in.gr

  Πάνω από 3.000 προσλήψεις σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις

  Πάνω από 3.000 προσλήψεις σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις


  Προσλήψεις 3.243 ατόμων έρχονται το προσεχές χρονικό διάστημα στην Πυροσβεστική, στις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα. Συγκεκριμένα, η...

  Προσλήψεις 3.243 ατόμων έρχονται το προσεχές χρονικό διάστημα στην Πυροσβεστική, στις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα.

  Συγκεκριμένα, η προκήρυξη για το Λιμενικό αφορά περίπου 200 θέσεις και θα αφορά λιμενοφύλακες και δόκιμους σημαιοφόρους.

  Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις μονίμων χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά με μοριοδότηση ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προϋποθέτει αθλητική δοκιμασία και τουλάχιστον τη γνώση μιας ξένης γλώσσας, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr.

  Επίσης, τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών προχώρησαν τη διαδικασία για την έγκριση πρόσληψης 1500 πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης.

  Συγκεκριμένα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψαν την εγκριτική απόφαση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης χιλίων πεντακοσίων (1.500) Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης , με σχέση ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών για την Αντιπυρική περίοδο 2019, κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

  Τέλος, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε την προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ).

  Η υποβολή ηλεκτρονικά αίτησης-δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών θα γίνεται από την Πέμπτη 2 Μαΐου και ώρα 00:00 έως τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 24:00.

  Βόρεια Μακεδονία: Οριακά προηγείται ο «εκλεκτός» του Ζάεφ, η αποχή ο μεγάλος εχθρός

  Βόρεια Μακεδονία: Οριακά προηγείται ο «εκλεκτός» του Ζάεφ, η αποχή ο μεγάλος εχθρός


  Το οριακό προβάδισμα του «εκλεκτού» του Ζόραν Ζάεφ, Στέβο Πεντάροφσκι και το ρεκόρ αποχής, παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης, είναι τα...

  Το οριακό προβάδισμα του «εκλεκτού» του Ζόραν Ζάεφ, Στέβο Πεντάροφσκι και το ρεκόρ αποχής, παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, που διεξήχθησαν σε ήρεμη ατμόσφαιρα και χωρίς παρατυπίες, όπως αναφέρει η Εθνική Εκλογική Επιτροπή.

  Ειδικότερα, οι δύο βασικοί αντίπαλοι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πεντάροφσκι και η υποψήφια του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σχεδόν ισοψήφησαν.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, με καταμετρημένο το 99,69% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 42,84% (323.333 ψήφους), ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποσπά το 42,24% (318.811 ψήφους).

  Ο τρίτος υποψήφιος, Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηρίζεται από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA») συγκεντρώνει ποσοστό 10,58% (79.812 ψήφους).

  Ο Στέβο Πεντάροφσκι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα υποστήριξε ότι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών επικράτησε η επιλογή που οραματίζεται και επιθυμεί ο ίδιος, μια κοινωνία για όλους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η επιλογή αυτή θα επιβραβευθεί στον δεύτερο γύρο και πως «θα είναι ο νέος Πρόεδρος της δημοκρατικής, προοδευτικής και ευρωπαϊκής Βόρειας Μακεδονίας».

  Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ συνεχάρη τον Στέβο Πεντάροφσκι για την επικράτησή του, έστω με μικρή διαφορά, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διαφορά θα αυξηθεί στον δεύτερο γύρο, καθώς – όπως υποστήριξε – ο Πεντάροφσκι και οι θέσεις και οι απόψεις του είναι προοδευτικές και ενώνουν τον λαό, ενώ η Σιλιάνοφσκα και το VMRO-DPMNE εκφράζουν τη συντήρηση και διχάζουν τους πολίτες.

  Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ έχει απολέσει τη νομιμοποίησή της και πρέπει να σκεφθεί σοβαρά το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

  Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι ισχυρίστηκε ότι ο πραγματικός νικητής στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είναι η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και το κόμμα του οποίου ηγείται ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι ο λαός τιμώρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για την άσχημη και αποκαρδιωτική, όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στη χώρα. Ο Μίτσκοσκι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

  Στις 5 Μαΐου ο δεύτερος γύρος

  Στις 5 Μαΐου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών, στον οποίο θα συμμετάσχουν ο 56χρονος Στέβο Πεντάροφσκι, ο εθνικός συντονιστής της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, και η 65χρονη Σιλιάνοφσκα, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

  Σημειώνεται ότι για να θεωρηθούν έγκυρες οι προεδρικές εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα προκηρυχθούν νέες σε έξι μήνες.

  Η μόνη που νίκησε από τον α΄γύρο ήταν η αποχή

  Με δεδομένη όμως την πολύ χαμηλή συμμετοχή στον πρώτο γύρο, ανήλθε περίπου στο 42%, οι παραπάνω εξελίξεις δεν μπορούν να αποκλειστούν.

  Συγκεκριμένα το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 41,78% και είναι το χαμηλότερο όλων των προεδρικών εκλογών που έχουν διεξαχθεί στη χώρα.

  Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, που διεξήχθησαν το 2014, το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο είχε ανέλθει στο 49%.

  Τούτων δοθέντων στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπου όπως προαναφέρθηκε προκειμένου να είναι έγκυρες πρέπει το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει το 40%, οι δύο «μονομάχοι» πρέπει να ξεπεράσουν και τον σκόπελο της χαμηλής συμμετοχής, λόγω της σχετικής αδιαφορίας του εκλογικού σώματος για τις εκλογές, αλλά και λόγω του ότι περίπου το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων της Βόρειας Μακεδονίας ζει και εργάζεται μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό και ελάχιστοι από αυτούς εμφανίζονται διατεθείμενοι να ψηφίσουν στις εκλογές.

  Ο μεγάλος αριθμός πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας που βρίσκονται στο εξωτερικό -και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους- οφείλεται κυρίως στη μαζική οικονομική μετανάστευση μέρους του πληθυσμού,που παρατηρείται τα τελευταία δέκα χρόνια, ένα φαινόμενο που από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποκαλείται «πανούκλα», το οποίο απειλεί να «αδειάσει» τη χώρα.

  Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, περίπου το 1/4 του πληθυσμού εγκατέλειψε τη χώρα την τελευταία δεκαετία, αναζητώντας ένα καλύτερο μέρος σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της Βόρειας Μακεδονίας να υπολογίζεται στην παρούσα φάση σε λίγο πάνω από 1,5 εκατομμύριο.

  Πέραν αυτού, ένα μέρος του εκλογικού σώματος στη Βόρεια Μακεδονία φέρεται κουρασμένο από τις συχνές εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα, αλλά και απογοητευμένο από το πολιτικό σύστημα, γεγονός που καταγράφηκε και στο υποτονικό κλίμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων των υποψηφίων.

  Σε περίπτωση που το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο δεν ξεπεράσει το 40%, τότε οι εκλογές ακυρώνονται και θα προκηρυχθούν νέες. Μέχρι τότε, καθήκοντα προέδρου της χώρας θα ασκεί ο πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

  Το εκλογικό σώμα στη Βόρεια Μακεδονία ανέρχεται στο 1,8 εκατ. ψηφοφόρους.

