Søndagsavisen.dk

  Sådan får du råd til din drømmebil


    Eller sukker du højlydt, når en strømlinet Mercedes-Benz sætter dig til tælling, når lyset skifter til grønt? Der er mange, som drømmer om den perfekte drømmebil, og måske er drømmen langt tættere på, end du tror. Leasing af drømmebilen...

   

  Eller sukker du højlydt, når en strømlinet Mercedes-Benz sætter dig til tælling, når lyset skifter til grønt? Der er mange, som drømmer om den perfekte drømmebil, og måske er drømmen langt tættere på, end du tror. Leasing af drømmebilen gør det nemlig muligt at skyde genvej, så det er DIG, der snart suser af sted i en luksusbil. Det kan eksempelvis være en strømlinet Audi, en blæret BMW eller måske en elegant Porsche? Det er dit valg og dine drømme! Nu skal de blive til virkelighed, så du hurtigt kan komme bag rattet og ud på landevejene!

  Hvad er flexleasing, og hvorfor skal du vælge det?

  Helt konkret handler flexleasing om, at din afgift er delt ud i rater i den periode, du benytter bilen. Det betyder således, at du ikke skal stå klar med flere hundrede tusinde kroner for at blive en lykkelig bilist i en lækker Mercedes. Registreringsafgiften på nye biler i Danmark er meget høj, og hvis du ikke er begunstiget med et solidt overskud på bankkontoen, kan du med flexleasing alligevel få mulighed for at køre rundt i en bil i særklasse. Det er især for at kunne finansiere luksusbilen i den mellemdyre eller dyre prisklasse, at det kan være en fordel at benytte sig af flexleasing. På den måde får du meget mere bil for pengene, end hvis du selv vil købe. Samtidig giver flexleasing en frihed, som du ikke opnår ved et køb.

  Det kan være en god idé at sætte sig ind i reglerne for flexleasing, så du selv har overblikket. Spørg din forhandler, hvad det indebærer at flexlease, og læs eventuelt nogle artikler om emnet.

  Især er det vigtigt, at du er opmærksom på oprettelsesgebyret og restværdien, der er anført i kontrakten. Det er dit ansvar, at du har læst kontrakten igennem og har styr på betingelserne. I sidste ende vil det komme dig til gode og øge din tryghed og sikkerhed. Samtidig vil du kunne undgå at ende med en uforudset ekstraregning, som du har vanskeligt ved at finansiere.

  Når du vælger flexleasing, skal du desuden være opmærksom på, at det er leasingselskabet, der ejer bilen, men du skal selv sælge den igen, når din leasingperiode ophører. Det kan du få hjælp til ved at vælge en professionel samarbejdspartner, som du stoler på.

  Fordelene ved at benytte sig af flexleasing

  At flexlease din næste bildrøm har mange fordele. Rigtig mange er ikke klar over de fordele, der er forbundet med denne form for leasing, og det er en skam. Herunder vil du blive bekendt med nogle af de mest almindelige fordele ved flexleasing:

  Når du betaler af hver måned, har du en lavere nedskrivning, end hvis du skulle betale hele afgiften på én gang. Du betaler kun afgifter, så længe bilen er indregistreret og så længe, du kører i den. Det er en nem, hurtig og tryg måde at få opfyldt din bildrøm på. En luksusbil er ikke uden for din rækkevidde, selvom du ikke tjener kassen. Du kan køre lige så meget, som du vil. Ved flexleasing er der nemlig ingen kilometerbegrænsning. Det bør nævnes, at det er mest fordelagtigt at flexlease ved brugte biler. I forhold til at købe er det billigere at lease, fordi førstegangsydelsen såvel som den månedlige ydelse er mindre. Du kan sælge bilen videre – også i udlandet. Du kan skifte bil oftere og dermed komme til at sidde bag rettet i flere forskellige særklassebiler.

  Der er sikkert også andre grunde til, at du ønsker dig en luksusbil, og enhver har sine egne grunde og drømme. Det vigtigste er, at det med flexleasing kan lade sig gøre at opfylde dem. Læs mere om fleksibel flexleasing af luksusbiler ved at klikke på linket.

  Den perfekte bil til dine behov

  Måske er din drømmebil svaret på dine drengerøvsdrømme, måske er din drømmebil elegant, eller måske skal den kunne rumme en familie? Der findes mange forskellige biler og tilsvarende lige så mange forskellige bildrømme. Når du flexleaser en luksusbil, behøver du ikke gå på kompromis med dine bildrømme, selvom du har en familie, der også skal køre med. Det kan være, at en solid Land Rover kan opfylde dine og familiens ønsker og behov? Hvis du har mere frihed, eller hvis bilen kun er til dig, kan det være, at du hellere skal vælge en Ferrari, der kan give dig kriller i maven og få andre bilister til at kigge en ekstra gang.

  Når du vælger flexleasing, har du netop muligheden for at tilgodese både praktiske behov samt dine luksuriøse drømme, der inkluderer lækkert udstyr, som eksempelvis automatgear. Det ene behøver ikke udelukke det andet. Du skal blive glad af at køre i din bil, og genvejen til ægte køreglæde i en luksusbil kan være flexleasing.

