nyheter24.se

  Betaltjänsten Swish låg nere – gick inte att betala

  Betaltjänsten Swish låg nere – gick inte att betala


  Vid lunchtid på lördagen drabbades betaltjänsten Swish av ett driftstopp, som gör att ingen användare kunde använda tjänsten för betalning.  ”Vi arbetar med att rätta det uppkomna felet och återkommer när status har ändrats. Kontakta din...

  Vid lunchtid på lördagen drabbades betaltjänsten Swish av ett driftstopp, som gör att ingen användare kunde använda tjänsten för betalning. 

  ”Vi arbetar med att rätta det uppkomna felet och återkommer när status har ändrats. Kontakta din bank om du har frågor om din betalning”, skrev företaget på sin hemsida.

  Swish låg nere. Bildkälla: FacebookAnvändare irriterade 

  Det här är inte första gången som betaltjänsten drabbats av driftstopp. Bara under de senaste månaderna har det skett vid flera tillfällen. 

  Många användare rasade över appen och menade dessutom att pengar dragits från deras konton – även om det stod att betalningen inte gått igenom. 

  Bildkälla: FacebookBildkälla: Facebook

  Vid 16:30 meddelade Swish att tjänsten återigen fungerar.

  Greta Thunberg hyllas av drottning Silvia: "Jag är imponerad"


  Att Greta Thunberg kämpar för klimatfrågan och arbetar hårt för att rädda klimatet har nog inte undgått någon. Och hyllad har hon blivit av många, exempelvis Barack Obama och ingen mindre än självaste påven.Nu har Greta och hennes arbete...

  Att Greta Thunberg kämpar för klimatfrågan och arbetar hårt för att rädda klimatet har nog inte undgått någon. Och hyllad har hon blivit av många, exempelvis Barack Obama och ingen mindre än självaste påven.

  Nu har Greta och hennes arbete gjort avtryck även inne i svenska kungahuset.

  Jo, nämligen så gjorde vår svenska kungen Carl XVI Gustaf och drottningen Silvia en snabbvisit på Irland. Slutet på besöket blev riktigt hektiskt men de avslutade med en presskonferens som samlade ett stort pressuppbåd omkring sig.

  Fått Irlands elever att skolstrejka

  Under presskonferensen passade en journalist på att fråga drottningen om Greta Thunberg och hur hon ser på klimataktivistens arbete, vilket gav Silvia ett ypperligt tillfälle att berätta vad hon tycker om miljökämpen.

  Greta har nämligen även fått Irlands elever att skolstrejka för klimatet.

  – Jag beundrar Greta, sa drottningen under presskonferensen, rapporterar Aftonbladet. 

  "Underbar röst i debatten"

  Drottning Silvia hyllar även Greta för hennes arbete med klimatet och menar att hon tycker att det är fantastiskt att det är så många människor som lyssnar på miljökämpen. 

  – Hon är en underbar röst i debatten, säger drottningen och tillägger att det är en spännande rörelse.

  Det är inte bara den unga åldern och Gretas medvetenhet om vad vi kan göra för att ta hand om naturen som imponerar på drottningen. Nej, något som drottningen också berömmer är Gretas retorik.

  – Jag är imponerad över hur många som lyssnar på henne, och att hon talar klarspråk, säger drottningen till Aftonbladet

  En person som lägger extra stor vikt vid frågan om miljö- och klimatpolitiken inför EU-valet är Sara Skyttedal. Men hur ställer sig KD-toppen Skyttedal till Greta Thunberg och hennes rörelse? Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och du kan läsa mer om det här.

  19 kostymer till bröllop i sommar - för olika klädkoder

  19 kostymer till bröllop i sommar - för olika klädkoder


  Det må kännas lätt som kille att hitta en snygg outfit som bröllopsgäst – Men vanligtvis är det fyra olika klädkoder som brukar användas: kavaj, mörk kostym, smoking och högtidsdräkt/frack. Detta kan göra det lite klurigare att hitta en...

