Mobiili.fi

  Google poisti Huawei-laitteet yrityskäyttöön suositeltujen Androidien listalta

  Google poisti Huawei-laitteet yrityskäyttöön suositeltujen Androidien listalta


  Huawein puhelimia ei enää ole Googlen yrityksille suositeltujen listalla. Kuvassa Mate 20 Pro. Yhdysvaltain viime viikolla annettu kieltolistapäätös on jälleen aiheuttanut uutta harmia kiinalaisjätti Huaweille. Nyt yhtiön älypuhelimet on...

  Huawein puhelimia ei enää ole Googlen yrityksille suositeltujen listalla. Kuvassa Mate 20 Pro.

  Yhdysvaltain viime viikolla annettu kieltolistapäätös on jälleen aiheuttanut uutta harmia kiinalaisjätti Huaweille. Nyt yhtiön älypuhelimet on poistettu Googlen yrityskäyttöön suositeltujen Android-puhelinten listalta.

  Kaikki Huawein Android-älypuhelimet ja tabletit on poistettu Googlen yrityskäyttöön suositeltujen laitteiden joukosta. Suositeltujen laitteiden luetteloon on listattu malleja, jotka Googlen mukaan sopivat yrityskäyttöön muun muassa tarjoamansa tietoturvan ja muiden ominaisuuksiensa puolesta.

  Listalla oli esimerkiksi tuore huippupuhelin Huawei Mate 20, viime vuoden P10- ja Mate 10 -mallistot sekä useita tabletteja esimerkiksi MediaPad M5 -sarjasta. Kiintoisaa on, että myös Google Nexus 6 on nyt poistettu listalta, sillä se on valmistettu yhteistyössä Huawein kanssa.

  Yhdysvallat on asettanut Huawein kieltolistalle, joka kieltää yhdysvaltalaisen teknologian myymisen Huaweille ilman erillistä lupaa kauppaministeriöltä. Tämä koskee niin laite- kuin ohjelmistomyyntiä, ja kiellon seurauksena Google on lopettamassa Huawei-yhteistyön.

  Kiellon taustalla ovat Yhdysvaltain epäilyt Huawein vakoilusta Kiinan valtion hyväksi. Minkäänlaisia todisteita syytöksille ei ole toistaiseksi esitetty.

  Hiljattain presidentti Donald Trump linjasi kiellon olevan yhä purettavissa, mikäli kauppasopu Kiinan ja Yhdysvaltain välillä löydetään. Kenties sitten Huawein älypuhelimet palaavat jälleen Googlen yrityskäyttöön suosittelemien laitteiden listalle.

  Apple julkaisi iOS 12.3.1:n iPhonelle ja iPadille – sisältää useita virhekorjauksia

  Apple julkaisi iOS 12.3.1:n iPhonelle ja iPadille – sisältää useita virhekorjauksia


  Vain joitain viikkoja sitten julkaistun iOS 12.3 -päivityksen jälkeen, Apple on nyt julkaissut iOS 12.3.1 -päivityksen, joka keskittyy pienempien virheiden korjaamiseen. iPhonelle ja iPadille julkaistu päivitys korjaa Applen mukaan...

  Vain joitain viikkoja sitten julkaistun iOS 12.3 -päivityksen jälkeen, Apple on nyt julkaissut iOS 12.3.1 -päivityksen, joka keskittyy pienempien virheiden korjaamiseen. iPhonelle ja iPadille julkaistu päivitys korjaa Applen mukaan viestisovelluksessa ongelman, jonka johdosta tuntemattomien lähettäjien viestit saattoivat näkyä keskusteluluettelossa, vaikka ”suodata vieraat lähettäjät” -valinta oli käytössä. Lisäksi päivitys korjaa ongelman, joka saattoi estää ”ilmoita roskapostista” -linkkiä näkymästä tuntemattomien lähettäjien viestiketjuissa.

  Verrattuna aiemmin toukokuussa julkaistuun iOS 12.3 -päivitykseen, ei uusin päivitys tuo iOS-laitteisiin uusia ominaisuuksia. Aiemmassa päivityksessä suurin huomioi oli TV-sovelluksen päivittyminen, joskin 12.3 -päivitys toi mukanaan myös useita muita pienempiä muutoksia. Tarkemmin iOS 12.3:n tuomiin muutoksiin voi tutustua aiemmasta uutisesta tai oheiselta 9to5Macin englanninkieliseltä esittelyvideolta.

  iOS 12.3.1 -päivityksen jakelu on tällä hetkellä käynnissä, mutta kaikille laitteille päivitys ei välttämättä ole vielä saapunut. iOS 12.3.1 on saatavilla samoille laitteille, joille Apple on aikaisemmin julkaissut iOS 12 -järjestelmäversion.