  Η δεύτερη πενταετής θητεία του απερχόμενου προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το VMRO-DPMNE, ολοκληρώνεται στις 12 Μαΐου. Οι εξουσίες του προέδρου της χώρας, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι περιορισμένες και σχετίζονται με ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

  Στο επίκεντρο η Συμφωνία των Πρεσπών

  Ως εκ τούτου, στην προεκλογική αυτή εκστρατεία, ένα από τα βασικά θέματα της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

  Η υποψήφια του VMRO-DPMNE, κινούμενη στη γραμμή του κόμματος αυτού, επέκρινε έντονα τη Συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική και ιδιαίτερα επιζήμια για τα θετικά συμφέροντα της χώρας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι εάν εκλεγεί Πρόεδρος της χώρας θα σεβαστεί το νέο Σύνταγμα και θα χρησιμοποιεί το νέο όνομα της χώρας (Βόρεια Μακεδονία).

  Από τη μεριά τους, οι Στέβο Πεντάροφσκι και Μπλέριμ Ρέκα υποστήριξαν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού υποστήριξε ακόμη ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης περί επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα της Βόρειας Μακεδονίας, Συμφωνίας των Πρεσπών είναι έωλοι και παραπλανητικοί.

  Τεστ για την κυβέρνηση Ζάεφ

  Με τη συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκεται στο επίκεντρο, οι προεδρικές εκλογές θεωρούνται τεστ για την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, αλλά και για τη γενικότερη πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα.

  Σε περίπτωση που ο Στέβο Πεντάροφσκι ηττηθεί στις εκλογές, τότε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, σε περίπτωση που η αντιπολίτευση ζητήσει κάτι τέτοιο. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό, αλλά θα επιβράδυνε και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών από την μεριά των Σκοπίων, καθώς θα ενίσχυε τις φωνές που αντιτίθενται στη Συμφωνία.

  Αντίθετα, μία «καθαρή» νίκη στις προεδρικές εκλογές του υποψηφίου του κυβερνητικού συνασπισμού θα ενίσχυε σημαντικά την φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της χώρας και θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στο VMRO-DPMNE, το οποίο, σε μία τέτοια περίπτωση, ίσως θα αναγκαζόταν να υιοθετήσει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση και να απαλλαγεί από τα εθνικιστικά «βαρίδια» στο εσωτερικό του.

  (με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

  Editorial To Vima: Mudslinging versus the truth

  Editorial To Vima: Mudslinging versus the truth


  Those of us who have experienced the generalised crisis in the Greek media, including the Lambrakis Press (DOL), during the last decade of deep recession know first hand the intensity and depth of the efforts of then rising political forces, especially...

  Those of us who have experienced the generalised crisis in the Greek media, including the Lambrakis Press (DOL), during the last decade of deep recession know first hand the intensity and depth of the efforts of then rising political forces, especially the current government, to co-opt the media.

  SYRIZA and its initially weak leadership started out by seeking contact with and coverage and promotion by the Lambrakis Press and an associated television channel in which it was a shareholder. Indeed, that was generously offered based on the principles of objectivity and equal treatment.

  Yet, the evolving crisis created new realities in politics and intensified the arrogant demands of the neo-leftist populist party.

  Especially after the double elections of 2012 when Syriza’s electoral percentages rose dramatically and the prospect of governing became real the party bigwigs set aside bourgeois niceties and expanded their list of demands.

  Between 2012 and 2014 the opposition SYRIZA party started directly demanding that centre-left media and especially those belonging to DOL offer favourable coverage of the party.

  Their argument was: “Pasok is dead and we are now the democratic centre-left and you have a duty to support us.”
  The only problem was that the views and outlook of SYRIZA cadres about how to handle the crisis were a far cry from the positions of To Vima and Ta Nea.

  This of course was a mere detail for the luminaries of SYRIZA who have always believed that newspapers and other media are not the product of free journalists but rather should blindly follow the party line.

  Thus, when they won the 2014 European Parliament Elections and power was within reach they went overboard. They exploited the dire financial straits of the media and started demanding that distinguished journalists be fired so that “their own” could be appointed to key positions.

  Towards the end of 2014 the pressure became insufferable and was accompanied by threats such as, “You should know that on press and media issues SYRIZA is akin to Chavism.”

  Still, our journalists and newspapers did not succumb to pressure and they continued to stress the extremely negative repercussions of SYRIZA’s sterile and confrontational brand of politics.

  That is how we reached the huge impasse in the summer of 2015. It was demonstrated that the free journalists were right and that Mr. Tsipras could not see beyond his nose.

  When the government was forced to do an about-face on its perilous endeavours it returned to its divisive tactic of slandering and targeting the media and journalists in order to divert attention away from its huge mistakes.

  SYRIZA benefited from the worsening of the repercussions of the crisis and rushed to unleash new charges against the supposed “enemies of the people”.

  By the autumn of 2015 it had planned its conquest of the media and in January, 2016, it formally proclaimed a tender for the sale of broadcast television licenses.

  That is how we reached the tender in the summer of 2016 and the completely problematic manner in which it approved candidates who were under investigation and who did not have the money as the incontrovertible charges of our publisher, Evangelos Marinakis, indicated.

  It chose a similar problematic strategy when it was decided to terminate DOL’s loan contracts and the company was placed under a special management status.

  At first, it attempted unsuccessfully to drive To Vima and Ta Nea into the hands of a particular businessman. It did not manage to block the tender for the sale of DOL’s publications. When the Lambrakis Press was acquired by Mr. Marinakis, the government returned to its old tactics of blackmail, efforts to control, and subjugation.

  Our publisher did not capitulate and did not satisfy their outlandish and unethical demands which violated any sense of journalistic ethics and so the attacks against the media group became generalised.

  This is the sequence of events and the truth that those in power have trampled over.

  What our readers should know is that our newspapers remain independent and operate under no one’s tutelage.
  They remain true to their principles and traditions in the ongoing effort to function as beacons of truth and as a force for progress in our troubled land.

  Μόλις τρία στελέχη της ΕΚΑΜ φρουρούν τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

  Μόλις τρία στελέχη της ΕΚΑΜ φρουρούν τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς


  Μόλις τρία στελέχη της ΕΚΑΜ φυλάνε ανά 8ωρο τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, σε κτίριο, χώρου της Ελληνικής Αστυνομίας. Για μειωμένη...

  Μόλις τρία στελέχη της ΕΚΑΜ φυλάνε ανά 8ωρο τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, σε κτίριο, χώρου της Ελληνικής Αστυνομίας. Για μειωμένη ασφάλεια μιλούν οι ειδικοί, δεδομένου της σημασίας που έχουν οι αξιωματικοί για τον Ερντογάν, ο οποίος δοθείσης ευκαιρίας ζητά την έκδοσή τους.

  Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, από τους 90 αστυνομικούς, φρουρούς ασφαλείας, η περιφρούρηση των Τούρκων στρατιωτικών έγινε επίλεκτη, αλλά έμεινε ισχνή.

  Για τους «καταζητούμενους» του Ερντογάν υπήρχαν φόβοι απαγωγής, από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, όπως έκαναν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η φημολογία ανέφερε ότι βρίσκονται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σε κατασκηνώσεις του στρατού στο Μάτι, όπως ακούστηκε μετά τη φονική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, σε απομονωμένες βίλες και μεζονέτες!

  Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος,, για περισσότερο από έναν χρόνο, βρίσκονται σε ένα κτίριο αστυνομικών εγκαταστάσεων, και μάλιστα είναι και οι απόλυτοι «κλειδοκράτορες» αυτού, με τη διακριτική επιτήρηση των τριών αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

  Ο συγκεκριμένος χώρος, παρότι είναι περιφραγμένος και έχει έντονη αστυνομική παρουσία περιμετρικά, έχει πολλά «τρωτά» σημεία, με κάποια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους, ζητώντας είτε τη μετακίνησή τους σε ασφαλέστερο χώρο είτε την αισθητή αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων φύλαξής τους,

  Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται να έχουν αλλάξει αισθητά την εμφάνισή τους.

  Διαβάστε στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «120 δόσεις: Στο νέο καθεστώς και όσοι ήδη βρίσκονται σε ρύθμιση»

  Διαβάστε στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «120 δόσεις: Στο νέο καθεστώς και όσοι ήδη βρίσκονται σε ρύθμιση»


  Με τη ρύθμιση – ανάσα των 120 δόσεων που απασχολεί χιλιάδες Ελληνες οφειλέτες, ασχολούνται τα «ΝΕΑ» που κυκλοφορούν τη Δευτέρα. Αλλά και με...

  Με τη ρύθμιση – ανάσα των 120 δόσεων που απασχολεί χιλιάδες Ελληνες οφειλέτες, ασχολούνται τα «ΝΕΑ» που κυκλοφορούν τη Δευτέρα. Αλλά και με την αφωνία της κυβέρνησης μπροστά στις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη.

  Αναλυτικά:

  ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ

  120 δόσεις για όλους

  •Ανοίγει η πόρτα για το σύνολο των φορολογουμένων που έχουν χρέη στην Εφορία εφόσον πληρούν τα κριτήρια

  •Πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο πλαίσιο

  •Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές

  •Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι
  Τρία πέτρινα χρόνια για συντάξεις και εισφορές με τον νόμο Κατρούγκαλο

  ———————————

  ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

  ΑΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

  ———————————

  Εκατοντάδες  οι νεκροί και
  οι τραυματίες
  στη Σρι Λάνκα

  Η σφαγή του Πάσχα

  ———————————

  ΣΧΕΔΙΟ «ΠΥΘΙΑ»
  Το παρασκηνιο μιας υποτιθέμενης συνωμοσίας

  ———————————

  ΛΟΧΑΓΟΣ   SERIAL KILLER

  Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  ———————————

  Δεύτερος γύρος στις Προεδρικές εκλογές
  Ο ρόλος κλειδί των Αλβανών στα Σκόπια

  ———————————

  Μεγάλη εβδομάδα
  Επτά συναυλίες στο πνεύμα των ημερών

  ———————————

  ΚΑΙ ΜΑΖΙ Η 24σελιδη ΟΜΑΔΑ, Η ΠΙΟ ΠΛΗΡΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

  Χαρίτσης: Εχθρικό το πρόγραμμα της ΝΔ προς την κοινωνική πλειοψηφία

  Χαρίτσης: Εχθρικό το πρόγραμμα της ΝΔ προς την κοινωνική πλειοψηφία


  «Ο λαός όχι μόνο δεν έχει τίποτα να περιμένει, αλλά αντιθέτως έχει πάρα πολλά να χάσει από μία κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί το πρόγραμμά της...

  «Ο λαός όχι μόνο δεν έχει τίποτα να περιμένει, αλλά αντιθέτως έχει πάρα πολλά να χάσει από μία κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί το πρόγραμμά της είναι εχθρικό προς την κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra TV».

  Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι σιγά-σιγά αποκαλύπτεται το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη διάλυση των δυνάμεων της εργασίας, την εφαρμογή ενός ασφαλιστικού προγράμματος τύπου Πινοσέτ σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της μεσαίας τάξης».

  Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της δημοκρατίας απέναντι στο παλιό πολιτικό σύστημα και σε οικονομικά συμφέροντα που θεωρούν ότι η χώρα τους ανήκει», κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για σύμπλευση με ολιγαρχικά συμφέροντα, ενώ τόνισε ότι «ο μπερλουσκονισμός δεν μπορεί να ριζώσει στην Ελλάδα».

  Απαντώντας στην κριτική περί προεκλογικών παροχών και επιδοματικής πολιτικής, είπε ότι όσοι λένε αυτά «είτε δεν έχουν κατανοήσει την κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα μνημόνια, είτε αδιαφορούν πλήρως λόγω της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας τους, όπως είναι η περίπτωση του κ. Μητσοτάκη».

  Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής τόσο των ευρωεκλογών όσο και των εθνικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι «η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μας η καλύτερη δημοσκόπηση».

  Κουτσούμπας: Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο φασισμός

  Κουτσούμπας: Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο φασισμός


  «Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των...

  «Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το Χαϊδάρι, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Ξεκίνησε δε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν κατά της χούντας.

  «Υποκλινόμαστε στη μνήμη όλων των θυμάτων της χούντας» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας και απέτισε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν, καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιτάχθηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια στους πραξικοπηματίες.

  Επισήμανε ότι «η στρατιωτική δικτατορία, που επιβλήθηκε την 21η Απρίλη 1967, ήταν μια μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, μια άλλη μορφή άσκησης της καπιταλιστικής εξουσίας» και «απόδειξη, πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία των συμφερόντων της, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να εναλλάσσει την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης».

  Ανέφερε ότι «ανάμεσα στα «έργα και τις ήμερες» της χούντας, ξεχωρίζει το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, που έδωσε το έναυσμα για την τουρκική εισβολή στο νησί».

  Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τόσο «τις ισχυρές φωνές ηττοπάθειας και εκείνων των χρόνων» όσο και τις «φωνές του συμβιβασμού, ιδιαίτερα όταν η χούντα προσπάθησε να μασκαρευτεί με τη λεγόμενη «φιλελευθεροποίηση» του Μαρκεζίνη, όπως οι πρόγονοι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».

  «Είναι οι ίδιοι που τώρα έχουν κάνει σημαία τους την «αναγκαία προσαρμογή» υπογράμμισε.

  «Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά»

  «Εμπνεόμαστε απ’ την ιστορία της αντιδικτατορικής πάλης, διδασκόμαστε, μπορούμε να γκρεμίσουμε τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τους απόγονους των βασανιστών της χούντας απ’ την τρίτη θέση. Να τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, μαζί με τους χουντικούς που θαυμάζουν.

  Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά και ο φασισμός, γιατί είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει» υπογράμμισε.

  «Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, της «Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θα είναι το καινούργιο, το διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα, που θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στο λαό μας» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

  Αναφέρθηκε στην αισιοδοξία και ανάταση «ακόμα και σε όσους δεν μας ψήφισαν» από την εκλογή του κομμουνιστή δημάρχου, Μιχάλη Σελέκου, στο Χαϊδάρι και σημείωσε ότι «στο Χαϊδάρι, στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία» οι κομμουνιστές δήμαρχοι «στάθηκαν αμετακίνητοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά με ακόμα περισσότερους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους σε όλη την Ελλάδα».