  The post Sådan får du råd til din drømmebil appeared first on Søndagsavisen.dk.

  Test af røgalarmer: Flere virker ikke


  Forbrugerrådet Tænk har testet en lang række røgalarmer, og flere af dem viste sig ikke at virke efter hensigten. Nogle var alt for langsomme til at opdage røgen under laboratorietesten, mens andre slet ikke reagerede på røgen. Test: Livsfarlige...

  Forbrugerrådet Tænk har testet en lang række røgalarmer, og flere af dem viste sig ikke at virke efter hensigten.

  Nogle var alt for langsomme til at opdage røgen under laboratorietesten, mens andre slet ikke reagerede på røgen.

  Test: Livsfarlige mobilopladere solgt i danske butikker

  Fire alarmer købt på udenlandske markedspladser viste sig at være så ubrugelige, at forbrugerrådet advarer imod dem. Det gælder bl.a. CO & Smoke alarm og Shenzhen, der kan købes på Wish og Ebay.

  Tilbage i 2018 testede forbrugerrådet også røgalarmer, og dengang var billedet det samme: Flere produkter dumpede, bl.a. Sikkerthjem S6evo Røgalarm og Ultra Max Smoke detector.

  Hvis du vil have fingrene i den bedste alarm, skal du investere i E-line Røgalarm, der kan fås i bl.a. Bauhaus, Silvan, Meny og Kop & Kande.

  Du kan se alle testresultater på tænk.dk (kræver medlemskab).

  Test: Disse opvaskemidler indeholder skadelig kemi

  The post Test af røgalarmer: Flere virker ikke appeared first on Søndagsavisen.dk.

  5 meget sunde grøntsager, du selv kan dyrke i køkkenhaven


  Alle grøntsager er sunde sager. Men der er forskel på de forskellige afgrøder, når det kommer til mængden af vitaminer og mineraler, der er vigtige for kroppen. Grøntsagsforsker Anne-Berit Wold fra Norges Miljø- og Biovidenskabelige Universitet...

  Alle grøntsager er sunde sager. Men der er forskel på de forskellige afgrøder, når det kommer til mængden af vitaminer og mineraler, der er vigtige for kroppen.

  Grøntsagsforsker Anne-Berit Wold fra Norges Miljø- og Biovidenskabelige Universitet har lavet en topfem over de sundeste grøntsager. De kan alle dyrkes i din køkkenhave.

  Grønkål

  Ligesom andre kål-sorter har grønkål et højt indhold af kostfibre. Samtidig har grønkål et højt indhold af A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminet folat og C-vitamin samt mineralerne kalium, calcium og jern. Derudover er det den grøntsag, der indeholder flest antioxidanter.

  LÆS OGSÅ: Køkkenhaven måned for måned

  Kålroe

  Denne gullige grøntsag ses ikke så ofte på de danske middagsborde. Det er en skam, for det er faktisk den grøntsag, der indeholder mest C-vitamin. Ligesom grønkål er kålroe – eller kålrabi, som den også kaldes – rig på kostfibre.

  Tomat

  I gennemsnit spiser hver dansker 30,7 kg tomater om året. Du kan dog roligt spise mere end det, for tomater indeholder bl.a. antioxidanten lycopen, der især findes i skallen. Tomater indeholder også A-, B- og C-vitaminer samt kalium.

  SE TEMA HOS BOLIUS: Køkkenhaven

  Broccoli

  Denne grønne sag er med på listen, fordi den har et højt indhold af af glukosinolater, som har en positiv indvirkning på flere kræftformer. Broccoli er også en grov grøntsag med et højt indhold af kostfibre, og indeholder samtidig A-, E- og K-vitaminer.

  Løg

  Løg indgår som ingrediens i så mange forskellige retter, at de fleste af os ikke går mange dage uden at få denne grøntsag på gaflen. Grøntsagen med de mange lag har flere positive egenskaber. Bl.a. fordi den indeholder flavonoider, der er gode antioxidanter. Løg indeholder også mineralerne kalium og fosfor.

  LÆS OGSÅ HOS BOLIUS: Sådan planlægger du en køkkenhave

  The post 5 meget sunde grøntsager, du selv kan dyrke i køkkenhaven appeared first on Søndagsavisen.dk.

  Cityringen bliver ikke færdig til tiden


  Men under jorden er der ikke styr på de sidste detaljer, og derfor åbner Cityringen og de 17 nye stationer ikke til sommer som planlagt, men i stedet i slutningen af september. Det skriver metroselskabet i en pressemeddelelse. De oplyser samtidig, at...

  Men under jorden er der ikke styr på de sidste detaljer, og derfor åbner Cityringen og de 17 nye stationer ikke til sommer som planlagt, men i stedet i slutningen af september. Det skriver metroselskabet i en pressemeddelelse.

  De oplyser samtidig, at den endelige dato bliver meldt ud i juni.