  OS 12.3.1 -päivitys on saataville nykyisille iOS 12 -laitteille. Kuvassa iOS 12-laitteet, pois lukien kolmannen sukupolven iPad Pro -tabletit.

  Raportti: Facebookin kryptovaluutta tulossa tusinaan maahan ensi vuonna – testaus käyntiin jo tänä vuonna

  Raportti: Facebookin kryptovaluutta tulossa tusinaan maahan ensi vuonna – testaus käyntiin jo tänä vuonna


  Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg yhtiön F8-kehittäjäkonferenssissa. Facebook suunnittelee uuden kryptovaluuttansa julkaisua käyttöön noin tusinassa maassa vuoden 2020 aikana, raportoi BBC. Testauksen on määrä alkaa jo...

  Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg yhtiön F8-kehittäjäkonferenssissa.

  Facebook suunnittelee uuden kryptovaluuttansa julkaisua käyttöön noin tusinassa maassa vuoden 2020 aikana, raportoi BBC. Testauksen on määrä alkaa jo kuluvan vuoden aikana.

  BBC:n mukaan Facebookin sisällä kryptovaluuttahanke tunnetaan myös nimellä GlobalCoin.

  Facebook on jo käynyt keskusteluja suunnitelmistaan ainakin Yhdysvaltojen ja Englannin keskuspankkien kanssa.

  Aiempien raporttien mukaan Facebook kehittää stablecoin-tyyppistä kryptovaluuttaa. Muiden vastaavien tavoin sen arvo olisi sidottu perinteiseen valuuttaan, kuten Yhdysvaltojen dollariin, minkä tarkoitus on vähentää arvon heilahtelua eli volatiliteettia.

  Facebook aikoo kehittää uuden kryptovaluuttansa ympärille maksuverkoston. Wall Street Journal on aiemmin raportoinut Facebook käyneen keskusteluja esimerkiksi maksuverkostojen, kuten Visan ja MasterCardin, maksujen prosessoijien kuten First Datan, suurten verkkokauppojen ja muiden finanssialan toimijoiden kanssa sen projektin tukemisesta. Facebookin kerrotaan hakevan finanssialan kumppaneilta 1 miljardin dollarin sijoituksia sen kryptovaluuttahankkeeseen.

  Facebookin kryptovaluuttaa voisi käyttää esimerkiksi ostoihin ja rahan lähettämiseen Facebookin palveluissa ja verkkokaupoissa. Aiempien huhujen mukaan uusi kryptovaluutta tulisi aluksi käyttöön Facebookin omistamassa WhatsAppissa, mutta laajentuisi sitten Facebookin muihin palveluihin.

  Facebookin on kerrottu harkitsevan myös käyttäjien palkitsemista käytöstä pienillä korvauksilla – esimerkiksi mainosten katselusta voisi jatkossa tienata Facebookin kryptovaluuttaa, minkä lisäksi ostoksista kryptovaluutalla voisi saada sitä hieman takaisin kannustaen uuden valuutan käyttöönottoon maksutapana.

  Facebookin lohkoketjutiimiä johtaa entinen PayPal-johtaja David Marcus, joka siirtyi uuteen työhön Facebook Messengerin johtajan paikalta.

  Facebook ei ole suunnitelmiaan lohkoketjujen ympärillä kommentoinut. Lohkoketju on kryptovaluuttojen takaa löytyvä teknologiaratkaisu, käytännössä eri tahojen ylläpidettäväksi jaettu tietokanta. Suuret teknologiayhtiöt eivät ole toistaiseksi julkaisseet kuluttajatuotteita tai -palveluja kryptovaluuttoihin liittyen. Myös tässä suhteessa Facebookin kehitystyö ja sen lopulta mahdollinen oman kryptovaluutan lanseeraus olisi merkittävä tapahtuma.

  Muistikorttistandardeista vastaava yhdistys lopetti Huawei-yhteistyön – muistikortit jatkavat kuitenkin toimintaansa nykylaitteissa

  Muistikorttistandardeista vastaava yhdistys lopetti Huawei-yhteistyön – muistikortit jatkavat kuitenkin toimintaansa nykylaitteissa


  Viimeisimpänä Huawei-siteiden katkaisijana julki on tullut SD-muistikorttistandardien suunnittelusta ja kehityksestä vastaava SD Association. SumahoInfo-sivusto huomasi, ettei SD Association enää listaa Huaweita jäsenenä...

  Viimeisimpänä Huawei-siteiden katkaisijana julki on tullut SD-muistikorttistandardien suunnittelusta ja kehityksestä vastaava SD Association.

  SumahoInfo-sivusto huomasi, ettei SD Association enää listaa Huaweita jäsenenä verkkosivuillaan.

  Pienikokoinen microSD-muistikortti on yleinen monissa älypuhelimissa. Muut kuin jäsenet eivät voi virallisesti valmistaa ja myydä SD Associationin luomien standardien mukaisia muistikortteja käyttäviä laitteita.

