lehdistötilaisuudessa HJK:n uudesta alusta. Kuluva kausi saattaa alkaa ikään kuin uudelleen, mutta seuran toimintakulttuuri nojaa jatkossakin Lehkosuon luomiin arvoihin. Siitä pitää huolen useita vuosia Lehkosuon aisaparina HJK:ssa jo aiemmin valmentanut Koskela.

  On sekä HJK:n että Koskelan etu, että hän pääsee rakentamaan omannäköistään joukkuetta saman tien. HJK:n täytyy saada pelilliset lukkonsa auki varsinkin hyökkäyspäässä. Koskela ei vielä keskiviikkona avannut liiemmin ajatuksiaan siitä, minkälaista jalkapalloa hänen HJK:nsa pelaa, mutta hyökkäyspelissä nähtäneen Lehkosuon seinään törmännyttä pelitapaa suoraviivaisempia elementtejä jo seuraavassa ottelussa.

  Koskela tuonee HJK:hon vaadittavan muutoksen nopeasti, kun työympäristön toimintatavat ja osa pelaajista ovat tuttuja jo entuudestaan. Juuri näistä syistä HJK halusi kiirehtiä Koskelan sopimuksen maaliin mahdollisimman nopeasti.

  HJK sai mitä halusi ja tarvitsi, vieläpä etuajassa. Lehkosuon korvaaminen loppukaudeksi väliaikaisella päävalmentajalla olisi ollut suuri riski, jonka HJK vältti ylivertaisilla resursseillaan. RoPS menetti osaavan päävalmentajan, mutta sai kassaansa merkittävästi lisää täytettä.

  Uuden päävalmentajan haku Rovaniemeltä on tähän mennessä kauden ainoa osoitus HJK:n resursseista. Kentällä niistä ei ole merkkejä näkynyt.

  Mika Lehkosuo voitti HJK:n päävalmentajana kolme Suomen mestaruutta ja kaksi Suomen cupia.AOPLehkosuon perintö jää elämään

  Mika Lehkosuo ei ole enää HJK:n päävalmentaja, mutta hänen perintönsä vaikuttaa seurassa ja koko liigassa vielä pitkään. Tuore luotsi Koskela toimi Lehkosuon valmennusryhmässä lähes 200 Veikkausliiga-ottelun ajan. Entisiä Lehkosuon kakkosvalmentajia ovat myös Hongan Vesa Vasara ja Interin Jose Riveiro.

  Lehkosuo vei HJK:n heti ensimmäisellä kaudellaan seuran 2000-luvun suurimpaan saavutukseen. Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen selviytyminen oli kova näyttö Lehkosuon henkilökohtaisesta osaamisesta, varsinkin kun hän hyppäsi ruoriin Sixten Boströmin tilalle kesken kauden.

  Seuraavat kaksi kautta tuottivat pettymyksiä pettymysten perään. Toinen perättäinen lohkovaihepaikka Euroopan kentillä jäi vain sekuntien päähän. SJK vei mestaruuden 2015 ja IFK Mariehamn 2016 HJK:n ylivertaisista resursseista huolimatta.

  HJK palasi mestariksi kausilla 2017 ja 2018, mutta kannattajien täyttä luottamusta Lehkosuo ei saanut koskaan takaisin. Monet sinivalkoisia värejä kantaneet katsojat kokivat, että "Banan" pelitapa on HJK:lle liian laskelmoitu. Tulosta tuli, mutta fanit haikailivat Antti Muurisen ajoilta tutun "seksikkään jalkapallon" perään.

  Runsaasti kritiikkiä vuoisen varrella saanut Lehkosuo pysyi tyylilleen uskollisena loppuun saakka. Vielä maanantaina hän perkasi analyyttisesti 0–3-tappiota FC Lahdelle, vaikka tiesi jo todennäköisesti lähtölaskennan alkaneen. Keskiviikkona Lehkosuo lähetti lämpimät kiitokset kaikille HJK-kannattajille ilman viitteitä katkeruudesta.

  Lehkosuota on helppo kuvailla jalkapallonarkomaaniksi. Hän haluaa oppia lisää pelistä päivä päivältä enemmän. Ei olisi suuri yllätys, vaikka Lehkosuo hyppäisi uuden valmennuspestin kimppuun nopeastikin joko Suomessa tai ulkomailla.

  Töölössä valtikka on nyt siirtynyt eteenpäin. Ensimmäiset viitteet Toni Koskelan HJK:sta nähdään sunnuntaina, kun sarjajumbo KPV saapuu helsinkiläisten vieraaksi.

  Lue myös:

  HJK ja RoPS neuvottelivat Toni Koskelan siirrosta ilman, että valmentaja itse tiesi – tuoreelta HJK-luotsilta kysyttiin asiasta vasta myöhään maanantai-iltana

  Lehkosuolle potkut, Toni Koskela HJK:n päävalmentajaksi

  HJK oli valmis maksamaan kovan summan saadakseen oman poikansa kotiin – asiantuntija Koskelan valinnasta:

  HJK oli valmis maksamaan kovan summan saadakseen oman poikansa kotiin – asiantuntija Koskelan valinnasta: "Herkullisin mahdollinen paikka"


  Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajan Mika Lehkosuon potkut tuskin tulivat täysin puskista kenellekään jalkapallon Veikkausliigaa viime aikoina seuranneelle. Uudeksi päävalmentajaksi nimettiin Rovaniemen Palloseurasta siirtyvä Toni Koskela,...

  Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajan Mika Lehkosuon potkut tuskin tulivat täysin puskista kenellekään jalkapallon Veikkausliigaa viime aikoina seuranneelle. Uudeksi päävalmentajaksi nimettiin Rovaniemen Palloseurasta siirtyvä Toni Koskela, mikä jossain määrin yllätti jalkapalloväen.

  Yle Urheilun asiantuntija, jalkapallovalmentaja Toni Korkeakunnas pitää Koskelan valintaa loogisena tämän tausta ja HJK:n aikaisemmat päävalmentajavalinnat huomioiden.

  – Mielestäni tämä on linjassa siihen, miten HJK on valintoja tehnyt, että tavallaan talon sisältä löytyi päävalmentaja. Toni (Koskela) on muhinut valmennustiimissä jo Sixten Boströmin ja Banan (Lehkosuo) aikana, Korkeakunnas sanoo Yle Urheilulle.

  Lehkosuo ja hänen edeltäjänsä Boström tutustuivat HJK:n organisaatioon jo pelaajina ennen valmennuspestejään. Boströmiä ennen joukkuetta valmensi vuosina 2007-2012 Antti Muurinen, joka hänkin oli HJK-paluumuuttaja, sillä hän luotsasi joukkuetta vuodesta 1997 vuoteen 1999.

  Koskela liittyi HJK:n valmennustiimiin juniorivalmentajaksi ja edustusjoukkueen apuvalmentajaksi vuonna 2013, kun päävalmentajana toimi viimeistä vuottaan Sixten Boström. Vuonna 2014 Lehkosuo otti edustusjoukkueessa ohjat. Koskela toimi HJK:ssa valmennustehtävissä vuoteen 2017 asti, kunnes siirtyi RoPSin päävalmentajaksi.

  – Hän on HJK:n oma mies, Toni tuntee HJK:n ja HJK tuntee Tonin, joten seura tietää mitä saa, Korkeakunnas toteaa.

  Se, että Koskela on HJK:n miehiä, ei vielä riitä. Korkeakunnas pitää selvänä, että Koskelan valinnassa painoi valmentajan "sensaatiomainen debyyttikausi" Veikkausliigassa. RoPSin viimevuotinen kakkossija liigassa osoitti, että Koskela, 36, on nousemassa valmentajana tähdeksi.

  RoPSilla oli myyjän markkinat

  HJK voitti kauden kaksi ensimmäistä ottelua, mutta sen jälkeen on ollut hankalaa. Kahdeksan ottelun voitoton putki alkoi syödä seurajohtoa, joukkuetta ja valmennustiimiä.

  – Pelaajamateriaali on edelleen ylivertainen, mutta syystä tai toisesta ei ole lähtenyt kulkemaan. Toisaalta alkukausi on ollut ennätystasainen ja mestaruus on täysin mahdollinen, sillä kärki ei ole karannut kauas, Korkeakunnas pohtii.

  Vaikka Korkeakunnaksen mukaan "HJK:lla ei voi huonommin mennä", pitää hän Koskelan tilannetta ihanteellisena. Kun joukkue tarvitsee kipeästi muutosta, voi pelkästään uuden persoonan tulo joukkueeseen olla tarvittava herätys.

  Koskelan valmennusfilosofia ja pelityyli eivät eroa merkittävästi Lehkosuon tyylistä, joten uuden valmentajan ajattelutapa ei todennäköisesti tule joukkueelle shokkina.

  HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi tiedotustilaisuudessa, että Koskela olisi ollut vahva suosikki ensi kauden päävalmentajan pestiin Lehkosuon seuraajaksi. Kun valmentaja meni vaihtoon odotettua aikaisemmin, oli seura valmis maksamaan suurenkin summan saadakseen "oman poikansa kotiin".

  – Tässä oli myyjän markkinat niin sanotusti. RoPSilla on ollut mahdollisuus pyytää (suurta summaa), kun HJK on kovasti Tonin halunnut. Se on ollut RoPSin kannalta hyvä tilanne, Korkeakunnas toteaa.

  HJK on Korkeakunnaksen mukaan Suomen mittakaavassa niitä harvoja seuroja, jolla on mahdollisuus maksaa siirtokorvauksia niin pelaajista kuin valmentajistakin. Summaa ei ole paljastettu julkisuuteen, mutta RoPSin uuden toiminnanjohtajan Risto Nivan mukaan se on seuralle "merkittävä".