  Det må kännas lätt som kille att hitta en snygg outfit som bröllopsgäst – Men vanligtvis är det fyra olika klädkoder som brukar användas: kavaj, mörk kostym, smoking och högtidsdräkt/frack. Detta kan göra det lite klurigare att hitta en specifik kostym som passar klädkoden. Står det till exempel "Sommarfint" på inbjudan, som inte är någon officiell klädkod, får du tolka fritt eller fråga brudparet.

  KAVAJ

  Kavaj är den minst formella klädkoden och innebär att du som kille ska bära kostym. Valfriheten är dock stor när det gäller färg på både kostymen och skjortan. Kostymen kan vara både tvådelad eller tredelad (väst). Slips eller fluga är obligatoriskt. 

  1. Röd kostym

  Denna kostym i en härlig röd färg blir perfekt på ett sommarbröllop. Denna hittar du här med 899 kronor i rabatt.

  2. Ljusblå kostym i ull

  Så härlig blå färg som går att matcha med ljusa skjortor. Klicka hem denna här för ett riktigt bra pris.

  3. Rutigt

  Om du vill klä dig i något mer ovanligt så är rutigt ett bra val. Denna i blått hittar du här.

  4. Klassisk kostym och linneskjorta

  Om du vill köra på en mer klassisk kostym kan det vara snyggt att matcha tillsammans med en linneskjorta. Linneskjortan andas dessutom bättre vilket kan vara skönt på ett sommarbröllop. Här hittar du kostymen och här hittar du skjortan. 

  5. Ljus kostym i linne

  Varför inte satsa på en snygg kostym i linne istället för en klassisk? Denna hittar du för 2 195 kronor här.

  MÖRK KOSTYM

  Mörk kostym är mer formell än kavaj. Klädkoden innebär i princip det den heter, att man bär en kostym i en mörk färg. Man kan absolut bära en kostym i svart, trots att det tidigare enbart burits på begravningar. Viktigt att komma ihåg att skjortan ska vara i en ljus färg. 

  1. Svart från The Tailoring Club

  Kostym i smal passform och tyget har en fin lyster och är gjort i 97 procent ull. Här hittar du kostymen för 4 000 kronor.

  2. Mörkblått

  En fantastisk kostym i djup blå från The Tailoring Club. Här hittar du denna.

  3. Svart från Riley

  Kavajen har raka fickor och byxan har normalhög midja och smal passform. Här hittar du kostymen.

  4. Mörkgrått

  Självklart ingår grått i klädkoden mörk kostym. Denna kan du hitta här för 4 000 kronor.

  5. Kostym i djup blå

  En riktigt snygg kostym i djup blå som passar perfekt till klädkoden. Klicka hem denna här.

  SMOKING

  Smoking är en klassisk klädkod för bröllop. Klädkoden är mer ett helheltskoncept med lite utrymme för personlig variation. Bär aldrig smoking om det inte står på inbjudan. Glöm inte flugan som är en viktig del av smokingen!

  1. Sinatra Smoking från Tiger of Sweden

  Smoking i ull och rak passform från Tiger of Sweden. Klicka hem den här.

  2. Smokingskjorta

  Det är väldigt viktigt med en speciell smokingskjorta när det är denna klädkod som gäller då det är ett helhetskoncept. Här kan du spana in denna smokingskjorta i vitt.

  3. Fluga

  Flugan ska helst vara svart men det finns utrymme för personlig variation i klädkoden. Här hittar du flugor i olika färger för ett billigt pris.

  4. Smokingskjorta i svart och vitt

  En elegant smokingskjorta som matchas snyggt med en sidenfluga. Här hittar du skjortan.

  5. Smokingkavaj i sammet

  En riktigt snygg smokingkavaj i svart sammet från Hugo Boss. Spana in den här.