  Είπε ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσουν να καταψηφίζουν όλα τα μέτρα που στρέφονται κατά των εργαζομένων και να αποκαλύπτουν όλα όσα αντιλαϊκά αντεργατικά αποφασίζονται, για να γίνουν μετά κατευθύνσεις προς τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

  «Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων» είπε, τονίζοντας ότι το δυνατό «ΝΑΙ» στο ΚΚΕ σημαίνει «ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», «πιο δυνατό αγώνα ενάντια στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ», γνήσια έκφραση της λαϊκής αντίθεσης στην ΕΕ και ταυτόχρονα «πανευρωπαϊκό μήνυμα αισιοδοξίας, μαχητικότητας και αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες για να «πάρει τα πάνω του» το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα».

  Τα 3,5 δισ ευρώ που θα δοθούν στο ΔΝΤ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα

  Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι οι εργαζόμενοι «δεν έχουν κανένα λόγο να χειροκροτούν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ στραγγίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ απ’ τις τσέπες τους για να πληρώσει το ΔΝΤ» καθώς «τα 3,5 δις ευρώ που θα δοθούν στο ΔΝΤ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα».

  Σημείωσε ότι την ίδια ώρα που ο λαός «ματώνει για να αποπληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τα δωράκια στο κεφάλαιο, όπως με τη μείωση ακόμα και αυτής της εθελοντικής φορολογίας των εφοπλιστών».

  «Αιτία της αντιλαϊκής πολιτικής δεν είναι το ΔΝΤ. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας τη ΝΔ, καθορίζεται κυρίως από την ανάγκη των μονοπωλίων για να έχουν μεγάλη κερδοφορία. Γι’ αυτό και εφαρμόζεται και σε χώρες χωρίς μνημόνια, ΔΝΤ, και υπέρογκο κρατικό χρέος. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής της ΕΕ που δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνο προς το χειρότερο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «απεγκλωβισμός από ‘την πολιτική των μνημονίων’ και απαλλαγή του λαού από το κρατικό χρέος, δεν σημαίνει απλά να φύγει το ΔΝΤ. Σημαίνει αποδέσμευση της χώρας απ’ τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της εξουσίας των μονοπωλίων».

  Ανέφερε ότι «η δήθεν ‘δίκαιη ανάπτυξη’ του κ. Τσίπρα και η ‘βιώσιμη ανάπτυξη’ του κ. Μητσοτάκη, αλλά και των στηριγμάτων τους στο δήμο και την περιφέρεια, στο Χαϊδάρι συναντιούνται, στο Σκαραμαγκά, όπου τα λεγόμενα αναπτυξιακά τους σχέδια, βάζουν στο χέρι μια ολόκληρη περιοχή ‘φιλέτο’, που αντί να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού θα καταλήξει να γεμίζει με κέρδη τις τσέπες κάποιων εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών».

  Είπε ότι «ο λαός με μπροστάρη τους κομμουνιστές στο δήμο, αξίζει να παλέψει για να αποδοθεί το σύνολο της έκτασης των 220 στρεμμάτων του προβλήτα του Σκαραμαγκά στο δήμο Χαϊδαρίου για ελεύθερη και δωρεάν χρήση από το λαό της περιοχής» με κάλυψη του συνόλου του απαιτούμενου ποσού για την ανάπλαση της περιοχής από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  «Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει να παρθούν με ευθύνη της κυβέρνησης όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων – μεταναστών που η κυβέρνηση με την ΕΕ κρατάει εγκλωβισμένους στο Σκαραμαγκά και χιλιάδες άλλους στη χώρα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες» πρόσθεσε.

  Αναφερόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είπε ότι και σε αυτά καθρεφτίζεται «η δήθεν ‘δίκαιη ανάπτυξη’ του ΣΥΡΙΖΑ και η ‘βιώσιμη ανάπτυξη’ της ΝΔ», και ταυτόχρονα τα Ναυπηγεία αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει «καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, καταστροφή, δηλαδή, μεγάλων παραγωγικών δυνάμεων».

  «Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συνολικά η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, θα μπορούσε, με εργατική εξουσία και οικονομία να έχει μεγάλη συμβολή και ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων» τόνισε, αναπτύσσοντας στη συνέχεια της ομιλίας του την πρόταση του ΚΚΕ.

  Είπε, επίσης, ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «είναι μπλεγμένα στους γενικότερους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της σημερινής, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», αλλά και ότι «μαίνεται ο ανταγωνισμός για τα μεγάλα ναυπηγεία της Αττικής και της Ελλάδας, μεταξύ αμερικάνικων, κινέζικων και άλλων συμφερόντων».

  «Η κατάσταση στα Ναυπηγεία θα χειροτερεύει, όσο ο κλάδος της Ναυπηγικής Βιομηχανίας θα συνεχίσει να είναι στο κέντρο της οξυμένης αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών ανάμεσα στις κυβερνήσεις, σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

  Κάλεσε τους 500.000 νέες και νέους, 17-22 ετών, που ψηφίζουν για πρώτη φορά να ενισχύσουν το ΚΚΕ «τη δική τους φωνή και δύναμη, το δικό τους στήριγμα σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση» και «να μην ψηφίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, που είναι προδιαγεγραμμένο το αντιλαϊκό τους έργο αλλά να κάνουν τη διαφορά, δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, γκρεμίζοντας τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή από την 3η θέση».

  «Από το Χαϊδάρι του Στρατοπέδου, των 200 κομμουνιστών που πήραν το δρόμο της υπέρτατης θυσίας για την Καισαριανή, αλλά και από το Χαϊδάρι που θέλει να ζήσουν ανθρώπινα τα παιδιά του σήμερα, απευθύνουμε κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

  Στην αποψινή συγκέντρωση στο Χαϊδάρι απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, και εκ νέου υποψήφιος με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Σελέκος, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ Γιάννης Αγγέλου και Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Καιρός: Αφρικανική σκόνη και τοπικές βροχές τη Μ. Δευτέρα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

  Καιρός: Αφρικανική σκόνη και τοπικές βροχές τη Μ. Δευτέρα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται


  Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 22...

  Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019.

  Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

  Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

  Λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

  Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το βράδυ στα δυτικά, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

  Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ: Αττική

  ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

  ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

  Θεσσαλονίκη

  ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

  ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 που θα γίνουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στον Θερμαϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ.

  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

  Mακεδονία, Θράκη

  ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

  ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 που θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 και βαθμιαία στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ.

  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

  Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

  ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 που θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

  ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

  ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 που θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

  Κυκλάδες, Κρήτη

  ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.

  Πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα στα δυτικά.

  ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφορ.

  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

  Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

  ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

  ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν.

  ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  120 δόσεις: Τα κριτήρια για την ένταξη των οφειλετών – Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση

  120 δόσεις: Τα κριτήρια για την ένταξη των οφειλετών – Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση


  Μετά το Πάσχα αναμένεται να «κληρώσει» για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει «μάχη» με...

  Μετά το Πάσχα αναμένεται να «κληρώσει» για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει «μάχη» με το χρόνο για να προλάβει την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία πριν από τις ευρωεκλογές.