  – Tämä on ollut hedelmällinen yhtälö, että tällainen siirtokorvaus on mahdollinen. Toni pääsee nyt toteuttamaan unelmaansa. Aina valmentajilla on paineita, mutta kun asian kääntää, niin tämä on herkullisin mahdollinen paikka, Korkeakunnas sanoo.

  Lue myös:

  HJK ja RoPS neuvottelivat Toni Koskelan siirrosta ilman, että valmentaja itse tiesi – tuoreelta HJK-luotsilta kysyttiin asiasta vasta myöhään maanantai-iltana

  Lehkosuolle potkut, Toni Koskela HJK:n päävalmentajaksi

  Kahdeksas ottelu putkeen ilman voittoa! HJK:n taaperrukselle ei näy loppua – FC Lahti nöyryytti mestarisuosikkia rumin lukemin

  HJK ja RoPS neuvottelivat Toni Koskelan siirrosta ilman, että valmentaja itse tiesi – tuoreelta HJK-luotsilta kysyttiin asiasta vasta myöhään maanantai-iltana

  HJK ja RoPS neuvottelivat Toni Koskelan siirrosta ilman, että valmentaja itse tiesi – tuoreelta HJK-luotsilta kysyttiin asiasta vasta myöhään maanantai-iltana


  RoPSista suoraan HJK:n päävalmentajan paikalle hypännyt Toni Koskela palaa tuttuun seuraan, sillä hän toimi eri valmennustehtävissä HJK:ssa vuosina 2013–2017. Koskela myönsi Yle Urheilun haastattelussa, että HJK:lle oli vaikea sanoa ei. –...

  RoPSista suoraan HJK:n päävalmentajan paikalle hypännyt Toni Koskela palaa tuttuun seuraan, sillä hän toimi eri valmennustehtävissä HJK:ssa vuosina 2013–2017. Koskela myönsi Yle Urheilun haastattelussa, että HJK:lle oli vaikea sanoa ei.

  – Asiat etenivät todella nopeasti. Tämä tuli maanantai-iltana tietooni kysymyksenä. Sen jälkeen asiat kehittyivät nopeasti ja nyt ollaan tässä tänään keskiviikkona, Koskela totesi.

  RoPSin uudeksi toiminnanjohtajaksi Hannu Korhosen tilalle maanantaina nimitetty Risto Niva paljasti, että seurat olivat neuvotelleet Koskelan tilanteesta muutaman viikon ajan, mutta valmentaja itse ei siitä tiennyt.

  – Maanantaina aamupäivällä sovimme tämän homman, mutta Toni ei tiennyt vielä mitään. Pelasimme illalla VPS:ää vastaan, ja pelin jälkeen olimme Toniin yhteydessä, että tällainen mahdollisuus olisi. Hän oli kiinnostunut hommasta ja eilisen päivän aikana lyötiin kaikki yksityiskohdat lukkoon. Ei siinä paljon maanantain ja tiistain välisenä yönä tullut nukuttua, aiemmin RoPSin puheenjohtajana toiminut Niva kertoi.

  Potkut saaneen Mika Lehkosuon sopimus HJK:n kanssa olisi loppunut kuluvan kauden päätteeksi. HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi, että kahden ja puolen vuoden sopimuksen tehnyt Koskela oli yksi vahvimmista ehdokkaista seuran päävalmentajaksi ensi vuodeksi.

  – Päätimme tammikuussa johtoryhmässä, että valitsemme kesäkuun loppuun mennessä ensi kauden päävalmentajan. Olemme tehneet tätä prosessia sitä silmällä pitäen, nyt vain nopeutimme sitä, Riihilahti sanoi.

  RoPS saa Koskelasta "merkittävän korvauksen"

  Toni Koskela luotsasi viime vuonna RoPSin heti ensimmäisellä kaudellaan Veikkausliigassa sensaatiomaisesti hopealle ja kiitteli seuraa saamastaan mahdollisuudesta.

  – Olen tosi kiitollinen siitä, minkä mahdollisuuden RoPS ja Risto Niva minulle viime vuonna antoi, kunnioitan sitä suuresti. Oli tosi tärkeää, että heille jäi olo, että he kokevat jäävänsä riittävän hyvään tilanteeseen ja saavat sellaisen korvauksen, tuore HJK-luotsi mietti.

  HJK esitteli tuoreen päävalmentajansa Toni Koskelan keskiviikkona Töölön jalkapallostadionilla.Lehtikuva / Martti Kainulainen

  Koskelan sopimusta RoPSin päävalmentajana oli jäljellä vielä puolitoista vuotta. HJK maksaa RoPSille merkittävän korvauksen, jonka suuruutta Risto Niva kommentoi niukasti.

  – Se on meille erittäin merkittävä summa. Tämä rauhoittaa tilannetta, sillä tämän vuoden myyntimme ei ole sillä tasolla, mitä ajattelimme. Hyvä meille kaikin puolin, Niva sanoi.

  Myöskään HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti ei avannut, kuinka suuresta summasta on kyse.

  – Asiat tapahtuivat hyvässä yhteisymmärryksessä. Uskon, että kaikki ymmärtävät tämän olleen kaikille merkittävä ratkaisu, Riihilahti totesi.

  "Tavoittelemme aina vain ja ainoastaan mestaruutta"

  HJK:n alkukausi Veikkausliigassa on ollut tuloksellisesti surkea. Joukkue on voittanut kymmenestä ottelusta vain kaksi. Edellisestä voitosta on kulunut lähes puolitoista kuukautta. Mika Lehkosuo sai lopulta potkut, kun voitottomien otteluiden putki venyi kahdeksaan.

  – Ensimmäinen tehtävä on saada esitykset ja sitä kautta tulokset muuttumaan. On hyvä, että hän tuntee seurakulttuurin, ihmiset, pelaajat ja sarjan. Tutustuminen tapahtuu nopeammin, kuin esimerkiksi ulkomaalaisvalmentajan yhteydessä, Riihilahti kommentoi odotuksia Koskelaa kohtaan.

  – Teemme töitä sen eteen, että tämä kääntyy mahdollisimman nopeasti. En näe syytä, miksi näin ei kävisi.

  HJK on kerännyt Veikkausliigassa kymmenessä ottelussa vain 12 pistettä. Joukkueen onni on sarjan tasaisuus, sillä ottelun vähemmän pelannut Inter johtaa sarjaa 16 pisteellä. Mitkä ovat HJK:n tavoitteet loppukaudelle, toimitusjohtaja Aki Riihilahti?

  – Me tavoittelemme aina vain ja ainoastaan mestaruutta. Se vaatii totta kai parempia esityksiä, Riihilahti päätti.

  Lue myös:

  Lehkosuolle potkut, Toni Koskela HJK:n päävalmentajaksi

  RoPS saa uuden päävalmentajan – Toni Koskela siirtyy Helsinkiin, ohjat ottaa Pasi Tuutti

  Kahdeksas ottelu putkeen ilman voittoa! HJK:n taaperrukselle ei näy loppua – FC Lahti nöyryytti mestarisuosikkia rumin lukemin

  Lehkosuolle potkut, Toni Koskela HJK:n päävalmentajaksi


  Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Helsingin Jalkapalloklubi on irtisanonut joukkueen päävalmentajan Mika Lehkosuon. HJK esitteli keskiviikon tiedotustilaisuudessa uuden päävalmentajansa Toni Koskelan, joka aloittaa tehtävässään heti. – Me...

  Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Helsingin Jalkapalloklubi on irtisanonut joukkueen päävalmentajan Mika Lehkosuon. HJK esitteli keskiviikon tiedotustilaisuudessa uuden päävalmentajansa Toni Koskelan, joka aloittaa tehtävässään heti.

  – Me tarvitaan uusi alku, muutos, koska esitykset ja tulokset eivät ole olleet sitä mitä olemme hakeneet. Toni edustaa sellaista, joka pystyy tuomaan sen nopeasti, mutta ei kompromissia siitä, mitkä meidän pitkän aikavälin tavoitteet ovat, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi Yle Urheilulle.

  – Uskomme tosi vahvasti, että hän on sitä mitä tämä seura haluaa myös jatkossa edustaa, Riihilahti sanoo tiedotustilaisuudessa.

  Koskelan sopimus on 2,5-vuotinen. Hän on aiemmin toiminut HJK:ssa edustusjoukkueen apuvalmentajana kaudesta 2013 alkaen ja toimi reservijoukkue Klubi 04:n päävalmentajana vuodesta 2015 vuoteen 2017.

  Kauden 2017 päätteeksi Klubi 04 nousi Ykköseen. Vuodesta 2018 lähtien Koskela valmensi Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkuetta.

  – Olen hyvin ylpeä, että olen päässyt tänne takaisin. Olen innoissani, että pääsen aloittamaan työt joukkueen kanssa, sanoo Toni Koskela Yle Urheilun haastattelussa.

  Koskela kertoo asioiden edenneen todella nopeasti viime päivinä. HJK otti Koskelaan yhteyttä maanantai-iltana. RoPS kertoi keskiviikkona Twitterissä, että sen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Pasi Tuutti.

  Kauden kahdella voitolla aloittanut HJK on sittemmin pelannut kuusi tasapeliä ja hävinnyt kahdesti. Kahdeksan ottelun mittainen voitoton putki oli suurin syy Lehkosuon irtisanomiseen.

  HJK on Veikkausliigassa kuudentena neljän pisteen päässä sarjakärki Interistä (12–16). Lehkosuon viimeiseksi otteluksi jäi 0–3-tappio FC Lahtea vastaan maanantaina.