  HÖGTIDSDRÄKT/FRACK

  Den mest formella klädkoden. Högtidsdräkt innebär för killar frack. Högtidsdräkt eller frack är ett helhetskoncept innebär att klädkoden inte lämnar något utrymme för egen tolkning eller personlig touch. Denna klädkod innebär frack, byxor, vit frackskjorta, vit frackväst, vit fluga och svarta lackskor. 

  1. Frackskjorta

  Eton har riktigt snygga frackskjortor i olika passformer. Här hittar du slim fit.

  2. Svarta kostymbyxor

  Det är viktigt att man har svarta kostymbyxor när klädkoden är frack. Här hittar du ett par snygga kostymbyxor för ett bra pris.

  3. Svarta lackskor

  Svarta lackskor från Hugo Boss. Köp här.

  4. Frackväst

  En klassisk frackväst får man inte glömma. Denna hittar du här.

  Här hittar du fler kostymer till sommarens tillställningar.

  Fåglar ihjälskjutna med pil i Skåne – nu ber polisen om tips


  Under söndagen och måndagen anmäldes flera ovanliga och framförallt extrema fall om djurplågeri till polisen i Ängelholm. Fåglar som skjutits med pil och dödats i Höganäs. Exakt hur många fåglar det rör sig om, samt vilken slags fågel som...

  Under söndagen och måndagen anmäldes flera ovanliga och framförallt extrema fall om djurplågeri till polisen i Ängelholm. Fåglar som skjutits med pil och dödats i Höganäs. 

  Exakt hur många fåglar det rör sig om, samt vilken slags fågel som utsatts av det fruktansvärda plågeriet är fortfarande oklart. 

  Ännu finns ingen misstänkt för gärningen, men polisen jobbar på att hitta den eller de skyldiga.

  – De har blivit skjutna med någon form av pil, i söndags var det flera döda fåglar, i måndags var det en, säger Karim Ottosson, polischef i Ängelholm, till SVT Helsingborg och fortsätter:

  – Vi hoppas kunna få in tips som kan vara till hjälp för utredningen.

  Att fåglar har plågats på detta själlösa sätt är inget som Ottosson någonsin varit med om tidigare. 

  – Både jag och mina kollegor berörs så klart av dessa fall, det är otroligt hemskt, avslutar Karim Ottosson till SVT Helsingborg.

  Har du sett eller hört något om djurplågeri av fåglar i Höganäs? Eller kanske vet du något om vad som kan ha hänt? Hör då av dig till Ängelholmspolisen på telefonnummer 114 14.

  Nu är lönen här – 15 lyxiga saker du kan klicka hem med rabatt

  Nu är lönen här – 15 lyxiga saker du kan klicka hem med rabatt


  1. Väska från Mulberry Just nu kan du klicka hem en lyxväska från Mulberry – nedsatt med upp till 31 procent. KÖP NU2. SpadagUnna dig en skön spadag på Centralbadet! Just nu kan du köpa en spadag för två med 61 procents rabatt – bara 299...

  1. Väska från Mulberry

  Just nu kan du klicka hem en lyxväska från Mulberry – nedsatt med upp till 31 procent. 

  KÖP NU
  2. Spadag

  Unna dig en skön spadag på Centralbadet! Just nu kan du köpa en spadag för två med 61 procents rabatt – bara 299 kronor.

  KÖP NU
  3. Kaffebryggare

  Denna fina kaffebryggaren från Smeg är nedsatt med 25 procent.

  KÖP NU
  4. Vinglas från Iittala

  De klassiska glasen är nedsatta med 41 procent.

  KÖP NU
  5. Högtalare från Marshall

  Den snygga högtalaren kan du klicka hem med 60 procents rabatt!

  KÖP NU
  6. Nintendo Switch - Pokémon: Let’s Go, Pikachu! Limited Edition

  Köp den limiterade upplagan av Nintendo Switch där spelet Pokémon: Let's Go, Pikachu! är förinstallerat. Priset är nedsatt till 3 899 kronor.

  KÖP NU7. Cocktailbägare

  Servera sommarens godaste drinkar i dessa kopparpläterade bägare. 