  SD Association vahvisti Android Authority -sivustolle, että se noudattaa Huawein osalta Yhdysvaltojen kauppaministeriön viimeviikkoista kieltolistapäätöstä, jonka jälkeen myös monet muut – kuten Google, ARM, Intel ja Qualcomm – ovat kertoneet myös Huawei-yhteistyön ja sille tuotteiden toimittamisen päättymisestä.

  Huaweilta vahvistettiin, ettei SD Association -yhteistyön katkeaminen vaikuta muistikorttien toimintaan nykyisissä laitteissa. ”SD-korttien käyttöön Huawei-älypuhelimissa tällä ei ole vaikutusta. Kuluttajat voivat jatkaa näiden laitteiden ostamista ja käyttämistä”, kerrotaan Huawein kommentissa.

  Tulevaisuudessa Huawei ei kuitenkaan välttämättä voisi kehittää enää uusia microSD-kortteja tukevia laitteita Yhdysvaltojen asettaman kiellon pysyessä voimassa. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on jo väläyttänyt mahdollisuutta, että myös Huawein tilanne voitaisiin ratkaista osana Yhdysvaltojen ja Kiinan välistä laajempaa kauppasopimusta.

  Huawei on myös kehittänyt omaa nano-SIM-kortin kanssa samankokoista Nano Memory Card (NM Card) -muistikorttia. Sen osalta on epäselvää, vaikuttaako SD Association -yhteistyön päättyminen tilanteen jatkuessa myös NM Card -korttien käyttömahdollisuuksien tulevissa Huawei-laitteissa.

  nubia Red Magic 3 -pelipuhelin myyntiin 27. toukokuuta alkaen 479 euron hintaan – sisuksissa huipputekniikkaa ja pyörivä tuuletin

  nubia Red Magic 3 -pelipuhelin myyntiin 27. toukokuuta alkaen 479 euron hintaan – sisuksissa huipputekniikkaa ja pyörivä tuuletin


  nubia Red Magic 3 mustana. Kiinalaisen ZTE:n alabrändi nubia tuo uusimman pelipuhelimensa Red Magic 3:n myyntiin myös Euroopassa omassa redmagic.gg-verkkokaupassaan maanantaina 27. toukokuuta kello 12 Suomen aikaa. Red Magic 3:n hinnat kaupassa ovat: 8...

  nubia Red Magic 3 mustana.

  Kiinalaisen ZTE:n alabrändi nubia tuo uusimman pelipuhelimensa Red Magic 3:n myyntiin myös Euroopassa omassa redmagic.gg-verkkokaupassaan maanantaina 27. toukokuuta kello 12 Suomen aikaa.

  Red Magic 3:n hinnat kaupassa ovat:

  8 + 128 gigatavua: 479 euroa 12 + 256 gigatavua: 599 euroa

  Red Magic 3 on varustettu huippuluokan tekniikalla. Puhelimen 6,65 tuuman kokoisen ja 2340×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuden AMOLED-näytön erikoisuus on tavallista suurempi 90 hertsin virkistystaajuus samalla tavalla kuin vaikkapa uudessa OnePlus 7 Prossa. Näyttö on siis nopeampi ja kuvan liike sillä tavanomaisia 60 hertsin näyttöjä sulavampaa.

  Sisuksista nubia Red Magic 3:sta löytyy Qualcommin viimeisin huippuluokan Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri sekä jopa 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 256 gigatavua tallennusmuistia. Jäähdytyksestä vastaa tällä kertaa jo tutuksi huippupuhelimissa tulleen lämpöputkeen perustuvan nestejäähdytyksen ohella myös pyörivä tuuletin. Uuden jäähdytysratkaisun kerrotaan parantavan lämmön pois siirtoa jopa 500 prosentilla, minkä pitäisi mahdollistaa huipputehon pidempiaikainen hyödyntäminen.

  Akunkeston takaa kookas 5 000 milliampeeritunnin akku, joka tukee myös tehokasta 27 watin pikalatausta. Liitäntänä tarjolla on USB-C:n ohella 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

  Äänentoiston osalta nubia Red Magic 3 sisältää eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet sekä tuen DTS:X-tilaäänitoistolle. Takana Red Magic 3:ssakin on kustomoitavissa oleva RGB-valaistus. Muotoilultaan Red Magic 3 muistuttaa paljon aiempia Red Magic -puhelimia. Kameroita nubia Red Magic 3:ssa on takana vain yksi, tarkkuudeltaan 48 megapikseliä. Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä.

  Huippuluokan suorituskyvyn ohella pelaamiseen on panostettu kyljeltä kulmista löytyvillä ”olkapainikkeilla”. Lisäksi Red Magic 3:sta löytyy kytkin, joka avaa puhelimessa pelitilan. Siitä voi käynnistää puhelimeen asennettuja pelejä, säätää tuulettimen pyörimisnopeutta ja tarkkailla lämpötiloja sekä tallentaa videoita pelaamisestaan.