  Lehkosuo aloitti HJK:n päävalmentana kauden ollessa jo käynnissä huhtikuussa 2014 ja päätti kauden Suomen mestaruuteen. Lehkosuo luotsasi joukkueen uudelleen Suomen mestariksi vuosina 2017 ja 2018.

  Lue myös:

  Kahdeksas ottelu putkeen ilman voittoa! HJK:n taaperrukselle ei näy loppua – FC Lahti nöyryytti mestarisuosikkia rumin lukemin

  Klubille seitsemäs ottelu voitoitta – HJK-luotsi Mika Lehkosuo ei ole huolissaan: "Tällä hetkellä kaikki vetävät pelkkiä tasureita"

  Kommentti: Turhautunut HJK on tehottomampi kuin aikoihin – onko liika jääräpäisyys ottanut Mika Lehkosuosta vallan?

  HJK:n Obilorin pelikielto paisui kuuteen otteluun – Palloliitto: Taklaus tehty seurauksista välittämättä

  HJK:n kurimus jatkuu: Mika Lehkosuo pysyi tyynenä, vaikka kannattajat vaativat äänekkäästi potkuja – "Keskityn niihin asioihin, joihin voin itse vaikuttaa"

  Messi ja Agüero vahvistavat Argentiinaa Copa Americassa – Interin maalinsylkijä jäi jälleen maajoukkueen ulkopuolelle

  Messi ja Agüero vahvistavat Argentiinaa Copa Americassa – Interin maalinsylkijä jäi jälleen maajoukkueen ulkopuolelle


  Jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnaukseen Copa Americaan valmistautuva Argentiina saa joukkueeseensa mukaan maan hyökkääjätähdet Lionel Messin ja Sergio Agüeron. Barcelonan ja Manchester Cityn maalinsylkijät tähdittävät PSG:n Angel Di...

  Jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnaukseen Copa Americaan valmistautuva Argentiina saa joukkueeseensa mukaan maan hyökkääjätähdet Lionel Messin ja Sergio Agüeron.

  Barcelonan ja Manchester Cityn maalinsylkijät tähdittävät PSG:n Angel Di Marian ohella Argentiinan päävalmentajan Lionel Scalonin kisaryhmää.

  – Nämä ovat pelaajat, joita pidämme parhaina, Scaloni sanoi.

  Agüero ei ole pelannut maajoukkueessa viime vuoden MM-kisojen jälkeen. Messi palasi maajoukkuerinkiin vasta maaliskuun maaotteluissa.

  Nimekkäin putoaja lopullisesta kisajoukkueesta oli Interin tähtihyökkääjä Mauro Icardi. Italian Serie A:ssa kovia maalimääriä vuodesta toiseen takova hyökkääjä ei ollut mukana myöskään viime kesän MM-kisoissa Venäjällä.

  Icardi, 26, iski päättyneellä kaudella kaikissa kilpailuissa yhteensä 17 maalia. Hänen sijaansa Scaloni valitsi hyökkääjistä joukkueeseen muun muassa argentiinalaista River Platea edustavan Matias Suarezin, 31, joka on tehnyt edellisen kerran yli 10 maalia yhden kauden aikana pelatessaan Belgian liigassa kaudella 2011–12.

  Scalonin yllätysvalinta Suarez on pelannut maajoukkueessa vain kaksi ottelua, molemmat tämän vuoden maaliskuussa.

  Copa America alkaa kesäkuun 14. päivänä Brasiliassa. Argentiina kohtaa kisojen B-lohkossa Kolumbian, Paraguayn sekä Qatarin, joka on kutsuttu turnaukseen Aasian jalkapalloliitosta AFC:stä.

  Argentiina ei ole voittanut Copa Americaa vuoden 1993 jälkeen. Maa on kärsinyt viidessä edellisessä Copa Americassa neljä finaalitappiota.

  Lue myös:

  Pääsylippufarssi uhkaa naisten MM-kisoja: kokonaisia perheitä on sijoitettu eri puolille katsomoita – "Tuntuu typerältä"

  Arsenalin Henrikh Mkhitarjan jää pois Eurooppa-liigan finaalista turvallisuussyistä

  Pääsylippufarssi uhkaa naisten MM-kisoja: kokonaisia perheitä on sijoitettu eri puolille katsomoita –

  Pääsylippufarssi uhkaa naisten MM-kisoja: kokonaisia perheitä on sijoitettu eri puolille katsomoita – "Tuntuu typerältä"


  Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan toiminta naisten MM-kisojen lipunmyynnissä kuumentaa tunteita ympäri maailmaa. Monien lippuja turnauksen otteluihin ostaneiden perheiden istumapaikat eivät ole vierekkäisiä, vaan vanhempia ja lapsia on...

  Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan toiminta naisten MM-kisojen lipunmyynnissä kuumentaa tunteita ympäri maailmaa. Monien lippuja turnauksen otteluihin ostaneiden perheiden istumapaikat eivät ole vierekkäisiä, vaan vanhempia ja lapsia on sijoitettu pahimmillaan useiden rivien päähän toisistaan.

  Asiasta kertoo muun muassa BBC. Lippuja turnauksen otteluihin ostaneet ovat voineet tulostaa lippunsa maanantaista lähtien.

  Fifa twiittasi maanantaina MM-turnauksen viralliselta tililtä, että asialle ei ole tehtävissä mitään. Poikkeuksena liitto mainitsi tilanteet, joissa alaikäisiä lapsia ei ole sijoitettu vanhempiensa viereen. Twiitissä kehotettiin ottamaan yhteyttä lipunmyynnin asiakaspalveluun.

  New York Timesin mukaan Fifan asiakaspalvelusta on vastattu kyselijöille puhelimitse, että paras keino asian ratkaisemiseksi on saapua stadionille ajoissa ja yrittää vaihtaa lippuja lähellä istuvien katsojien kanssa.

  Varhain tiistaina Fifa pahoitteli edellisiä twiittejään ja kertoi, että ongelmaa yritetään ratkaista. Fifa kertoi ongelman koskevan noin yhtä prosenttia välieriin ja finaaliin lippuja ostaneista henkilöistä. Useat fanit ovat kuitenkin raportoineet samoista ongelmista myös muiden otteluiden kohdalla.

  New York Timesin haastattelema texasilainen isä kertoo ostaneensa viisihenkiselle perheelleen liput Lyonissa pelattaviin välieriin ja finaaliin viime vuonna. Perheeseen kuuluu 6-, 8- ja 10-vuotiaat lapset.

  Maanantaina perheelle selvisi, että lipuista neljä on jaettu kahteen vierekkäiseen paikkaan kahdessa eri paikassa katsomoa ja viides lippu kolmanteen eri paikkaan. Näin ollen yksi perheen lapsista joutuisi istumaan stadionilla yksin.

  – Tärkeä osa tätä on se, että haluan kokea ottelut perheeni kanssa. Oletan, että pystymme tekemään stadionilla asialle jotain, että voisimme istua edes vähän lähempänä toisiamme. Tuntuu typerältä, että joudumme edes ajattelemaan tätä, isä sanoi lehdelle.

  Jalkapallon naisten MM-kisat pelataan Ranskassa 7.6.–7.7. Yle näyttää kisat kanavillaan.

  Lue myös:

  Naisten Mestarien liigan finaalista tuli maailman parhaan naisfutaajan show: reilussa vartissa tehty hattutemppu sinetöi Lyonin mestaruusputken jatkumisen

  Ylen kanavilla tuhti kattaus naisten jalkapalloa – MM-kisojen lisäksi Naisten Liigaa ja Helmareita

  Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul iloitsee yleisöennätyksistä ja odottaa malttamattomana kesän MM-turnausta – "Naisten jalkapallo on räjähtämässä"

  Arsenalin Henrikh Mkhitarjan jää pois Eurooppa-liigan finaalista turvallisuussyistä

  Arsenalin Henrikh Mkhitarjan jää pois Eurooppa-liigan finaalista turvallisuussyistä


  Arsenalin armenialainen keskikenttäpelaaja Henrikh Mkhitarjan ei matkusta joukkueen mukana Eurooppa-liigan finaaliin Bakuun, vahvistaa lontoolaisseura verkkosivuillaan. Mkhitarjan jää pois turvallisuussyistä, sillä Armenian ja finaalin...

  Arsenalin armenialainen keskikenttäpelaaja Henrikh Mkhitarjan ei matkusta joukkueen mukana Eurooppa-liigan finaaliin Bakuun, vahvistaa lontoolaisseura verkkosivuillaan.

  Mkhitarjan jää pois turvallisuussyistä, sillä Armenian ja finaalin järjestäjämaa Azerbaidzhanin välillä on poliittisia jännitteitä.

  – Olemme käyneet läpi kaikki vaihtoehdot, että Micki olisi mukana, mutta keskusteltuamme hänen ja hänen perheensä kanssa, olemme yhdessä päättäneet, että hän ei matkusta mukanamme (Bakuun), Arsenal tiedottaa.

  Eurooppa-liigan finaalissa kohtaavat lontoolaisseurat Chelsea ja Arsenal pelaavat Bakussa yli 4 500 kilometrin päässä kotoaan. Pelipaikka on närkästyttänyt seuran kannattajia, sillä yhteydet Azerbaidzhanin pääkaupunkiin ovat Lontoosta huonot. Kannattajille on lisäksi varattu vain vähän lippuja.

  – Olemme kirjoittaneet Uefalle ilmaistaksemme syvän huolemme tilanteesta. Micki on yksi avainpelaajistamme, joten tämä on todella iso menetys joukkueellemme, Arsenalin tiedotteessa sanotaan.

  Aiemmin Azerbaidzhanin Ison-Britannian suurlähettiläs vakuutti, että Mkhitarjan voisi matkustaa Bakuun ja pelata rauhassa ilman minkäänlaista väkivallan uhkaa, mutta tähän tähti ei uskonut.