  Όμως, ήδη αναβλήθηκε η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για τη ρύθμιση των οφειλών στην εφορία αναμένονται ακόμη και από την επόμενη εβδομάδα συνεχείς διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, καθώς οι τελευταίοι έχουν έντονες αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο που θέλει να προωθήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

  Πηγές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και προβλέπουν συνέχιση των διαπραγματεύσεων το προσεχές διάστημα, με στόχο την εξεύρεση λύσης σε λιγότερο γενναιόδωρη βάση. Μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα θα απασχολήσει την επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα στις 5 Μαΐου στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είχαν καταλήξει σε ένα σχέδιο ρύθμισης με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  Να εντάσσονται όλοι ανεξάρτητα από το εισόδημα και την περιουσία τους Η ρύθμιση να είναι άτοκη για οφειλές μέχρι 3.000 ή 5.000 ευρώ και να επιβάλλεται τόκος για χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Να διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων για όσους πληρώσουν εφάπαξ τα χρέη τους και το ποσοστό της διαγραφής των προσαυξήσεων να περιορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Να καθορίζεται η ελάχιστη δόση σε πολύ χαμηλό επίπεδο της τάξεως των 20-30 ευρώ τον μήνα ώστε να επιτυγχάνεται μεγάλος αριθμός δόσεων ακόμη και γι’ αυτούς που χρωστούν 3000-4000 ευρώ. Να ενταχθούν σ’ αυτήν ακόμη και εκείνοι βρίσκονται σε ρύθμιση εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

  Οι θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν στην θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων αλλά και στην διαμόρφωση του ποσού της ελάχιστης δόσης πάνω από τα 30-40 ευρώ τον μήνα.

  Από την άλλη, στο υπουργείο Εργασίας έχουν καταλήξει στον βασικό κορμό της νέας ρύθμισης. Σύμφωνα με αυτόν, στον εν λόγω διακανονισμό θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα ασφαλιστικά χρέη των εργοδοτών και των αυταπασχολουμένων έως τέλος του 2018, πλην εκείνων που έχουν ήδη υπαχθεί σε ρυθμίσεις του «εξωδικαστικού συμβιβασμού» και του νόμου Κατσέλη.

  Οι οφειλές αυτές θα μπορούν εξοφληθούν σε έως 120 δόσεις, ενώ εθελοντικός θα είναι πιο πριν ο επαναϋπολογισμός των χρεών των αυτασφαλισμένων στον τέως ΟΑΕΕ (π.χ. έμποροι, βιοτέχνες κ.λπ.) και στο τέως ΕΤΑΑ (π.χ. μηχανικοί, δικηγόροι) με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. Αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση θα είναι, πιθανότατα, δεκτές έως 30 Σεπτεμβρίου.

  Επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποι κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ληφθούν υπ’ όψιν οι ενστάσεις τους για την υποχρέωση καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσων είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, με δεδομένο ότι στην αντίστοιχη χρονική περίοδο δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

  Τι γίνεται με τους συνταξιούχους

  «Με τη ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις, η οποία για πρώτη φορά προβλέπει, εκτός από το κούρεμα προσαυξήσεων και κούρεμα της βασικής οφειλής, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι. Οι ασφαλισμένοι αυτοί έχουν υψηλό χρέος προς τα Ταμεία και σήμερα είναι εγκλωβισμένοι. Δεν παίρνουν και δεν μπορούν να πάρουν καμία σύνταξη, αν δεν μειώσουν την οφειλή τους. Δηλαδή, δεν γίνονται δικαιούχοι σύνταξης, λόγω χρεών, παρόλο που πληρούν τις άλλες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε απάντηση δημοσιευμάτων για «εγκλωβισμό» 80.000 συνταξιούχων.

  «’Αρα, μια σύνταξη που δεν υπάρχει, δεν μπορεί να μειωθεί. Και για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους δεν χορηγείται σύνταξη από τη στιγμή που η οφειλή τους ξεπερνά τα προβλεπόμενα όρια», επισημαίνει η ανακοίνωση. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η ρύθμιση με τις 120 δόσεις και η μείωση των οφειλών δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι θα αποκτήσουν εισόδημα που σήμερα δεν έχουν και, μέσω μίας μικρής παρακράτησης από τη σύνταξή τους, θα αποπληρώσουν το χρέος τους».

  Θεσσαλονίκη: Θανάσιμος τραυματισμός τετράχρονου προσφυγόπουλου

  Θεσσαλονίκη: Θανάσιμος τραυματισμός τετράχρονου προσφυγόπουλου


  Τετράχρονο προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα. Το περιστατικό...

  Τετράχρονο προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα, με συνέπεια να τραυματιστεί θανάσιμα. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στα Βρασνά, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

  Όπως επιβεβαίωσε το ΕΚΑΒ, το άτυχο αγοράκι παραλήφθηκε από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το παιδάκι, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, φέρεται να έπαιζε με συνομήλικούς του σε εξωτερικό χώρο και κάποια στιγμή φαίνεται πως κρεμάστηκε από συρόμενη μεταλλική πόρτα.

  Εκτιμάται ότι από τη πίεση που άσκησε το προσφυγόπουλο στην πόρτα αυτή αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του και να το τραυματίσει θανάσιμα. Κατά πληροφορίες, το αγοράκι διέμενε με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο της περιοχής.

  Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό ερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές.

  Μαρτίνς: «Η ομάδα είναι πιο ήρεμη, παίζουμε πάντα με την ίδια όρεξη»

  Μαρτίνς: «Η ομάδα είναι πιο ήρεμη, παίζουμε πάντα με την ίδια όρεξη»


  Ο Ολυμπιακός παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 3-1, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τους Καμαρά,...

  Ο Ολυμπιακός παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 3-1, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τους Καμαρά, Φορτούνη και Χασάν να πετυχαίνουν πολύ ωραία γκολ. Η πολύ καλή εικόνα των Πειραιωτών όπως είναι λογικό ικανοποίησε τον Πέδρο Μαρτίνς.

  Διαβάστε περισσότερα εδώ

   

  Γιώργος Βογιατζής : Ο καβγάς με τον Γκίμπσον, ο εξαιρετικός κ. Φόρντ και ο ταλαντούχος Ντι Κάπριο

  Γιώργος Βογιατζής : Ο καβγάς με τον Γκίμπσον, ο εξαιρετικός κ. Φόρντ και ο ταλαντούχος Ντι Κάπριο


  Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής μίλησε για τη σημαντική διεθνή καριέρα του, τη...

  Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής μίλησε για τη σημαντική διεθνή καριέρα του, τη συνεργασία του με κάποιους από τους κορυφαίους σταρ όπως η Μαντόνα, ο Ντι Κάπριο, ο Μελ Γκιμπσον, ο Χάρισον Φορντ, και ο Ρομπερτ Πάουελ, αλλά και για την προσωπική ζωή του.

  Μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» του Alpha, ο κορυφαίος ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει με ποιον από τους διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που έχει συνεργαστεί κοντραρίστηκε, ποιος έχει παράξενες συνήθειες και είναι δύσκολος άνθρωπος, αλλά και ποιον ξεχώρισε για τη σεμνότητά του και τον επαγγελματισμό του.