  Læs også på minby.dk: Tyveri fra metrohegn: Har nogen set disse to store billedplancher?

  Vigtig milepæl misset
  »Selv om det – i det store billede – er mindre ting, der mangler, har det desværre vist sig at være for meget til, at det er realistisk at indhente det forsinkede arbejde. Derfor er vi nødt til at rykke åbningen af Cityringen til slutningen af september,« siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen, i pressemeddelelsen.

  Ifølge metroselskabet selv drejer forsinkelsen sig om, at der er en større mængde test, der er afgørende for sikkerhedsgodkendelsen af systemet, som endnu ikke er gennemført.

  Læs også på minby.dk: Se billederne: Cityringen set fra oven

  Forsinkelserne betyder også en ekstra regning på 165 millioner kroner, som Metroselskabet betaler.

  »Vi har sammen med entreprenørerne lavet en opdateret og realistisk tidsplan, der betyder, at Cityringen kan åbne i slutningen af september. Det forudsætter naturligvis, at alle parter leverer en effektiv og koordineret indsats for at sikre et kvalificeret grundlag til at opnå den endelige sikkerhedsgodkendelse. Vi har fuldt fokus på at få gjort Cityringen klar til de mange kunder, der venter og glæder sig til at kunne tage det nye metronet i brug,« siger Henrik Plougmann Olsen.

  Når Cityringen er åbnet, forventes antallet af rejser i metroen at blive fordoblet med cirka 122 mio. passagerer i 2020.

  Læs også på minby.dk: Designpris til rækkehuse bygget af genbrugsmaterialer

  The post Cityringen bliver ikke færdig til tiden appeared first on Søndagsavisen.dk.

  Jagten ligger i menneskets DNA


    Siden tidernes morgen har mennesket jaget dyr i naturen. Det har været nødvendigt for artens overlevelse, at vi kunne spise kød fra vilde pattedyr, fugle og andre dyr. Det handlede rent ud sagt om overlevelse. Det er dog ikke kun til føden, at...

   

  Siden tidernes morgen har mennesket jaget dyr i naturen. Det har været nødvendigt for artens overlevelse, at vi kunne spise kød fra vilde pattedyr, fugle og andre dyr. Det handlede rent ud sagt om overlevelse. Det er dog ikke kun til føden, at dyrene har tjent et vigtigt formål. Skind, horn, tænder og knogler har været anvendt til eksempelvis klæder, tæpper og redskaber. Mennesket som jæger er således en vigtig del af vores historiske udvikling.

  Nutidens jægere

  I dag kan vi hente kød i en køledisk. Vi kan sågar overleve og leve godt helt uden kød på grund af et stadigt voksende marked for plantebaserede alternativer. Vi kan købe tøj med et klik og få det fragtet direkte til vores hoveddør. Grundene til at jage i dag handler således om noget helt andet end overlevelse. At være ét med naturen, at opleve spændingen ved selve jagten og samtidig føle fællesskabet med de andre jægere er gode bud på, hvad der får mange til at tage jagttegn og drage af sted.

  Enhver, der kender til jagt, er klar over, at det kræver både udstyr, kundskab og forberedelse at begive sig ud i naturen en tidlig morgen med et luftgevær over skulderen. Pamhule jagtudstyr har et arsenal af udstyr i forskellige kategorier. Har du for eksempel tænkt på hvilke sko, der kan klare en tur gennem et fugtigt moseområde? Eller hvilken jakke, der bedst camouflerer dig blandt træerne? Har du tænkt over, at det er vigtigt med en god kikkert, der kan forlænge dit udsyn med betydelig længde?

  Når viden er altafgørende

  Det er livsvigtigt, at du har viden og indsigt i brug og vedligeholdelse af dit våben, når du går på jagt. Hvis dit våben er defekt, kan det få fatale følger, og det er forbudt at anvende skydevåben, der ikke er i forsvarlig stand. Vælger du eksempelvis et luftgevær, skal du sætte dig grundigt ind i, hvordan denne våbentype fungerer. Der findes flere forskellige slags skydevåben alt afhængig af din præference og jagttype. Det kan betale sig at søge professionel hjælp, så du kan vælge det helt rigtige våben for dig.

  I Danmark skal du bestå en prøve for at modtage et jagttegn, der giver dig tilladelse til at jage. Det er en fordel, fordi det øger sikkerheden markant og samtidig ruster dig med viden og kundskab til at kunne varetage jagten forsvarligt.

  Yerligere er det som jæger vigtigt at overholde jagttiderne. Jagttiderne har betydning for at kunne opretholde vildtbestanden. Desuden er der lovmæssige krav vedrørende jagt på land og til vands, og det er dit ansvar som jæger at sætte dig ind i reglerne. Reglerne er vedtaget for at tilgodese dyrene og deres behov for fred, mens de har unger eller ruger på æg. Dette bidrager til, at der fortsat er levedygtige vildtbestande.

  The post Jagten ligger i menneskets DNA appeared first on Søndagsavisen.dk.