  Mkhitarjan ei ollut mukana myöskään lokakuussa, kun Arsenal kohtasi azerbaidzhanilaisen Karabahin Eurooppa-liigassa.

  Lue myös:

  Hurja etäisyys! Arsenalin ja Chelsean kannattajat joutuvat taivaltamaan finaaliotteluun yli 4 500 kilometrin matkan – "Tätä on mahdotonta hyväksyä"

  Puolet Hradeckyn tavoitteesta on täynnä – paikka Mestarien liigassa ei tullut helpoimman kautta:

  Puolet Hradeckyn tavoitteesta on täynnä – paikka Mestarien liigassa ei tullut helpoimman kautta: "Olisi ottanut aivoon, jos Eintracht olisi vienyt meiltä paikan"


  Maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky pääsee onnellisena miehenä jalkapallokentiltä eläkkeelle, kunhan pelaa Mestarien liigassa ja yltää Huuhkajien kanssa arvokisoihin. Tavoitteen ensimmäinen osa toteutuu ensi syksynä, sillä turkulaismaalivahdin...

  Maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky pääsee onnellisena miehenä jalkapallokentiltä eläkkeelle, kunhan pelaa Mestarien liigassa ja yltää Huuhkajien kanssa arvokisoihin. Tavoitteen ensimmäinen osa toteutuu ensi syksynä, sillä turkulaismaalivahdin saksalaisseura Bayer Leverkusen varmisti paikkansa Euroopan seurajoukkuekisojen kärkikastissa.

  Leverkusen nousi Bundesliigassa neljänneksi ja eteni Mestarien liigaan voittamalla lauantaina Herthan 5–1 Berliinissä.

  – Emme olleet ennen päätöskierrosta kertaakaan neljän joukossa, joten tämä oli meiltä hyvin ajoitettu homma. Saamme olla ylpeitä ja lähteä hyvillä mielin kesälomille. Ensi syksynä on tarjolla Mestarien liigassakin mahtavia pelejä, Hradecky intoili STT:n haastattelussa.

  Hradecky siirtyi Leverkuseniin viime kesänä. Nyt hänen ei tarvitse miettiä, olisiko sittenkin pitänyt suunnata Englantiin tai jonnekin muualle.

  – Yksi tavoite on ollut nimenomaan se, että saisin pelata Mestarien liigassa.

  Hradeckyn joukkue juhli onnistumista Kuningaspaikka-juhlapaidoissa, mutta Hradecky oli luovuttanut omansa faneille katsomoon.

  Entinen seura jäi onneksi taakse

  Leverkusenin kanssa viimeisestä Mestarien liigan paikasta tappeli myös Hradeckyn entinen seura Eintracht Frankfurt.

  – Kaikkea hyvää sillekin seuralle, mutta kyllä se olisi ottanut aivoon, jos Eintracht olisi vienyt meiltä paikan. Tämä oli syy, miksi tulin Leverkuseniin. Meillä oli vaikea syksy, mutta keväällä lunastimme odotukset, Hradecky myhäili juhlatunnelmissa.

  Ratkaisupelissä Hradecky pääsi suhteellisen helpolla, vaikka Herthan Valentino Lazaro teki ottelun alussa isännille onnekkaan 1–1-tasoitusmaalin.

  – Tämä on ollut pelimme kuva viime aikojen matseissa. Olemme aluksi kaivaneet itsellemme kuoppaa, mutta lopussa olemme päässeet pelaamaan vapaammin. Meillä on niin paljon laatua yläkerran pelaajissamme, Hradecky kertoi.

  Seura vie juhlimaan ryyppyreissulle

  Hradecky pelaa ennen kesälomaansa Huuhkajien kesäkuiset EM-karsintaottelut Bosnia-Hertsegovinaa ja Liechtensteinia vastaan.

  – Nopea kuntojakso vielä ja sitten maajoukkueen kaksi peliä. Turkuun tulen varmaan joskus viikon päästä, sillä lähdemme joukkueen kanssa jonnekin juhlareissulle. Se on ryyppyreissu, mutta en tiedä vielä, mitä seura on suunnitellut. Kalenteri on käsketty pitää vapaana, Hradecky kertoi.

  Leverkusenin fanit ovat innokkaita, mutta noin 40 kilometrin päässä Düsseldorfissa asuva Hradecky voi viettää vapaa-ajallaan tavallista elämää.

  – Düsseldorfissa saan olla ihan tavallisena kadun tallaajana, eikä kulkemisia tarvitse rajoittaa. Düsseldorfissa ollaan kiinnostuneita vain paikallisen Fortunan pelaajista. Olen ottanut kaupungilla vapaasti bisseäkin, Hradecky kuvasi.

  Leverkusen aloittaa valmistautumisensa uuteen kauteen jo heinäkuussa, joten kovin paljon lomaa Hradeckylle ei jää.

  Lue myös:

  Bayern Münchenille jo seitsemäs perättäinen Bundesliigan mestaruus – Hradeckyn Leverkusen nousee Mestarien liigaan

  Kommentti: Via Rive – päättyykö Huuhkajien kärsimysten tie? Maajoukkueessa on pitkästä aikaa paljon toimivia palasia, vaikka tuttu ongelma vaivaa yhä

  Kolmatta kertaa Vuoden jalkapalloilijaksi valittu Hradecky: "Nyt jaksaa taas jalkapallo kiinnostaa ainakin hetken aikaa"

  Kahdeksas ottelu putkeen ilman voittoa! HJK:n taaperrukselle ei näy loppua – FC Lahti nöyryytti mestarisuosikkia rumin lukemin

  Kahdeksas ottelu putkeen ilman voittoa! HJK:n taaperrukselle ei näy loppua – FC Lahti nöyryytti mestarisuosikkia rumin lukemin


  HJK:n katastrofaalinen kauden alku jalkapallon Veikkausliigassa sai jatkoa maanantaina FC Lahden vieraana. Lahti jyräsi helsinkiläiset 3–0 ja aiheutti HJK:lle jo kahdeksannen perättäisen voitottoman ottelun. Maalihanat aukesivat 12. minuutin...

  HJK:n katastrofaalinen kauden alku jalkapallon Veikkausliigassa sai jatkoa maanantaina FC Lahden vieraana. Lahti jyräsi helsinkiläiset 3–0 ja aiheutti HJK:lle jo kahdeksannen perättäisen voitottoman ottelun.

  Maalihanat aukesivat 12. minuutin kohdalla. HJK:n nuori laitapuolustaja Kevin Kouassivi-Benissan antoi huolimattoman syötön, jonka seurauksena Erik Törnros pääsi iskemään kauden ensimmäisen maalinsa.

  Gael Etock lisäsi Lahden johtoa 12 minuuttia myöhemmin. Lahti sai pallon ensimmäisellä puoliajalla kolmannenkin kerran ohi HJK-vahti Markus Uusitalon, mutta osuma hylättiin paitsiona.

  Toinen puoliaika ei ollut HJK:n kannalta ensimmäistä riemukkaampi. Törnros puski illan toisella maalillaan loppulukemat 3–0, kun viisi minuuttia toista jaksoa oli pelattu.

  HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo pysyi tappion jälkeen tyylilleen uskollisena ja kertasi rumaa tappiota tutun analyyttisella tavalla.

  – Maalipaikat menivät vähintään tasoihin. Pelin ratkaisevilla hetkillä sellaisia voittavia jalkapallotekoja ei tule tarpeeksi tälle joukkueelle. Karmivat lukemat, vaikka ne eivät pelin kulkua kerro, Lehkosuo sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

  – Pelin sisällä huomaa välillä, että itseluottamus ei ole missään nimessä tapissa. Meillä on ollut paljon energiaa treeneissä koko viikon, ei siellä mitään muutosta ole tapahtunut. Meininki on jopa hyvinkin rentoa. Puristusta voisi olla enemmänkin, kun tietää mikä tilanne on.

  HJK:n surkeat tulokset herättävät kysymyksiä Lehkosuon asemasta HJK:ssa. Valmentaja itse ei asialla spekuloi.

  – Sitä on turha miettiä. Laitan kaiken energiani ja osaamiseni siihen, että joukkueen peli paranee. Jos seuran johtajat löytävät minua paremman luotsin tähän, niin he varmasti siitä sitten ilmoittavat, Lehkosuo sanoi.

  Mika Lehkosuon valmentama HJK on voittanut Veikkausliigassa edellisen kerran huhtikuun 8. päivä.AOPHJK:n maaliero kolmanneksi huonoin

  HJK putosi tappion myötä sarjataulukossa kuudenneksi. Ylivoimaisena ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt joukkue on voittanut kymmenestä ottelustaan vain kaksi. Tasapelejä on kertynyt kuusi ja tappioita kaksi.

  Kaksi edellistä mestaruutta voittaneen HJK:n poikkeuksellisen heikosta kauden alusta kertoo se, että joukkueen maaliero 9–13 on sarjan kolmanneksi huonoin.

  Täysi pistepotti nosti FC Lahden kahdeksanneksi tasapisteisiin IFK Mariehamnin kanssa ja pisteen päähän HJK:sta. Lahti on pelannut kaksi ottelua HJK:ta vähemmän.

  FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia pelasi uransa 396. ottelunsa Veikkausliigassa ja nousi ottelumäärissä kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi ohi Valeri Popovitsin.

  – Kyllä tänään nimenomaan voittoa juhlitaan, se kelpaa. Olimme tänään tehokkaita. Toisella puoliajalla olisimme halunneet pitää enemmän palloa, mutta hyvä näin. Hoidimme puolustamisen ja se riitti, Hauhia summasi.

  FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia pelasi jo 396. ottelunsa Veikkausliigassa.AOPInter jatkaa kärjessä

  Muissa maanantain otteluissa Ilves hukkasi mahdollisuuden nousta Veikkausliigan kärkeen. Tamperelaiset jäivät kotonaan 0–0-tasapeliin IFK Mariehamnin kanssa. Inter jatkaa sarjakärjessä paremman maalieron turvin.

  Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei ollut alkuunkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

  – Olisin voinut vaihtaa tauolla yksitoista pelaajaa. Avauspuoliaika oli yksi huonoimpia, mitä ollaan Tammelassa vedetty, Wiss tuhahti.

  Kokkolassa pelattiin sarjataulukon häntäpään kannalta merkittävä ottelu KPV:n ja HIFK:n välillä. HIFK oli pitkään kiinni voitossa Hassan Sesayn upealla volleymaalilla, mutta sarjajumbo KPV:n Simo Roiha tasoitti kotiyleisön riemuksi 76. minuutilla loppulukemiksi 1–1.

  HIFK nousi tasapelipisteellä kymmenenneksi ohi VPS:n, joka hävisi kotonaan RoPSille 0–1. Ottelun ainoan maalin viimeisteli upealla laukauksella Younnes Rahimi.

  Juttua päivitetty kello 21.10: Lisätty Lehkosuon ja Hauhian kommentit.

  Juttua päivitetty kello 21.21: Lisätty Wissin kommentit.

  Lue myös:

  Honka nousi vierasvoittoon SJK:sta

  Inter siirtyi Veikkausliigan sarjakärkeen – KuPS taipui Turussa

  Kommentti: Turhautunut HJK on tehottomampi kuin aikoihin – onko liika jääräpäisyys ottanut Mika Lehkosuosta vallan?

  Sensaatio! Iso-Britannia nousi kuilun partaalta ja pudotti Ranskan MM-jääkiekon B-sarjaan

  Sensaatio! Iso-Britannia nousi kuilun partaalta ja pudotti Ranskan MM-jääkiekon B-sarjaan


  Iso-Britannia ylsi jättiyllätykseen ja kaatoi Ranskan jääkiekon MM-kisojen A-lohkon ottelussa. 4–3-jatkoaikavoitto varmisti Ison-Britannian säilymisen A-sarjassa myös ensi vuonna. Ranska putoaa B-sarjaan. Ranska johti ottelun puolivälissä jo...

  Iso-Britannia ylsi jättiyllätykseen ja kaatoi Ranskan jääkiekon MM-kisojen A-lohkon ottelussa. 4–3-jatkoaikavoitto varmisti Ison-Britannian säilymisen A-sarjassa myös ensi vuonna. Ranska putoaa B-sarjaan.

  Ranska johti ottelun puolivälissä jo 3–0, mutta Iso-Britannia nousi pikavauhtia rinnalle. Robert Farmer iski tasoitusmaalin ajassa 45.16.

  Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jossa Ison-Britannian sankariksi nousi Ben Davies. Hän nosti rystyltä yhden maansa jääkiekkohistorian tärkeimmistä maaleista ja ratkaisi A-sarjapaikan säilymisen varmistaneen 4–3-voiton.

  Iso-Britannia keräsi seitsemästä pelistään kaksi pistettä, Ranska samoin. Keskinäinen ottelu kuitenkin ratkaisi säilymisen brittien eduksi.

  Ranska putosi B-sarjaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007. Iso-Britannia oli ennen tätä vuotta pelannut A-sarjassa edellisen kerran vuonna 1994.

  Lue myös:

  Leijonien maali on pysynyt puhtaana lähes kahdeksan erää peräkkäin – Jukka Jalosen huomio kertoo Suomen henkisestä ja fyysisestä jaksamisesta: "Tietenkin pitää koputella puuta"

  Leijonien MM-kisanäyttämö on outo rakennelma – pään voi lyödä joka paikassa pylväisiin, alakerrasta löytyy "Mäkäräisen kierros"

  Bosnia-Hertsegovinan valmentaja tietää Huuhkajien hankaluuden, mutta luottaa omiinsa:

  Bosnia-Hertsegovinan valmentaja tietää Huuhkajien hankaluuden, mutta luottaa omiinsa: "Olemme parempi joukkue"


  Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa EM-karsintojaan 8. kesäkuuta, kun Tampereelle saapuu vieraaksi Bosnia-Hertsegovina. Kahden kierroksen jälkeen lohkossa pisteen Suomea edellä olevan Bosnia-Hertsegovinan päävalmentaja Robert Prosinecki...

  Suomen miesten jalkapallomaajoukkue jatkaa EM-karsintojaan 8. kesäkuuta, kun Tampereelle saapuu vieraaksi Bosnia-Hertsegovina.

  Kahden kierroksen jälkeen lohkossa pisteen Suomea edellä olevan Bosnia-Hertsegovinan päävalmentaja Robert Prosinecki julkisti maanantaina pelaajaryhmänsä Suomea vastaan, ja ex-pelaajasuuruus luottaa porukkaansa Tampereen illassa.

  – Meillä on edessä tärkeät pelit Suomea ja Italiaa (11. kesäkuuta) vastaan, ja (ykköstähti) Miralem Pjanicin pelikielto on harmillinen juttu. Se kuitenkin antaa jollekulle muulle mahdollisuuden. Suomi on hankala vastus ja odotamme vaikeaa ottelua, mutta uskon meillä olevan ratkaisut (tuohon vaikeuteen). Olemme parempi joukkue ja jos vain yllämme tasollemme, otamme kolme pistettä, Prosinecki mietti maan jalkapalloliiton sivuilla.

  Bosnia-Hertsegovinan joukkue miesten EM-karsinnan otteluihin:

  Maalivahdit: Ibrahim Sehic (Erzurumspor), Kenan Piric (Maribor), Vladan Kovacevic (Sarajevo).

  Puolustajat: Ermin Bicakcic (Hoffenheim), Ervin Zukanovic (Genoa), Toni Sunjic (Dinamo Moskova), Samir Memisevic (Groningen), Sead Kolasinac (Arsenal), Eldar Civic (Sparta Praha), Darko Todorovic (Salzburg).

  Keskikenttäpelaajat: Muhamed Besic (Middlesbrough), Elvis Saric (Suwon Bluewings), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Rade Krunic (Empoli), Stjepan Loncar (Rijeka), Mario Vrancic (Norwich), Deni Milosevic (Konyaspor), Haris Duljevic (Dynamo Dresden).

  Hyökkääjät: Edin Dzeko (AS Roma), Edin Visca (Basaksehir), Goran Zakaric (Partizan Belgrad), Riad Bajic (Basaksehir), Smail Prevljak (Salzburg).

  Lue myös:

  Huuhkajat-puolustaja Jere Uronen juhlii Belgian mestaruutta

  Huuhkajat päättää EM-kotipelinsä syksyllä Turussa ja Helsingissä

  Huuhkajien seuraava EM-karsintavastus suli kotikentällä – Bosnian Juventus-tähdelle suora punainen kortti

  Lukas Hradeckylta todella merkittävä huomio Huuhkajien voitosta: "Vaadin tai toivon, että ihmiset osaavat arvostaa sitä"

  Real Madrid jatkoi Saksan maajoukkuepelaaja Kroosin sopimusta

  Real Madrid jatkoi Saksan maajoukkuepelaaja Kroosin sopimusta


  Real Madrid on tehnyt kesäkuun 2023 loppuun saakka ulottuvan jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Toni Kroosin kanssa. 29-vuotiasta Kroosia on pidetty Espanjassa todennäköisenä lähtijänä seurasta, mutta pelaaja päättikin jäädä vielä neljäksi...

  Real Madrid on tehnyt kesäkuun 2023 loppuun saakka ulottuvan jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Toni Kroosin kanssa.

  29-vuotiasta Kroosia on pidetty Espanjassa todennäköisenä lähtijänä seurasta, mutta pelaaja päättikin jäädä vielä neljäksi vuodeksi Realiin. Kroos siirtyi kesällä 2014 Bayern Münchenistä Real Madridiin.

  Espanjalainen mahtiseura Real Madrid jäi tänä vuonna kolmanneksi La Ligassa. Joukkue keräsi vain 68 pistettä, mikä on sille toiseksi kehnoin suoritus 2000-luvulla. Mestarien liigassa joukkueen taival päättyi jo neljännevälierissä.

  Real Madrid kertoi jatkosopimuksesta verkkosivuillaan. Seura järjestää tiedotustilaisuuden myöhemmin maanantaina.

  Lue myös:

  Real ja Barcelona jäivät päätöspeleissään voitotta – Messi jälleen maalikuningas

  Zinedine Zidane on lyhyen, mutta menestyksekkään valmennusuransa tukalimmassa paikassa – pelkkä karisma ei riitä nostamaan Real Madridia syvältä suosta

  Mbappe kaipaa lisää vastuuta, vihjaisi voivansa jättää PSG:n

  Mbappe kaipaa lisää vastuuta, vihjaisi voivansa jättää PSG:n

  Mbappe kaipaa lisää vastuuta, vihjaisi voivansa jättää PSG:n


  PSG:n ranskalaishyökkääjä Kylian Mbappe kaatoi bensaa seurasiirtohuhujen liekkeihin, kun hän vihjaisi kaipaavansa lisää vastuuta seurajalkapallossa. – Jos urani jatkuu PSG:ssä, niin hyvä. Jos se jatkuu muualla, se on uudenlainen haaste,...

  PSG:n ranskalaishyökkääjä Kylian Mbappe kaatoi bensaa seurasiirtohuhujen liekkeihin, kun hän vihjaisi kaipaavansa lisää vastuuta seurajalkapallossa.