  Puhelimen mitat ovat 171,7 x 78,5 x 9,65 millimetriä ja paino 215 grammaa.

  Käyttöjärjestelmänä on lähes puhdas vakioversio Android 9 Piesta.

  nubia Red Magic 3 punaisena.

  nubia Red Magic 3 mustana ja punaisena.

  Käyttäjät raportoivat: OnePlus 7 Pron näyttö kärsii haamukosketusongelmista

  Käyttäjät raportoivat: OnePlus 7 Pron näyttö kärsii haamukosketusongelmista


  OnePlus 7 Pro Nebula Blue -värissä. OnePlus 7 Pro kärsii niin kutsutuista haamukosketuksista. Ongelmista kertovat kymmenet käyttäjät OnePlussan tukipalstoilla. Hiljattain julkistetun OnePlus 7 Pron näyttö havaitsee toisinaan kosketuksia, vaikka...

  OnePlus 7 Pro Nebula Blue -värissä.

  OnePlus 7 Pro kärsii niin kutsutuista haamukosketuksista. Ongelmista kertovat kymmenet käyttäjät OnePlussan tukipalstoilla.

  Hiljattain julkistetun OnePlus 7 Pron näyttö havaitsee toisinaan kosketuksia, vaikka näyttöä ei hipaistakaan. Lukuisat käyttäjät kertovat tuoreen huippumallin haamukosketusongelmista, jotka kestävät muutamista sekunneista minuutteihin. Yleensä näytön yläosa havaitsee olemattomia kosketuksia, mikä vaikeuttaa selkeästi esimerkiksi kirjoittamista virtuaalisen näppäimistön kadotessa välillä näytöltä.

  Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä haamukosketukset johtuvat. Liioin ei tiedetä, kuinka suuri käyttäjäjoukko niistä kärsii. On mahdollista, että kyse on vain ohjelmiston ongelmista, mutta minkäänlaista varmuutta asiasta ei ole. Näyttäisi myös siltä, että olemattomia kosketuksia esiintyy useilla eri sovelluksilla, mutta lähes aina näytön yläreunassa.

  OnePlus ei toistaiseksi ole kommentoinut asiaa virallisesti, mutta on todennäköistä, että tilanteesta kerrotaan piakkoin.

  Edullinen ja yksinkertainen Redmi 7A -älypuhelin julki

  Edullinen ja yksinkertainen Redmi 7A -älypuhelin julki


  Redmi 7A. Xiaomi on julkistanut Redmi-brändinsä alla erittäin edullisen Redmi 7A -älypuhelinmallin. Redmi 6A:n seuraaja Redmi 7A on vielä huomattavasti heikompi teknisesti kuin aiemmin julkistettu Redmi 7. Redmi 7A:n tarkkaa hintaa ei ole vielä...

  Redmi 7A.

  Xiaomi on julkistanut Redmi-brändinsä alla erittäin edullisen Redmi 7A -älypuhelinmallin.

  Redmi 6A:n seuraaja Redmi 7A on vielä huomattavasti heikompi teknisesti kuin aiemmin julkistettu Redmi 7. Redmi 7A:n tarkkaa hintaa ei ole vielä kerrottu, mutta Kiinassa se tulee asettumaan ainakin reilusti alle 100 euroon.

  Redmi 7A on varustettu 5,45 tuuman ja 1440×720 pikselin 18:9-kuvasuhteen näytöllä, Qualcomm Snapdragon 439 -järjestelmäpiirillä, 2 tai 3 gigatavulla RAM-käyttömuistia, 16 tai 32 gigatavulla sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikalla, 13 megapikselin takakameralla ja 5 megapikselin etukameralla. Akku on kapasiteetiltaan varsin kookas, 4 000 milliampeerituntia, ja se tukee 10 watin tehoista latausta.

  Puhelimen rakenne on polykarbonaattimuovia. Värivaihtoehtoja on kaksi, musta ja sininen. Redmi 7A:n mitat ovat 146,3 x 70,41 x 9,55 millimetriä ja paino 150 grammaa. Vedenkestävyyttä parantaa jonkin verran P2i-nanopinnoitus.

  Sormenjälkilukijaa Redmi 7A:sta ei löydy, vaan helppo tunnistautuminen rajoittuu kasvojentunnistukseen etukameralla.

  SIM-korttipaikkoja on kaksi kappaletta, ja yhteyksien osalta tuettuna on 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys ja Wi-Fi 802.11b/g/n ja Bluetooth 5.0 -yhteydet. Micro-USB-liitännän lisäksi Redmi 7A:ssa on 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. FM-radio toimii laitteessa langattomasti eli ilman tarvetta liittää kuulokkeita.