  Στου δύσκολους και παράξενους ανθρώπους κατέταξε τον Μελ Γκιμπσον με τον οποίο όπως είπε «τσακώθηκα». Ερωτηθείς δε γιατί χάλασε η συνεργασία τους για την ταινία είπε αφοπλιστικά «ακόμα δεν ξέρω γιατί χάλασε η συνεργασία μας» περιγράφοντας την μάλλον αλλόκοτη συμπεριφορά του Γκίμπσον όταν του ζήτησε να μιλήσουν.

  Ούτε για την Μαντόνα έχει την καλύτερη άποψη, με την οποία έχει επίσης συνεργαστεί σε ταινία. Το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει συνέχεια γυμναστική, ακόμη και στην πρόβα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βογιατζής.

  Αντίθετα, πολύ θετική άποψη έχει για τον Χάρισον Φορντ, για τον οποίο τόνισε ότι δεν είχε καθόλου έπαρση και «σταριλίκι». Ακόμη και στο ατύχημα που του προκάλεσε κατά λάθος ο Γιώργος Βογιατζής στο γύρισμα της ταινίας, ο Φόρντ φέρθηκε άψογα καθησυχάζοντάς τον.

  Σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, ο διεθνής Έλληνας ηθοποιός μίλησε για την 20χρονη σχέση του με τη τελευταία του σύντροφο Ντιάνα η οποία όπως είπε ήταν μπαλαρίνα και γι’ αυτό ίσως δεν θέλησαν ποτέ να αποκτήσουν μαζί παιδί, αν και ο ίδιος έχει δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο από προηγούμενους γάμους του. Μάλιστα η κόρη του ακολουθεί καριέρα στην υποκριτική στο εξωτερικό.

  Δείτε τι άλλο αποκάλυψε ο αγαπημένος ηθοποιός στη σπάνια αυτή συνέντευξή του…

  Το σπαρακτικό μήνυμα της Καίτης Φίνου για τον Στάθη Ψάλτη

  Το σπαρακτικό μήνυμα της Καίτης Φίνου για τον Στάθη Ψάλτη


  Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Στάθης Ψάλτης, ένας από τους πιο αγαπημένους και κορυφαίους ηθοποιούς της χώρας μας,...

  Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Στάθης Ψάλτης, ένας από τους πιο αγαπημένους και κορυφαίους ηθοποιούς της χώρας μας, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

  Με αφορμή αυτό, λοιπόν, η Καίτη Φίνου ένα μια συγκινητική ανάρτηση στα social media.

  Συγκεκριμένα, η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία υπήρξε ζευγάρι για πολλά χρόνια ζευγάρι μαζί του, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του από το παρελθόν, την οποία συνόδευε με συγκινητικά λόγια.

  «21 Απριλίου 2017. 2 χρόνια από τον χαμό του Στάθη Ψάλτη….. 2 χρόνια που ορφάνεψε το θέατρο από έναν τόσο σπουδαίο ηθοποιό…. 2 χρόνια που ορφάνεψε η οικογένειά του… 2 χρόνια ορφάνιας για όσους τον αγάπησαν,τον θαύμασαν τον λάτρεψαν…… Λείπεις Σταθη μας….»

  Αυτό ήταν το σπαρακτικό μήνυμα, το οποίο συνόδευε ένα αυτόγραφο του αγαπημένου ηθοποιού.

  Δώνης: «Δεν αλλάζει κάτι στο μυαλό μου για το ρόστερ»

  Δώνης: «Δεν αλλάζει κάτι στο μυαλό μου για το ρόστερ»


  Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, μίλησε για το σημερινό ματς, ενώ τόνισε πως η αξιολόγηση του ρόστερ...

  Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, μίλησε για το σημερινό ματς, ενώ τόνισε πως η αξιολόγηση του ρόστερ συνεχίζεται και οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα γίνουν γνωστές μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

  Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού: «Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ λίγες φάσεις. Μεσοαμυντικά κάναμε τις προσπάθειές μας. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε τις στατικές του φάσεις. Είναι για μας μία περίοδος δύσκολη, αλλά σήμερα δώσαμε ευκαιρίες σε κάποιες νεαρούς παίκτες.

  Βάλαμε τον Αθανασακόπουλο, γιατί θέλαμε να δούμε πώς θα αντιδράσει. Βλέπουμε μεγάλο ταλέντο σε αυτό το παιδί. Θέλουμε να του δώσουμε αυτοπεποίθηση εν όψει της προετοιμασίας. Δεν αλλάζει κάτι στις σκέψεις μου. Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, αλλά δεν θα μιλήσω τώρα. Θα μιλήσω για αυτές στο τέλος του πρωταθλήματος».

  Για τις γρήγορες αλλαγές: «Όχι, δεν είχα κανένα παράπονο. Ήμουν ικανοποιημένος στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετά ισορροπημένο. Απλά θέλαμε να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά και περισσότερο χρόνο σε παίκτες όπως ο Καμπετσής».

  Για το αν είναι δίκαιη η κατάταξη στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας: «Παρακολουθώ τα δρώμενα και τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα, αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι. Θέλω να εστιάσω στη δική μου ομάδα».

  Υπέροχο πανό στη Ν. Σμύρνη: «Η κάθε Ρενάτα να είναι καλά κι ας παίζουμε στα τοπικά» (pic)

  Υπέροχο πανό στη Ν. Σμύρνη: «Η κάθε Ρενάτα να είναι καλά κι ας παίζουμε στα τοπικά» (pic)


  «Η κάθε Ρενάτα να είναι καλά κι ας παίζουμε και στα τοπικά!», έγραφε το πανό που ανέβασαν στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης οι...

  «Η κάθε Ρενάτα να είναι καλά κι ας παίζουμε και στα τοπικά!», έγραφε το πανό που ανέβασαν στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης οι οπαδοί του Πανιωνίου στο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα σε 10 λέξεις τα είπαν όλα οι Κυανέρυθροι, ή μάλλον τα πιο σπουδαία!

  Παρότι η ομάδα δεν διανύει την καλύτερη δυνατή περίοδό της, μερικοί από τους φίλους της, αποφάσισαν να στρέψουν την προσοχή τους σε ένα άκρως πιο σημαντικό θέμα, επιδεικνύοντας τρομερό ήθος και ανθρωπιά.

  Θυμίζουμε ότι η Ρενάτα η γνωστή φίλαθλος του Πανιωνίου βγήκε νικήτρια στην άνιση μάχη με τον καρκίνο.

  Δείτε το πανό:

  Σρι Λάνκα: Με αίμα βάφτηκε το Πάσχα – Εκατόμβη νεκρών από τις επιθέσεις

  Σρι Λάνκα: Με αίμα βάφτηκε το Πάσχα – Εκατόμβη νεκρών από τις επιθέσεις


  Τουλάχιστον 215 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και και 405 τραυματίστηκαν από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα, σε εκκλησίες και...

  Τουλάχιστον 215 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και και 405 τραυματίστηκαν από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα, σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, συγκλονίζοντας τον πλανήτη.