  – Jos urani jatkuu PSG:ssä, niin hyvä. Jos se jatkuu muualla, se on uudenlainen haaste, 20-vuotias Mbappe sanoi, kun hänet palkittiin sunnuntaina Ranskan liigan kauden pelaajana.

  Mbappe vahvisti seurasiirron mahdollisuuden korostamalla, että hän ei yleensä puhu ajattelematta ensin mitä sanoo.

  Viime kesän MM-kisoissa loistaneen Mbappen on huhuttu menevän Real Madridiin jo siitä asti, kun hän teki läpimurtonsa Monacossa. Osoitteeksi tuli kuitenkin Pariisi ja PSG hurjalla 180 miljoonan euron siirtosummalla.

  Tällä kaudella rämpinyttä Real Madridia valmentaa ranskalainen Zinedine Zidane, joka palasi seuraan maaliskuussa.

  Lue lisää:

  Kylian Mbappe leikkasi Real Madrid -huhuilta siivet – vakuutti jäävänsä PSG:hen

  Zinedine Zidane on lyhyen, mutta menestyksekkään valmennusuransa tukalimmassa paikassa – pelkkä karisma ei riitä nostamaan Real Madridia syvältä suosta

  Zinedine Zidane on lyhyen, mutta menestyksekkään valmennusuransa tukalimmassa paikassa – pelkkä karisma ei riitä nostamaan Real Madridia syvältä suosta


  Mitä taustoihin tulee, Zinedine Zidanen ei olisi koskaan pitänyt sopia Real Madridiin. Katujen kasvatille Marseillen kovimmilta kulmilta loistokas espanjalaisseura tuntui varmasti kaukaiselta. Maailman parhaille pelaajille se on ollut kuin koti....

  Mitä taustoihin tulee, Zinedine Zidanen ei olisi koskaan pitänyt sopia Real Madridiin. Katujen kasvatille Marseillen kovimmilta kulmilta loistokas espanjalaisseura tuntui varmasti kaukaiselta.

  Maailman parhaille pelaajille se on ollut kuin koti. Zidanen saavutuksilla ja ominaisuuksilla päätyminen yhdeksi maineikkaista galácticoista olikin jo itsestäänselvyys.

  Se maine elää vahvana vielä tänäkin päivänä. Zidanen paluuta Real Madridin valmentajaksi pidettiin kuin kuninkaan uutena tulemisena. Mies, joka oli jättänyt kaupungin taakseen vasta kuukausia aiemmin, palasi puikkoihin nostamaan supertähdet kriisistä.

  – En voi olla sataprosenttisen varma siitä, että voittoisa vireemme jatkuu. Silloin on aika lähteä. Ensi kaudella olisi ollut vaikeaa menestyä. On aika lopettaa huipulla, Zidane sanoi Sky Sportsin mukaan viime keväänä.

  Lehdistötilaisuus oli kutsuttu koolle vain puolentoista tunnin varoitusajalla. Seuran puheenjohtaja Florentino Perez oli saanut tiedon Zidanen päätöksestä jättää tehtävänsä vasta päivää aiemmin.

  Florentino Perez (vas.) ja Zinedine ZidaneAOP

  Yllätysratkaisu kuohutti jalkapallomaailmaa tullessaan varsin tuoreeltaan Real Madridin kolmannen peräkkäisen Mestareiden liiga -tittelin jälkeen.

  Taikuri alkoikin nopeasti osoittautua profeetaksi. Pian lähti myös Cristiano Ronaldo. Sitten Julen Lopetegui epäonnistui Zidanen seuraajana totaalisesti, eikä paikkaaja Santiago Solari pystynyt pysäyttämään luisua. Madrid romahti Euroopan valtiaasta kriisin partaalle. Zidanen jäähyväiset nähtiin symbolisena loppuna, joka johdatti seuran piinaavaan laskusuhdanteeseen.

  Marseillesta myytiksi

  Kaksikymmentä vuotta ennen lähtöään Zidane näytti yhtä lailla koskemattomalta. Pariisin kesäyössä hänen kasvonsa heijastettiin Riemukaareen. Ranskalaiset vaativat Zidanea uudeksi presidentiksi, osa varmasti vakavissaankin.

  Hän oli vastikään pystynyt ihmetekoon johdattaessaan Ranskan kotikisoissa maailmanmestariksi. Kaksi maalia MM-finaalissa olivat Zidanen ainoat koko turnauksessa, mutta ranskalaisille kautta aikain tärkeimpiä.

  Jo silloin kyse oli varsin kokeneesta pelaajasta, joka pelasi tähtien joukossa myös Juventuksessa. Se oli vasta Zidanen kolmas ammattilaisseura, kuusi vuotta aiemmin hän oli edustanut tuiki tuntematonta Cannesia, pikkuseuraa, jossa sai ainakin kasvaa rauhassa.

  Vasta Juventuksessa hänestä tuli todellinen tähti. Siellä hän saavutti näkyvää menestystä Serie A:ssa ja eurokentillä. Siellä hänet myös palkittiin maailman parhaana pelaajana.

  Juventuksessa Zidane nousi tähdeksi.Getty Images

  Viimeistään maailmanmestaruuden jälkeen kuuluisuus ulottui kauas jalkapallokentiltä, ja algerialaistaustaisesta Zidanesta tuli jopa jonkinlainen käsite. Ranskassa velloneeseen maahanmuuttokeskusteluun hänet vedettiin esimerkkinä "mallisiirtolaisesta", toisen laidan populistipoliitikot taas käyttivät hänen taustaansa kritiikin välineenä.

  Zidanen isä oli tullut maahan 1950-luvulla. Tuleva jalkapallotähti eli pihapelivuotensa La Castellanen kaupunginosassa, jonka maine perustuu nykyisin enemmän huumekauppaan ja väkivaltaan kuin jalkapallolegendan myöhempään menestykseen.

  Zinedine Zidane itse ei viipynyt Eric Cantonankin kasvattaneissa maisemissa kauaa. Rannikkokaupunki jäi Zidanen taakse jo 15-vuotiaana, kun mahdollisuus päästä Cannesin oppiin avautui.

  Pimeä puoli

  Juventuksessa korostunut kurinalaisuus oli vastakohta sille räväkälle Zidanelle, joka ajoittain oli päässyt esiin kentälläkin. Jo Cannesissa hän oli joutunut vaikeuksiin lyötyään vastapelaajaa. Myöhemmin tunteenpurkaukset kohahduttivat myös suuremmilla näyttämöillä.

  Jokainen muistaa, miten Zidanen peliura päättyi. Valitettavasti jotkut muistavat sen jopa paremmin kuin minkään hänen lukemattomista uroteoistaan. Shokkipusku italialaispuolustaja Marco Materazzin rintamukseen kesken MM-finaalin oli vain yksi kohu monien joukossa.

  Zidane oli puskenut vastustajaa aiemminkin, kerran myös astunut toisen jalan päälle ärtymyksissään. Tyylikkään herrasmiehen pinnan alla on aina kytenyt liekki, ja joskus keitos on myös kiehunut pahasti yli.

  Ranskalaisen tunteen ovat kuohuneet välillä yli kentällä.Getty Images

  Satunnaiset hämärät hetket aiheuttavat erikoisen särön Zidanen imagoon. Ristiriita vain korostaa, miten tuntemattomaksi hän on jäänyt ihmisenä kaikesta maailmanmaineestaan huolimatta.

  Hän ei yleensä ole säväyttänyt lausunnoillaan tai tuonut yksityiselämäänsä väkisin valokeilaan. Eikä ole tarvinnut, koska hänet nostettiin esiin vaikka väkisin. Viimeistään maailmanmestaruuden jälkeen Zidanen julkisuuskuva alkoi livetä hänen omista käsistään mediakoneiston armoille.

  Tuloksena on myyttinenkin asema kenties jalkapallohistorian parhaana pelintekijänä. Se on auttanut häntä nousemaan näinkin nopeasti kunnioitetuksi valmentajaksi.

  Maine, onni ja kunnia

  Maali Bayer Leverkusenin verkkoon kauden 2001–2002 tärkeimmässä ottelussa jäi ikuisesti Real Madridin kunniakkaaseen seurahistoriaan. Zidanen sykähdyttävä volley-laukaus Roberto Carlosin keskitykseen ratkaisi Mestareiden liigan loppuottelun espanjalaisseuran eduksi.

  Ennen Cristiano Ronaldoa hän oli viimeisin mies, joka oli pystynyt tuomaan Madridiin Mestareiden liigan glooriaa. Se on turnaus, joka vahvimmin yhdistetään Real Madridiin – ja turnaus, jota hän on kyennyt dominoimaan lyhyen valmennusuransa aikana.

  Juuri Mestareiden liigalla Real Madrid on pystynyt ratsastamaan – unohtaen sen, että Barcelona on tarttunut La Ligan valtikkaan viime vuosien mittaan yhä vahvemmin. Zidane tiedosti tilanteen julkisesti lähtiessään, menneen kauden mittaan Real Madrid kynti pääsarjassa koko kauden ajan.

  Pahimmillaan sirkus muistutti taannoisista sekoiluvuosista, jolloin Frank Rijkaardin ja Pep Guardiolan katalaanikatras sai Madridin kannattajat kyyneliin. Koko talven kestäneeseen alakuloon sopivana loppuhuipennuksena Madrid hävisi sunnuntaina kauden viimeisen ottelunsa kotikentällään keskikastin Real Betisille mitäänsanomattomalla esityksellä 0–2-lukemin.

  Kaikki kilpailut huomioiden joukkue hävisi kauden aikana 18 ottelua, enemmän kuin kertaakaan 23 vuoteen.