  Käyttöjärjestelmänä Redmi 7A:ssa on Android 9 Pie Xiaomin MIUI 10 -ohjelmistolla varustettuna.

  Redmi 7A:ssa kerrotaan olevan myös toimintoja lapsen puhelimen käytön rajoittamiseksi kuin myös sijainnin seuraamiseksi varustettuna ilmoituksilla saapumisesta tietylle merkitylle alueelle. Toisaalta puhelimessa on myös helppokäyttötila esimerkiksi vanhemmille käyttäjille suuremmilla kuvakkeilla, suurennuslasitoiminnolla sekä 20 prosenttia voimakkaammalla puhelujen äänenvoimakkuudella.

  Elisan tämän vuoden yhteistyöhaaste keskittyy 5G-palveluihin – pääpalkintona 25 000 euron pilotti ja näkyvyyttä jättimäisillä mobiilimessuilla

  Elisan tämän vuoden yhteistyöhaaste keskittyy 5G-palveluihin – pääpalkintona 25 000 euron pilotti ja näkyvyyttä jättimäisillä mobiilimessuilla


  Elisa järjestää myös tänä vuonna Co-Creation Challenge -haasteen, jossa Elisa hakee eri tiimeiltä yhteistyöratkaisuja, jotka voisivat olla Elisalle hyödyllisiä. Vuoden 2019 Elisa Co-Creation Challengen aiheena on asiakaslähtöinen...

  Elisa järjestää myös tänä vuonna Co-Creation Challenge -haasteen, jossa Elisa hakee eri tiimeiltä yhteistyöratkaisuja, jotka voisivat olla Elisalle hyödyllisiä.

  Vuoden 2019 Elisa Co-Creation Challengen aiheena on asiakaslähtöinen palvelumuotoilu 5G:tä hyödyntäen. Kilpailuun osallistuvat startupit haastetaan tänä vuonna kehittämään 5G-palveluita, jotka vastaavat konkreettisesti sekä kuluttajien että yritysasiakkaiden tarpeisiin.

  Elisan mukaan startupien pilottien pitäisi kytkeytyä vähintään yhteen 5G:n kolmesta keskeisestä ominaisuudesta, joita ovat ultranopea laajakaista, pieni latenssi sekä massiivinen IoT. Elisa tarjoaa kilpailuun osallistuville tiimeille maailmanluokan mahdollisuuden kehittää ratkaisujaan 5G:tä tukevassa ympäristössä.

  ”5G:llä tulee olemaan merkittävä vaikutus kuluttajien, yritysten ja koko suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. On hienoa nähdä, miten startup-tiimit eksperimentoivat ja työskentelevät asiakaskeskeisellä fokuksella yhdessä maailman parhaista 5G-ympäristöistä. Uskon, että kilpailun tuotoksena syntyy ennennäkemättömiä ja merkittäviä palveluita”, Elisa-johtaja Antti Ihanainen sanoo.

  5G-verkon lisäksi Elisa tarjoaa startupeille laaja-alaista asiantuntemustaan verkkoteknologiaan, palvelumuotoiluun sekä päätelaitteisiin liittyen. Kilpailevat joukkueet voivat kehittää ratkaisuitaan läpi kilpailun yhdessä Elisan asiantuntijoiden ja kilpailun kumppanien kanssa.

  Elisa Co-Creation Challengen pääpalkintona on tänä vuonna 25 000 euron arvoinen pilotti. Tämän lisäksi voittajajoukkue pääsee esittelemään pilottiaan mobiilialan vuotuiseen päätapahtumaan Mobile World Congress -messuille Barcelonaan alkuvuodesta 2020. Myös muille finalistijoukkueille on luvassa 4 000 euron palkinto.

  Voittaja valitaan ja julkistetaan marraskuussa Slushin yhteydessä, ja voittajalla on näin 3 kuukautta aikaa kehittää pilottiaan ennen esittelyä MWC-tapahtumassa.

  Kilpailun hakuaika aukeaa 25. toukokuuta ja kestää 23. kesäkuuta asti. Semifinalistit valitaan heinäkuun alussa ja finalistikolmikko selviää syyskuussa. Hakemuksia kilpailuun voi lähettää osoitteeseen startups@elisa.fi ja lisätietoa löytyy Elisa Co-Creation Challengen sivuilta.

  Kiinnostaako kestävä älypuhelin? Samsungilta tulossa uusi malli – hetken odotus voi nyt kannattaa

  Kiinnostaako kestävä älypuhelin? Samsungilta tulossa uusi malli – hetken odotus voi nyt kannattaa


  Nykyinen Samsung Galaxy Xcover 4. Samsung näyttäisi olevan valmistelemassa uuden Galaxy Xcover 4S -älypuhelinmallin myyntiintuloa aivan lähiaikoina. Alankomaalainen GalaxyClub-sivusto kertoo bonganneensa kotimaassaan jälleenmyyjä CentralPointin...