  KÖP NU
  8. Hängmatta med myggnät

  Hur smart är inte detta – riktig sommarlyx! Köp den nedsatt från 699 kronor till 299 kronor.

  KÖP NU
  9. Solglasögon från Celine

  Dessa snygga solglasögon från Celine är nedsatta med 17 procent.

  KÖP NU
  10. Trådlösa hörlurar

  Nedsatta från 1 399 kronor till 699 kronor!

  KÖP NU
  11. Sneakers

  Dessa snygga sneakers är nedsatta i pris med 55 procent. 

  KÖP NU
  12. Smartwatch

  Denna smartwatch håller koll på sömn, steg, notiser och annat viktigt. Nu kan du klicka hem den för 249 kronor.

  KÖP NU
  13. Sammetspuff

  Klicka hem den populära puffen för halva priset – 499 kronor.

  KÖP NU
  14. Luftkylare

  Riktig lyx under varma sommardagar! Den är nedsatt med 50 procent just nu.

  KÖP NU
  14. Sängpaket med sänggavel

  Denna lyxiga säng är mycket välgjord, formar sig efter kroppen och tryckavlastar. En exklusiv handquiltad sänggavel ingår och sängen finns i fyra färger. Spara 52 procent när du köper via Let's Deal.

  KÖP NU
  15. Skin roller

  Den här skin rollern gör underverk för huden. Genom att stimulera tillväxt av hudceller och gör hyn slätare och jämnare. Den är nedsatt till endast 190 kronor!

  KÖP NU

  Studie visar: Kvinnor tål värme bättre än män


  Vi bor i ett land som har varierande temperaturer under året – på vintern kan det bli väldigt kallt och på sommaren väldigt varmt. Det fick vi i alla fall känna på under sommaren i fjol. Hur väl vi tål värmen är väldigt individuellt, men...

  Vi bor i ett land som har varierande temperaturer under året – på vintern kan det bli väldigt kallt och på sommaren väldigt varmt. Det fick vi i alla fall känna på under sommaren i fjol.

  Hur väl vi tål värmen är väldigt individuellt, men kvinnor anses faktiskt tåla värme bättre än män. Det visar en studie som har gjorts vid University of Southern California, skriver Daily Mail. 

  Presterar bättre i värmen 

  När studien genomfördes ombads fler än 500 deltagare att göra ett par matematiska uppgifter. Detta samtidigt som forskarna med hjälp av luftkonditionering och värmeelement varierade temperaturen i rummet mellan 16 och 33 grader Celsius.

  Resultatet visade att kvinnorna fick nästan 9 procent fler rätt när temperaturen steg med 5 grader Celsius, till skillnad från männen som löste 3 procent färre uppgifter när temperaturen steg. Resultatet visade dessutom att kvinnor behöver mer värme för att kunna lösa problem effektivt. 

  "Handlar inte om extrema temperaturer"

  Däremot tror experterna att människor, oavsett kön, generellt presterar bäst när det inte är för varmt eller för kallt.

  – En av de mest överraskande sakerna vi lärde oss är att det här handlar inte om extrema temperaturer. Även om du går från 15,5 till 24 grader Celsius, vilket är ett relativt normalt temperaturområde, går det fortfarande att se en meningsfull variation i prestanda, säger studiens ledande författare Tom Chang, docent i ekonomi och företagsekonomi, enligt Daily Mail

  Läs också: Kontorshund kan minska stress och öka produktiviteten

  Flyttstädning – här är vad du måste tänka på

  Flyttstädning – här är vad du måste tänka på


  Att flytta kan vara jättekul! Men ett moment brukar vara fruktat – städningen. Och med viss rätt, flyttstädning är lite trixigare än vanlig städning. Men oroa dig inte, Nyheter24 har listan på vad du ska tänka på när du...

  Att flytta kan vara jättekul! Men ett moment brukar vara fruktat – städningen. Och med viss rätt, flyttstädning är lite trixigare än vanlig städning.