  Zinedine Zidane (kuvassa) on saanut valmennusoppia muun muassa Pep Guardiolalta.Getty Images

  Pelaajana niin monesti kullanarvoiseksi osoittautunut ranskalainen on nyt uuden vuoren juurella. Hän rakensi uutta uraansa ensin neuvonantajan ja teknisen johtajan hämärillä titteleillä aloitellessaan valmennustöitä Real Madridin Castilla-reservijoukkueessa ennen kuin oli ehtinyt suorittaa vaadittavia valmennuslisenssejä.

  Osana valmennuskoulutustaan Zidane muun muassa kävi juuri Guardiolan opissa Bayern Münchenissä. Millaisina valmentajina kaksikko nähdään, on kuitenkin valovuoden ero – Guardiola on jalkapalloa taktisesti mullistanut älykkö, Zidane karismaattinen ihmisjohtaja, jolla on ollut onnea.

  Zidane on myöntänyt itsekin, ettei ehkä ole mikään suuri taktikko. Paluunsa myötä hän saa ainakin mahdollisuuden osoittaa, mihin todella pystyy. Tilaisuus on samalla riskialtis, sillä kärsivällisyys ei tunnetusti ole madridilaisten tunnusomaisin piirre.

  Tähän asti Zidane on saanut olla jalustalla. Kriittisten kysymysten edessä Zizoulle riittää väläyttää hymyään ja vastata pilke silmäkulmassa. Auktoriteetti on etu myös pukukopissa, sillä harva on kyennyt hallitsemaan Real Madridiin sullottuja egoja yhtä taidokkaasti. Zidane pystyi penkittämään kenet tahansa, koska oli Zidane.

  Nyt seura on kuitenkin risteyksessä. Niin vaikeassa tilanteessa, että Zidanen paluu nostatti kulmakarvoja vähän joka paikassa.

  Ihmettelyn aihe oli, miksi Zidane oli valmis palaamaan hakoteillä olevaan seuraan näin vaikealla hetkellä.

  Suosituimpia selityksiä on, että tulevana kesänä seura käyttää kasoittain rahaa löytääkseen uusia galácticoja ja ryhtiä tekemiseensä. Puheenjohtaja Perezin pitäisi jakaa valmentajan visio Ronaldon jälkeisen aikakauden joukkueen ilmeisistä vajaavaisuuksista ja uskoa ranskalaisen kykyihin rakentaa ryhmä, joka olisi taas valmis menestymään.

  Surkean kauden pyörteisiin ei voi enää vedota. Nyt suunta pitäisi kääntää, ja tästä päivästä alkaen Zidanen osaamista todella vasta mitataan.

  Lue myös:

  Real ja Barcelona jäivät päätöspeleissään voitotta – Messi jälleen maalikuningas

  Nähdäänkö eurooppalaisen jalkapallon kerma Helsingissä vuonna 2021? Päätös Super Cupin järjestäjäkaupungista venyy syksylle

  Päihteet olivat tuhota jalkapallolupauksen, joka sai elämänsä raiteille vasta vankilassa – nyt hän johdattaa joukkueensa elämänsä otteluun

  Katso Serie A:n viimeisimmät tulokset ja otteluraportit – Juventus ja Atalanta päätyivät pistejakoon

  Katso Serie A:n viimeisimmät tulokset ja otteluraportit – Juventus ja Atalanta päätyivät pistejakoon


  Chievo - Sampdoria 0‑0 Chievo piti pintansa vajaamiehisenä Sampdoriaa vastaan ja taisteli ottelusta 0-0 -tasapelin. Chievo joutui vajaamiehiseksi 40. minuutilla Barban ulosajon jälkeen. Katso ottelun tilastot täältä Empoli - Torino 4‑1 Empoli...

  Chievo - Sampdoria 0‑0

  Chievo piti pintansa vajaamiehisenä Sampdoriaa vastaan ja taisteli ottelusta 0-0 -tasapelin. Chievo joutui vajaamiehiseksi 40. minuutilla Barban ulosajon jälkeen.

  Katso ottelun tilastot täältä

  Empoli - Torino 4‑1

  Empoli voitti Torinon Serie A:ssa lukemin 4-1. Torino hallitsi palloa 58 prosenttia ajasta. Laukaukset jakautuivat kuitenkin tasaisemmin, 15-11 Empolin hyväksi.

  Katso ottelun tilastot täältä

  Parma - Fiorentina 1‑0

  Parma voitti Fiorentinan Serie A:ssa lukemin 1-0. Fiorentina hallitsi palloa 62 prosenttia ajasta. Laukaukset jakautuivat kuitenkin tasaisemmin, 14-11 Fiorentinan hyväksi.

  Katso ottelun tilastot täältä

  AC Milan - Frosinone 2‑0

  AC Milan kaatoi Frosinonen Serie A:ssa luvuin 2-0. AC Milan hallitsi palloa 60 prosenttia ajasta. Laukaukset jakautuivat kuitenkin tasaisemmin, 10-7 AC Milanin hyväksi.

  Katso ottelun tilastot täältä

  Juventus - Atalanta 1‑1

  Juventus ja Atalanta päätyivät tasapeliin 1-1. Juventuksen Mandzukic tasoitti ottelun 80. minuutilla. Juventus hallitsi palloa 59 prosenttia ajasta. Laukaukset jakautuivat kuitenkin tasaisemmin, 13-11 Juventuksen hyväksi.

  Katso ottelun tilastot täältä

  Napoli - Inter 4‑1

  Napoli otti voiton Interista lukemin 4-1. Voitto oli Napolille neljäs perättäinen. Fabián oli hyvässä vireessä ja iski 2 joukkueensa maaleista.

  Katso ottelun tilastot täältä

  Sarjataulukko

  O = pelatut ottelut, P = pisteet, V = voitot, T = tasapelit, H = häviöt, TM = tehdyt maalit, PM = päästetyt maalit

  Katso parhaat maalintekijät ja tulevat ottelut Serie A:n Kisaoppaasta.

  Lue myös:

  Italian jalkapallohallitsija menettää pääkäskyttäjänsä – Massimiliano Allegri ei valmenna Juventusta ensi kaudella

  Lazio juhli seitsemättä Italian cupin voittoaan – molemmat osumat syntyivät ottelun päätöshetkillä

  Italian cup huipentuu herkulliseen futiskattaukseen – seuraa TV2:ssa Euroopan suurimman yllättäjän pokaalijahtia

  Kerro meille mitä mieltä olit tästä Voitto-robotin tekemästä Kierroskoosteesta ja miten haluaisit meidän kehittävän sitä! Vastaa lyhyeen kyselyyn täällä (siirryt toiseen palveluun).

  Real ja Barcelona jäivät päätöspeleissään voitotta – Messi jälleen maalikuningas

  Real ja Barcelona jäivät päätöspeleissään voitotta – Messi jälleen maalikuningas


  Espanjan jalkapallojätti Real Madrid päätti kehnosti sujuneen kautensa vielä yhteen pettymykseen, kun liigakauden päätöspäivänä Madridissa vieraillut Real Betis otti 2-0-voiton. Tappio naulasi Realin saldoksi 68 pistettä 38 ottelusta....

  Espanjan jalkapallojätti Real Madrid päätti kehnosti sujuneen kautensa vielä yhteen pettymykseen, kun liigakauden päätöspäivänä Madridissa vieraillut Real Betis otti 2-0-voiton. Tappio naulasi Realin saldoksi 68 pistettä 38 ottelusta. Pistemäärä on Realille pienin Espanjan liigassa sitten kauden 2001-2002, jolloin se keräsi 66 pistettä.

  Real sijoittui liigassa kolmanneksi, kahdeksan pistettä paikallisvastus Atleticosta jääneenä.

  Mestaruutensa jo aiemmin varmistanut Barcelona jäi päätöspäivänä 2-2-vierastasapeliin Eibaria vastaan. Supertähti Lionel Messi teki Barcelonan molemmat osumat. Barcelona voitti mestaruuden 11 pisteen erolla Atleticoon.

  Messi voitti maalikuninkuuden ylivoimaisesti. Hän teki 34 ottelussa 36 osumaa. Maalipörssissä toiseksi sijoittuneet Barcelonan Luis Suarez ja Real Madridin Karim Benzema tekivät 21 osumaa mieheen. Messi on voittanut Espanjan liigan maalikuninkuuden kuudesti.

  Lue myös:

  Barcelona varmisti mestaruuden – Messi tuli vaihdosta ja laukoi ratkaisevan maalin

  Katso La Ligan viimeisimmät tulokset ja otteluraportit – Eibar ja Barcelona tasapeliin

  Katso La Ligan viimeisimmät tulokset ja otteluraportit – Eibar ja Barcelona tasapeliin


  Real Madrid - Betis 0‑2 Real Betis kaatoi Real Madridin La Ligassa luvuin 0-2. Real Betis hallitsi palloa 51 prosenttia ajasta. Laukaukset jakautuivat 9-8 Real Betisin hyväksi. Katso ottelun tilastot täältä Eibar - Barcelona 2‑2 Eibar ja...

  Real Madrid - Betis 0‑2

  Real Betis kaatoi Real Madridin La Ligassa luvuin 0-2. Real Betis hallitsi palloa 51 prosenttia ajasta. Laukaukset jakautuivat 9-8 Real Betisin hyväksi.

  Katso ottelun tilastot täältä

  Eibar - Barcelona 2‑2

  Eibar ja Barcelona eivät saaneet selvitettyä paremmuuttaan, vaan pisteet jaettiin numeroin 2-2. Barcelona menetti johtoasemansa 45. minuutilla, kun De Blasis sinetöi loppulukemat. Kiihkeässä ottelussa jaettiin yhteensä 6 keltaista korttia. Eibar keräsi yhteensä neljä varoitusta ja Barcelona kaksi varoitusta.