  Nykyinen Samsung Galaxy Xcover 4.

  Samsung näyttäisi olevan valmistelemassa uuden Galaxy Xcover 4S -älypuhelinmallin myyntiintuloa aivan lähiaikoina.

  Alankomaalainen GalaxyClub-sivusto kertoo bonganneensa kotimaassaan jälleenmyyjä CentralPointin verkkokaupassa jo maininnan uudesta Galaxy Xcover 4S -puhelinmallista.

  Juuri mitään tarkempia tietoja Galaxy Xcover 4S:stä ei vielä ole, muuta kuin julkaisuajankohta kesäkuun ensimmäisellä viikolla, Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio ja 3 gigatavua RAM-käyttömuistia. Lisäksi tiedossa on hinta, jonka pitäisi asettua noin 250 euroon arvonlisäveron kanssa.

  Edellisen Galaxy Xcover 4 -mallin Samsung toi markkinoille jo vuonna 2017.

  Samsungin Xcover-sarjan puhelimet on suunniteltu kestämään kovaa kyytiä tavallisia älypuhelimia paremmin. Myös esimerkiksi Xcover 4 on testattu MIL-STD 810G -standardin mukaisesti ja laite kestää tavanomaisia älypuhelimia paremmin kolhuja ja tärinöitä. Lisäksi Xcover 4 on IP68 -luokiteltu, eli pölytiivis ja se kestää lyhytaikaisen upotuksen matalaan veteen, Samsungin lupauksen mukaan 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.

  Mallinimensä perusteella Xcover 4S ei ole mullistava uutuus verrattuna Xcover 4:ään, mutta jos kestävä älypuhelin kiinnostaa ja uuden osto on harkinnassa, nyt voi olla fiksua odottaa hetki uuden Galaxy Xcover 4S:n markkinoilletuloa.

  OnePlus johti taas harhaan: OnePlus 7 Prossa ei aivan oikeasti olekaan 3x optista zoomia

  OnePlus johti taas harhaan: OnePlus 7 Prossa ei aivan oikeasti olekaan 3x optista zoomia


  OnePlus on mainostanut OnePlus 7 Prota 3x optisella zoomilla. OnePlus on antanut harhaanjohtavia teknisiä tietoja liittyen uuteen OnePlus 7 Pro -älypuhelinmalliinsa. OnePlus on aiemmin kertonut, että sen OnePlus 7 Pron 8 megapikselin telekamera...

  OnePlus on mainostanut OnePlus 7 Prota 3x optisella zoomilla.

  OnePlus on antanut harhaanjohtavia teknisiä tietoja liittyen uuteen OnePlus 7 Pro -älypuhelinmalliinsa.

  OnePlus on aiemmin kertonut, että sen OnePlus 7 Pron 8 megapikselin telekamera tarjoaa optisen 3x zoomin. Todellisuudessa tilanne on kuitenkin monimutkaisempi.

  Telekameran todellinen tarkkuus OnePlus 7 Prossa on teknisissä tiedoissa listatun 8 megapikselin sijaan 13 megapikseliä (kamerakenno on Samsung S5K3M5), ja OnePlus saavuttaa 3x zoomin leikkaamalla kuvan pienempään kokoon. Käytännössä tämä tarkoittaa myös, että vaikka OnePlus mainostaa telekameraa 78 millimetrin polttovälillä on efektiivinen polttoväli käytännössä 57 millimetriä ja todellista optista zoomia näin vain 2,2x-tason verran.

  OnePlussan ratkaisu kävi ilmi vasta, kun käyttäjä u/ImKuya ihmetteli ja selvitti asiaa Redditissä. Sittemmin Android Police -sivusto on vielä seikkaperäisesti käynyt läpi asian yksityiskohtia.

  OnePlus on myös jo kommentoinut asiaa, eikä antamassaan kommentissa puhu enää 3x optisesta zoomista toisin kuin aiemmin markkinointimateriaaleissa ja esimerkiksi yhä omilla verkkosivuillaan OnePlus 7 Pron teknisissä tiedoissa.

  ”OnePlus 7 Prossa on 3x zoom ilman digitaalista zoomia tai yksityiskohtien häviämistä. Telekameralla on kaksi päätarkoitusta: 3x zoom ja muotokuvaus. Se vaihtaa näkymän laajuutta riippuen kameratilasta. 3x zoomilla telekamera tarjoaa mainostetut häviöttömät 8 megapikselin kuvat. Muotokuvatila hyödyntää kaikkia 13 megapikseliä telekameran kennosta”, on OnePlus todennut.

  OnePlus 7 Pro ei ole ensimmäinen kerta, kun OnePlussan optisen zoomin osalta on esiintynyt epäselvyyttä ja harjaanjohtavia tietoja.