  «Συνολικά έχουμε πληροφορίες για 215 νεκρούς από όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, 450 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρούουαν Γκουνασεκέρα, στους δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

  Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 13 συλλήψεις κατά την αστυνομική έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στο Κολόμπο, ενώ οι έρευνες για τις πολύνεκρες επιθέσεις και όσους εμπλέκονται σε αυτές, βρίσκονται σε εξέλιξη.

  Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και 35 ξένοι υπήκοοι και σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα, ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν τρία θύματα από την Ινδία, ένα από την Πορτογαλία, δύο από την Τουρκία, καθώς και Βρετανοί και Αμερικανοί υπήκοοι.

  Η αμερικανική διπλωματία επιβεβαίωσε ότι αρκετοί υπήκοοι των ΗΠΑ σκοτώθηκαν επίσης στις επιθέσεις, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αρκετοί Αμερικανοί είναι ανάμεσα στους νεκρούς», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, σε ανακοίνωση.

  Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι Βρετανοί πολίτες περιλαμβάνονται στους τουλάχιστον 215 νεκρούς.

  Νωρίτερα, το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association μετέδωσε ότι τρεις Βρετανοί και δύο πολίτες με διπλή υπηκοότητα -αμερικανική και βρετανική- σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

  Τρεις Δανοί πολίτες περιλαμβάνονται στα θύματα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας.

  Ένας Κινέζος πολίτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων, ανέφερε η κρατική εφημερίδα της Κίνας People’s Daily. Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε πως τέσσερις Κινέζοι πολίτες τραυματίστηκαν και η κατάστασή τους στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται, είναι σταθερή.

  Ένας Ολλανδός πολίτης σκοτώθηκε στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Στεφ Μπλοκ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις.

  «Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, περιλαμβανομένου ενός Ολλανδού αυτή τη στιγμή», είπε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών.

  Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο Τούρκοι πολίτες που περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις, ήταν μηχανικοί που εργάζονταν σε ένα έργο στη Σρι Λάνκα.

  Σε διάστημα λίγων ωρών σημειώθηκαν οκτώ εκρήξεις, οι τέσσερις σε εκκλησίες και άλλες τόσες σε ξενοδοχεία της χώρας.

  Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η τελευταία (όγδοη) επίθεση ήταν έργο καμικάζι ζωσμένου με εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησε, σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς.

  BREAKING: Multiple explosions reported at churches in Sri Lanka during Easter celebrations pic.twitter.com/UjID2wn54m

  — LIVE Breaking News (@NewsBreaking) April 21, 2019

  Υπό την κρισιμότητα των εξελίξεων, το υπουργείο Άμυνας διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας πανεθνικά, με ισχύ από τις έξι το απόγευμα έως τις έξι το πρωί, τοπική ώρα. Ενώ, σε μία προσπάθεια περιορισμού της ανεξέλεγκτης και, πολλές φορές ανυπόστατης, πληροφόρησης, οι αρχές «έκλεισαν» τα social media και τις υπηρεσίες μηνυμάτων.

  Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε αεροδρόμιο της Σρι Λάνκα

  Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι στη Σρι Λάνκα έχουν «φυτευτεί» περισσότερες βόμβες θανάτου.

  Σύμφωνα με τους Times της Σρι Λάνκα βρέθηκε και εξουδετερώθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε δρόμο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του «Bandaranaike».

  Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός ύποπτου αντικειμένου, παραπλεύρως του συγκεκριμένου δρόμου. Στο σημείο είχαν σταλεί ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας.

  Βίντεο ντοκουμέντο

  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 13 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σπίτι στο Κολόμπο – χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση.

  Τη στιγμή της έκρηξης στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου.

  Момент взрыва в церкви Святого Антония на Шри-Ланке попал на видео /
  The moment of the explosion in the church of St. Anthony in Sri Lanka caught the video.https://t.co/nSyOXnNxlY pic.twitter.com/C62zmi9JTX

  — Alexander Redking (@AlexanderRedki3) April 21, 2019

  «Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

  #SriLankaBlasts: Aftermath of #Negombo & #Batticaloa churches explosions https://t.co/yp1N937T8t pic.twitter.com/ZxY4VMQ1dv

  — RT (@RT_com) April 21, 2019

  Ο πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

  Mέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, σε μία χώρα που σπαρασσόταν για δεκαετίες από εμφύλιες συγκρούσεις, όταν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία των Ταμίλ, οι βοβμιστικές επιθέσεις βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.

  Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

  Παγκόσμια καταδίκη

  Στην παραδοσιακή πασχαλινή λειτουργία την οποία ακολούθησε το αναστάσιμο μήνυμά του Urbi et Οrbi (Στην πόλη και στον κόσμο), ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εξέφρασε τη συντριβή του για τις φονικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, που βύθισαν στο πένθος την Κυριακή του Πάσχα, λέγοντας ότι βρίσκεται δίπλα «σε όλα τα θύματα αυτής της τόσο σκληρής βίας».

  «Πληροφορήθηκα με θλίψη και οδύνη την είδηση για τις σοβαρές επιθέσεις που ακριβώς σήμερα, την ημέρα του Πάσχα, έφεραν πένθος και οδύνη σε πολλές εκκλησίες και σε άλλα σημεία συνάντησης στη Σρι Λάνκα», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τη «φρίκη» και τη «θλίψη» του για τις εκρήξεις στη Σρι Λάνκα και είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «έτοιμη να προσφέρει την υποστήριξή της».

  Φρίκη & θλίψη για τις βομβιστικές επιθέσεις στη #SriLanka … Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν ειρηνικά ή επισκέπτονταν αυτή την όμορφη χώρα. Έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια.

  Δήλωση @JunckerEUhttps://t.co/9H8KBNx7qF pic.twitter.com/miThpY6eU6

  — Ευρωπαϊκή Επιτροπή (@EEAthina) April 21, 2019

  Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασαν καταδίκασαν «σθεναρά» τις «αποτρόπαιες πράξεις» και τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στη Σρι Λάνκα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο λαό της χώρας και τους συγγενείς των θυμάτων.

  We are deeply saddened by the terrorist attacks against churches and hotels in Sri Lanka. We firmly condemn these odious acts. We stand by the people of Sri Lanka and our thoughts go out to the loved ones of the victims on this Easter Sunday. https://t.co/NytqQP9aE7

  — Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) April 21, 2019

  "Es ist schockierend, dass Menschen, die sich versammelt hatten, um gemeinsam das Osterfest zu begehen, ein bewusstes Ziel dieser hinterhältigen Angriffe waren" – Kanzlerin #Merkel im Kondolenztelegramm zu den Anschlägen in #SriLanka. pic.twitter.com/tJxd6jkaYX

  — Ulrike Demmer (@UlrikeDemmer) April 21, 2019

  I condemn the heinous terrorist attacks on churches and hotels in Sri Lanka on Easter Sunday, a sacred day for Christians. The UN stands in solidarity with Sri Lanka as the global community fights hatred and violent extremism together. Holy sites must be respected.

  — António Guterres (@antonioguterres) April 21, 2019

  «Ειλικρινή συλλυπητήρια από τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών προς τον λαό της Σρι Λάνκα», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντας «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας!».

  Φρίκη και οργή προκαλούν οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter.