  Men oroa dig inte, Nyheter24 har listan på vad du ska tänka på när du flyttstädar. 

  Avsätt tid 

  En av de första sakerna att tänka på är att avsätta tillräckligt med tid! Att flyttstäda är ett stort projekt och inte något som görs på några timmar. En mer realistisk tidsplan är att avsätta ungefär två dagar till städningen. 

  Bildkälla: PixabaySpikar och hål 

  Det kan också vara lätt att glömma att inte bara städning ingår i flyttstädning, utan också att ta bort spikar och att återställa eventuella hål. 

  Bildkälla: PixabayTak och väggar 

  Något annat som är viktigt att komma ihåg är att damma av tak, väggkontakter och strömbrytare. En enkel tumregel – allt ska dammas eller torkas av. 

  Bildkälla: PixabayKyl och frys 

  Det finns också vissa saker att tänka på när du gör rent kyl och frys. Till exempel att rengöra både inuti, utanpå och bakom. Glöm inte heller att diska av lådor som går att ta ut.

  Bildkälla: Fanni Olin Dahl/TTÄt något gott (pizza)

  Till sist, och det kanske viktigaste – ät något gott! Du behöver energin, och vad passar då bättre än en flyttpizza?

  Bildkälla: Pixabay

  Behöver du mer råd inför flytten? Läs vår artikel med supertipsen!

  Källor:

  Hyresgästförenignen

  Stockholm flyttstädning


  Här är de fem bästa tipsen för att slippa skavsår

  Här är de fem bästa tipsen för att slippa skavsår


  Vi har alla varit där - nya skor, ett glatt humör och storslagna planer! Men vad nu, en skavande känsla som riskerar allt? Oroa dig inte, Nyheter24 listar de fem bästa tipsen för att undvika skavsår! 1. Gå in nya skor  För att undvika skavsår...

  Vi har alla varit där - nya skor, ett glatt humör och storslagna planer! Men vad nu, en skavande känsla som riskerar allt? Oroa dig inte, Nyheter24 listar de fem bästa tipsen för att undvika skavsår!

  1. Gå in nya skor 

  För att undvika skavsår från nya skor kan du gå in skorna hemma några dagar innan premiärkvällen. Då kan du ha på dig skorna i kortare perioder, vilket töjer ut dom utan det obekväma skavet.

  2. Använd skavsårsplåster i förebyggande syfte

  Att använda skavsårsplåster är en vanlig strategi för att hantera skavsår som dykt upp, men ännu bättre är att använda skavsårsplåster redan innan situationen uppstått, skriver Expressen

  Skavsårsplåster kan användas i förebyggande syfte. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT3. Använd dubbla strumpor

  Utöver plåster kan det vara en bra idé att bunkra upp med två par strumpor. Då skapas en barriär mellan skon och huden vilket skyddar hälen. Särskilt att rekommendera är att ha nylonstrumpor närmast huden och ett par strumpor i blandat tyg över. 

  4. Undvik bomullsstrumpor 

  Apropå strumpor - undvik att använda strumpor helt gjorda av bomull. Bomullsstrumpor blir lätt fuktiga vilket i kombination med en hård sko kan orsaka den skavande situationen. 

  5. Smörj in fötterna

  Till sist, att regelbundet smörja in fötterna med en fet kräm minskar risken för skavsår, samtidigt som du tar hand om dina fötter. 

  Insmorda fötter minskar risken för skavsår. Bildkälla: Vilhelm Stokstad TT/TT

  Om oturen ändå är framme rekommenderas inte att sticka hål på blåsan, vilket varit ett tidigare råd. Det ökar risken för infektion och kan förlänga läkningsprocess. 

  Nu vet du allt om hur du kan undvika skoskav, så du kan njuta till fullo av dina nya eller något för små skor!

  Källa: https://www.1177.se/olyckor--s...

  På tal om fötter och skor. Kan du para ihop rätt partiledare med rätt sko? Gör vårt quiz här!