  Aiemmin OnePlus 5:ssä 2x-zoomista vain 1,6x verran olikin optista ja tuolloin loppuosa 2x-tasolle pääsemisestä tapahtui digitaalisella zoomilla. Tuolloinkin osassa markkinointi- ja ennakkomateriaalejaan OnePlus viittasi optiseen zoomiin osittain harjaanjohtavalla tavalla, mikä saattoi helposti johtaa ajatukseen täydestä 2x optisesta zoomista.

  Spotify nollasi useiden käyttäjien salasanat varotoimenpiteenä

  Spotify nollasi useiden käyttäjien salasanat varotoimenpiteenä


  Spotify on nollannut useiden käyttäjien salasanoja varotoimenpiteenä, monet käyttäjät kertovat Hacker News -keskustelupalstalla. Spotify ei kuitenkaan selventänyt omituista tilannetta sen tarkemmin. Ei ole tarkkaan tiedossa, kuinka suuren...

  Spotify on nollannut useiden käyttäjien salasanoja varotoimenpiteenä, monet käyttäjät kertovat Hacker News -keskustelupalstalla. Spotify ei kuitenkaan selventänyt omituista tilannetta sen tarkemmin.

  Ei ole tarkkaan tiedossa, kuinka suuren käyttäjäjoukon salasanat Spotify nollasi, mutta yhtiön mukaan kyseessä on varotoimenpide. Spotify kertoi toimenpiteen johtuvan yhtiön ”jatkuvasta taistelusta petollista toimintaa vastaan”. Samalla käyttäjiä varoitettiin käyttämästä samaa salasanaa monissa verkkopalveluissa.

  Käytännössä Spotifyn toimenpiteet saattavat johtua hyökkäysyrityksistä käyttäjien tileille. Tämänkaltaiset toimenpiteet palveluntarjoajilta eivät ole kovinkaan harvinaisia, mutta yleensä niihin johtaa johkinlainen hyökkäysyritys. Monet käyttäjät ovat lisäksi kertoneet, että nollattu salasana oli käytössä ainoastaan Spotifyssa.

  Spotify ei itse kommentoinut tilannetta sen enempää. Sen mukaan kyse oli yksinkertaisesti varotoimenpiteestä, josta ei kannata huolestua sen enempää.

  Google Duo -videopuhelut tukevat nyt 8 osallistujaa

  Google Duo -videopuhelut tukevat nyt 8 osallistujaa


  Google Duo tukee jatkossa kahdeksan hengen videopuheluita. Google Duo -videopuhelusovellus on uuden päivityksen myötä saamassa tuen jopa kahdeksan henkilön videopuheluille. Google esitteli uudistuksia blogissaan. Google Duo tukee jatkossa jopa...

  Google Duo tukee jatkossa kahdeksan hengen videopuheluita.

  Google Duo -videopuhelusovellus on uuden päivityksen myötä saamassa tuen jopa kahdeksan henkilön videopuheluille. Google esitteli uudistuksia blogissaan.

  Google Duo tukee jatkossa jopa kahdeksan henkilön videopuheluita. Tähän mennessä Duolla on voinut puhua neljän henkilön kesken, mutta nyt keskustelijoiden määrä kaksinkertaistuu. Samalla sovellukseen lisätään mahdollisuus muokata videoviestejä esimerkiksi piirtämällä tai emojeita käyttämällä.

  Google Duon videoviestejä voi nyt muokata.

  Päivityksen myötä Google Duoon lisätään valituilla markkinoilla myös tiedonsiirron säästötila, joka auttaa säästämään mobiilidataa. Ominaisuus on tarkoitettu lähinnä kehittyvien maiden markkinoille ja on nyt julkaistu Indonesiassa, Intiassa ja Brasiliassa.

  Google Duo -sovellus on asennettuna yli miljardiin Android-älypuhelimeen. Valtavat luvut eivät kuitenkaan välttämättä kerro koko totuutta, sillä Duo on yksi niistä sovelluksista, jotka useimmat Android-puhelimet sisältävät jo esiasennettuina.

  Kahdeksan henkilön videopuhelut tarjoava Google Duon päivitys on tulossa sekä Androidille että iOS:lle lähivuorokausina.

  Trump vahvisti pelin hengen: Huawei-kielto voidaan ratkaista osana kauppasopua Kiinan kanssa

  Trump vahvisti pelin hengen: Huawei-kielto voidaan ratkaista osana kauppasopua Kiinan kanssa


  Kiinan prsidentti Xi Jinping ja Yhdysvaltojen presidetti Donald Trump viime vuonna. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kommentoinut, että ratkaisu myös Huawein tilanteeseen voidaan löytää osana kauppasopimusta Kiinan kanssa. Yhdysvallat on...