  Katso ottelun tilastot täältä

  Sarjataulukko

  O = pelatut ottelut, P = pisteet, V = voitot, T = tasapelit, H = häviöt, TM = tehdyt maalit, PM = päästetyt maalit

  Katso parhaat maalintekijät La Ligan Kisaoppaasta.

  Lue myös:

  Antoine Griezmann jättää Atletico Madridin: "Olen päättänyt lähteä kohdatakseni muita haasteita"

  Sukupolvensa suurin jalkapallonero dominoi taas yhtä huippuliigaa – mutta sekään ei riitä, jos sheikkien maailmanvalloitus jää vajaaksi

  Kerro meille mitä mieltä olit tästä Voitto-robotin tekemästä Kierroskoosteesta ja miten haluaisit meidän kehittävän sitä! Vastaa lyhyeen kyselyyn täällä (siirryt toiseen palveluun).

  Manchester Citystä lähtevä Vincent Kompany siirtyy pelaajamanageriksi kotimaahansa:

  Manchester Citystä lähtevä Vincent Kompany siirtyy pelaajamanageriksi kotimaahansa: "Aion tuoda hiukan Manchesterin sydäntä Belgiaan"


  Jalkapallon Valioliigaseura Manchester Cityn monivuotinen belgialaiskapteeni Vincent Kompany siirtyy pelaajamanageriksi kotimaahansa RSC Anderlechtiin. Puolustaja kertoo päätöksestään Facebook-sivuillaan. – Seuraavat kolme vuotta toimin...

  Jalkapallon Valioliigaseura Manchester Cityn monivuotinen belgialaiskapteeni Vincent Kompany siirtyy pelaajamanageriksi kotimaahansa RSC Anderlechtiin. Puolustaja kertoo päätöksestään Facebook-sivuillaan.

  – Seuraavat kolme vuotta toimin pelaajamanagerina RSC Anderlechtissa. Haluan jakaa tietouttani seuraaville sukupolville. Sen lisäksi aion tuoda hiukan Manchesterin sydäntä Belgiaan.

  Kompany kertoo, että haluaa tarjota apua vaikeassa tilanteessa olevalle kasvattajaseuralleen. Kompany keskusteli viime vuonna seurapomon kanssa joukkueen tilanteesta.

  – Esittelin omia ajatuksiani ja kuuntelin heidän näkemyksiään tulevaisuudesta: kunnianhimoa, rohkeutta ja päättäväisyyttä tarvitaan, että seura voi olla taas ykkönen.

  Voit lukea Kompanyn koko kirjeen Facebookissa tästä.

  Kompany pelasi juniorina RSC Anderlecht-joukkueessa.

  City uutisoi sunnuntaina aikaisemmin, että Kompany ei ole mukana joukkueen ensi kauden miehistössä.

  Manchester City voitti tällä kaudella Valioliigan, cupin ja liigacupin. Kompanyn vuosina joukkue voitti Valioliigan mestaruuden neljä kertaa.

  Kompany, 33, pelasi Cityssä 360 ottelua, joissa teki 20 maalia.

  Lue myös:

  Manchester City vahvisti, kapteeni vaihtaa seuraa

  Manchester Citylle historiallinen voitto uskomattomilla murskalukemilla

  Myrskyisän matkan kulkenut Watford on odottanut yli 30 vuotta – FA Cup on sille historiallinen päivä, vastustajalle pelkkä kunniakierros

  Manchester City vahvisti, kapteeni vaihtaa seuraa

  Manchester City vahvisti, kapteeni vaihtaa seuraa


  Englannin jalkapallokentillä kolme titteliä voittanut Manchester City menettää odotetusti kapteeninsa Vincent Kompanyn ensi kauden miehistöstään. Lauantaina Englannin cupin murskanumeroin vienyt City vahvisti nettisivuillaan, että Kompany siirtyy...

  Englannin jalkapallokentillä kolme titteliä voittanut Manchester City menettää odotetusti kapteeninsa Vincent Kompanyn ensi kauden miehistöstään. Lauantaina Englannin cupin murskanumeroin vienyt City vahvisti nettisivuillaan, että Kompany siirtyy muualle 11:n City-vuoden jälkeen.

  City voitti tällä kaudella Valioliigan, cupin ja liigacupin. Kompanyn vuosina joukkue ylsi Valioliigan mestariksi neljästi.

  – Arvostamme Vincentiä ennenkuulumattoman menestysjaksomme vahvana tekijänä, seuran puheenjohtaja Khaldoon Al Mubarak kommentoi.

  Belgialainen Kompany, 33, pelasi Cityssä 360 ottelua, joissa teki 20 maalia. Tuorein ja kauden ainoa osuma tuli 7. toukokuuta Valioliigassa Leicesteriä vastaan. Vastustamaton kanuunaveto vei Cityn kohti mestaruutta, kun Liverpool pysyi takana ennen päätöskierrosta.

  Lue myös:

  Manchester Citylle historiallinen voitto uskomattomilla murskalukemilla

  Leverkusen jaksaa odottaa Pohjanpalon toipumista, päävalmentaja toivoo suomalaista pelikuntoon ensi kaudeksi

  Leverkusen jaksaa odottaa Pohjanpalon toipumista, päävalmentaja toivoo suomalaista pelikuntoon ensi kaudeksi

  Leverkusen jaksaa odottaa Pohjanpalon toipumista, päävalmentaja toivoo suomalaista pelikuntoon ensi kaudeksi


  Saksalaisseura Leverkusenin päävalmentaja Peter Bosz ei ole menettänyt toivoaan suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalon kuntoutumisesta. Pohjanpalo on ollut loukkaantuneena käytännössä koko jalkapallokauden. – Pohjanpalo on ollut erittäin...

  Saksalaisseura Leverkusenin päävalmentaja Peter Bosz ei ole menettänyt toivoaan suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalon kuntoutumisesta. Pohjanpalo on ollut loukkaantuneena käytännössä koko jalkapallokauden.

  – Pohjanpalo on ollut erittäin epäonnekas. Hän ehti harjoitella jo parisen viikkoa ja pelata harjoitusottelussa Ajaxia vastaan ennen uutta vammaa. Hänen onkin jaksettava vain uskoa ja palata entistä vahvempana, hollantilainen Bosz sanoi STT:lle Berliinin olympiastadionilla.

  – Uskon kuitenkin täysin, että Pohjanpalo palaa kentille. Hänen on ensin harjoiteltava itsekseen ennen kuin miettii pelaamista. On vaikea sanoa, kuinka kauan hänen kuntoutumiseensa menee, koska vamma on niin harvinainen, päävalmentaja arvioi.

  Bosz korosti, että Pohjanpalon on harjoiteltava kärsivällisesti seuran kuntovalmentajien ja fysioterapeuttien kanssa. Toipuminen vaatii kovaa työntekoa.

  – Toivon, että Pohjanpalo pystyy aloittamaan ensi kauden ykkösjoukkueen mukana, Bosz sanoi.

  Pohjanpalolla on sopimus Leverkusenin kanssa kesäkuuhun 2022. Jos seuran kärsivällisyys riittää, niin 2014 Saksaan siirtyneellä Pohjanpalolla on aikaa kuntouttaa itseänsä.

  Pohjanpalon loukkaantumisessa on ollut useita vaiheita, mutta tällä erää hänen kohdallaan puhutaan nilkkavammasta.

  Leverkusen varmisti lauantaina Bundesliigan päätöskierroksella paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa.

  Lue myös:

  Joel Pohjanpalon kaudelle sinetti – pitkään sivussa pitänyt nilkkavamma piinaa edelleen

  Chris Wondolowski teki MLS-historiaa – nousi kaikkien aikojen maalitykiksi

  Manchester Citylle historiallinen voitto uskomattomilla murskalukemilla

  Chris Wondolowski teki MLS-historiaa – nousi kaikkien aikojen maalitykiksi

  Chris Wondolowski teki MLS-historiaa – nousi kaikkien aikojen maalitykiksi


  San Jose Earthquakesin Chris Wondolowski nousi Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga MLS:n kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Wondolowski nosti liigan maalimääränsä 148:aan, kun hän teki joukkueensa kaikki neljä maalia San Josen kukistettua...

  San Jose Earthquakesin Chris Wondolowski nousi Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga MLS:n kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Wondolowski nosti liigan maalimääränsä 148:aan, kun hän teki joukkueensa kaikki neljä maalia San Josen kukistettua Chicago Firen 4–1.

  – Olen aina halunnut saada ennätyksen nimiini, mutta enpä osannut odottaa tällaista ottelua, 36-vuotias Wondolowski sanoi.

  Yhdysvaltalainen Wondolowski ohitti liigan kaikkien aikojen kärkipaikalla maanmiehensä Landon Donovanin, joka teki MLS-urallaan 145 maalia 340 ottelussa. Wondolowski on pelannut 338 MLS-ottelua.

  Liigan suomalaispelaajista Jukka Raitala pelasi 90 minuuttia Montreal Impactin maalittomassa tasapelissä New England Revolutionia vastaan. Minnesota Unitedin Rasmus Schüller pääsi 87. minuutilla kentälle joukkueensa 1-0-voitossa Columbus Crew'sta.

  Lue myös:

  Zlatan Ibrahimovic käytti painiotteita, MLS lätkäisi pelikiellon – "Zlatan tietää kyllä, mitä tekee"

  Zlatan Ibrahimovic huippuvireessä MLS:ssä: "Minulla on yli 500 maalia, tässä ei ole mitään uutta"

  Wayne Rooney katseli punaista MLS-liigassa