  Οι επιθέσεις στη #SriLanka ανήμερα του Καθολικού Πάσχα προκαλούν φρίκη και οργή. Η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους. Η διεθνής μάχη απέναντι στη θρησκευτική μισαλλοδοξία και την τρομοκρατία πρέπει να είναι αμείωτη.

  — Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) April 21, 2019

  «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ειδεχθείς επιθέσεις»

  «Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τις ειδεχθείς επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

  Στην ίδια ανάρτηση, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει πως η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις βίας και σημειώνει ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι σε όλους τους πληγέντες».

  Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τις ειδεχθείς επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα. Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις βίας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι σε όλους τους πληγέντες https://t.co/KRJDCzN3hz

  — Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 21, 2019

  Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν, ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Δυτικών, σε Εκκλησίες και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, προκαλώντας το θάνατο σε δεκάδες συνανθρώπους μας και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

  Ο Παναγιώτατος καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια, καθώς και κάθε πράξη μίσους, βίας και φονταμενταλισμού, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, και καλεί όλους να εργαστούν, μέσω του διαλόγου και σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, για τη διαφύλαξη του αγαθού της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας.

  Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά της προς τις οικογένειές τους, ενώ εύχεται κουράγιο και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή της προς την τοπική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την κυβέρνηση και τον λαό της Σρι Λάνκα.

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνο και του ζήτησε να μεταφέρει το παραπάνω μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τη Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα, τις Αρχές και συνολικά στον λαό της Σρι Λάνκα.

  Σέλτικς: Με «σκούπα» στα ημιτελικά και… περιμένουν τον Γιάννη

  Σέλτικς: Με «σκούπα» στα ημιτελικά και… περιμένουν τον Γιάννη


  Οι Σέλτικς έγιναν η πρώτη ομάδα από ολόκληρο το ΝΒΑ που εξασφαλίζει την παρουσία της στα ημιτελικά μιας εκ των δύο περιφερειών. Η ομάδα της...

  Οι Σέλτικς έγιναν η πρώτη ομάδα από ολόκληρο το ΝΒΑ που εξασφαλίζει την παρουσία της στα ημιτελικά μιας εκ των δύο περιφερειών. Η ομάδα της Βοστώνης επικράτησε με 110-106 μέσα στην Ιντιάνα των Πέισερς και με 4-0 νίκες πέρασε στα ημιτελικά της Ανατολής.

  Εκεί περιμένει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι αυτή τη στιγμή προηγούνται των Πίστονς με 3-0 νίκες.

  Το ματς ήταν  «κλειστό» με τους «Κέλτες» να δείχνουν την ποιότητά τους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Οι Πέισερς προηγήθηκαν με 82-80 7,5 λεπτά πριν το τέλος, όμως η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους.

  Μόρις, Χείγουορντ και Τέιτουμ οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 22-10 για να διαμορφωθεί το σκορ στο 92-102 ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί με τους Σέλτικς να αποδεικνύονται αρκετά εύστοχοι από τις βολές (27/34) και από το τρίποντο (11/28).

  Οι νικητές είχαν επτά διψήφιους σκόρερ, με τον Χείγουορντ να έχει 20π., τους Μόρις και Τέιτουμ να ακολουθούν με 18 και τον Κάιρι Ιρβινγκ να ακολουθεί με 14 και 7 ασίστ.

  Tatum slams it home following the ridiculous steal by Kyrie in today's Play of the Game! pic.twitter.com/7fDSD0NBTD

  — Boston Celtics (@celtics) April 21, 2019

  Τι απάντησε ο Φορτούνης για το μέλλον του στον Ολυμπιακό

  Τι απάντησε ο Φορτούνης για το μέλλον του στον Ολυμπιακό


  Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, στο εκτός έδρας παιχνίδι των Ερυθρόλευκων με τη Λαμία, έκανε το 2-1 για την ομάδα του με απευθείας...

  Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, στο εκτός έδρας παιχνίδι των Ερυθρόλευκων με τη Λαμία, έκανε το 2-1 για την ομάδα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς, ο διεθνής επιτελικός μέσος, τόνισε ότι οι προσπάθειες όλων, από την αρχή της χρονιάς αποδίδουν πλέον καρπούς, ενώ ερωτηθείς για το μέλλον του στο Λιμάνι, απάντησε διπλωματικά ότι απομένει ακόμα μια αγωνιστική.

  Μετά τον αγώνα στη Φθιώτιδα, ο αρχηγός των Πειραιωτών ανέφερε:

  «Ήταν ένα ακόμη παιχνίδι που τελείωσε με νίκη για εμάς. Αυτό που συμβαίνει σε σχέση με την αρχή της χρονιάς είναι ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι πολύ πιο ήρεμη και υλοποιούνται οι προσπάθειες από την αρχή της σεζόν. Έχουμε πάντα την ίδια όρεξη, παίζουμε με τον ίδιο στόχο, όμως αυτή τη στιγμή είμαστε πιο ήρεμοι γιατί βλέπουμε ότι γίνονται πράξη οι προσπάθειές μας.

  Έχουμε κάνει σερί νικών και στο γήπεδό μας και εκτός έδρας. Δείχνουμε στοιχεία πάρα πολύ καλής ομάδας. Σε όλα τα παιχνίδια κυριαρχούμε στον αγωνιστικό χώρο. Παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, παίζουμε ποδόσφαιρο που το χαίρεται ο κόσμος. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει μπει στο σωστό δρόμο»

  – Πότε χαίρεσαι περισσότερο; Όταν σκοράρεις ή όταν δίνεις ασίστ;

  «Και στις δύο στιγμές»

  – Θα σε δούμε στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν;

  «Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Να τελειώσουμε πρώτα τη σεζόν».

   

  Πετράκης: «Ηταν κανονικό το γκολ του Κρίζμαν»

  Πετράκης: «Ηταν κανονικό το γκολ του Κρίζμαν»


  Στο γκολ του Σάντι Κρίζμαν στο 93’ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στάθηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, μετά την ήττα των...

  Στο γκολ του Σάντι Κρίζμαν στο 93’ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στάθηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, μετά την ήττα των Ηπειρωτών από τον Πανιώνιο με 2-1.

  Ο έμπειρος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι γκολ ήταν κανονικό και θα έπρεπε να είχε μετρήσει, όπως θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ που είχε πετύχει η ομάδα του την περασμένη αγωνιστική απέναντι στον Αστέρα Τρίπολη, το οποίο επίσης ακυρώθηκε.

  «Είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ με την διαιτησία, αλλά πρέπει να το κάνω αυτο γιατί θα πρέπει να αισθάνονται τύψεις για τα γκολ που μας ακύρωσαν σήμερα και την προηγούμενη αγωνιστική. Είδα στο ριπλέι ότι ήταν κανονικό το γκολ. Αισθανόμαστε αδικημένοι στα δύο τελευταία παιχνίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πετράκης.

  Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ήττα από τον Πανιώνιο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και μόνο με… θαύμα θα καταφέρει να γλιτώσει τον υποβιβασμό. «Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, τα πράγματα πλέον είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Δεχτήκαμε ένα ωραίο γκολ με αρκετή δόση τύχης από τον Πανιώνιο, που από εκεί και πέρα δεν δημιούργησε άλλες ευκαιρίες, πέρα από το δεύτερο τέρμα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.