  Kiinan prsidentti Xi Jinping ja Yhdysvaltojen presidetti Donald Trump viime vuonna.

  Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kommentoinut, että ratkaisu myös Huawein tilanteeseen voidaan löytää osana kauppasopimusta Kiinan kanssa.

  Yhdysvallat on asettanut Huawein kieltolistalle, joka kieltää yhdysvaltalaisen teknologian myymisen Huaweille ilman erillistä lupaa kauppaministeriöltä. Tämä koskee niin laite- kuin ohjelmistomyyntiä. Kiellon seurauksena Google on lopettamassa yhteistyön Huawein kanssa, eikä tulevissa Huawei-laitteissa kiellon pysyessä voimana nähtäisi enää Googlen paveluja. Myös brittiläinen suoritinten suunnittelija ARM on lopettanut yhteistyön, ja ilman sitä Huawein piirikehitys sen älypuhelimiin vaikeutuisi lähes mahdottomaksi.

  Yhdysvallat on kertomansa mukaan toiminut näin Huawein osalta, koska se on turvallisuusuhka maalle. Yhdysvaltalaisnäkemyksen mukaan Huawein laitteiden kautta voi paljastua tietoja Kiinan valtionhallinnolle. Syytösten tueksi Yhdysvallat ei kuitenkaan ole ikinä julkisesti esittänyt minkäänlaisia todisteita vakoilun tapahtumisesta.

  Samanaikaisesti Yhdysvallat on käynyt Kiinan kanssa koko maiden välistä kauppaa koskevia neuvotteluja. Viime aikoina tilanne kauppasodassa on eskaloitunut, kun Yhdysvallat otti käyttöön korotetut 25 prosentin tullit 200 miljardille dollarille Kiinan tuontia Yhdysvaltoihin. Kiina vastasi tähän omilla tullikorotuksillaan ja ainakin julkisesti osapuolet ovat ajautuneet kannoissaan mahdollisesta sovusta kauemmas toisistaan.

  Nyt presidentti Trump on ensi kerran todennut suoraan, että myös Huawein tilannetta voidaan tarkastella osana mahdollista kauppasopimusta.

  ”Huawei on jotakin hyvin vaarallista, jos katsoo mitä he ovat tehneet turvallisuuden osalta, armeijan osalta”, Trump totesi ensin Valkoisessa talossa medialle puhuessaan mutta jatkoi, ”on mahdollista, että Huawei olisi mukana jonkinlaisessa kauppasopimuksessa.”

  Trump heitti pallon Kiinan ja Huawein suuntaan. ”Jos he tekevät diilin, voisin kuvitella Huawein olevan mahdollisesti mukana jossain muodossa”, totesi Trump. Jatkokysymykseen Trump vastasi, että on vielä liian aikaista sanoa yksityiskohdiltaan miltä sopu voisi näyttää mutta ”se näyttäisi erittäin hyvältä meille”.

  Huawei vaikuttaa siis vain olevan yksi pelinappula Yhdysvaltojen ja Kiinan välisessä laajemmassa pelissä. Panoksena ovat lähemmäs pari sataa tuhatta työntekijää ja viime vuoden luvuillakin jo 80 miljardia euroa hipova vuotuinen liikevaihto. Huawei oli ennen Yhdysvaltojen toimia nousemassa kuluvan vuoden aikana ohi Samsungin maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Jo entuudestaan se on maailman suurin verkkolaiteyhtiö.

  Viime vuonna, tuolloin Yhdysvaltojen asettamien Iranin pakotteiden rikkomisen ja sen jälkeisen sovintosopimuksen noudattamatta jättämisen jälkeen Yhdysvallat esti kaupankäynnin yhdysvaltalaisyhtiöiltä toisen merkittävän kiinalaisen verkkolaite- ja älypuhelinyhtiö ZTE:n kanssa pitkälti vastaavalla tavalla kuin mitä nyt Huawein kanssa. Tämä ehti halvaannuttamaan ZTE:n liiketoiminnan jopa kuukausien ajaksi. Tuolloin osana kauppaneuvottelujen edistymistä Yhdysvallat kuitenkin luopui alkuperäisestä rangaistuksesta eli kaupankäynnin keskeyttämisestä ja rangaistus muutettiin vain reilun miljardin dollarin sakoiksi eli mitättömän vähäiseksi alun perin kaavailtuun rangaistukseen verrattuna.

  Huawein tilanteen ratkaisemiselle kauppaneuvottelujen osana ja lamaannuttavan päätöksen perumiselle on siis olemassa ennakkotapauskin.

  Trumpin kommentit löytyvät alta videolta noin 41 minuutin kohdalta.

  Samsung laskee ilmaisen pilvitilan määrää kolmasosaan uusillla asiakkailla

  Samsung laskee ilmaisen pilvitilan määrää kolmasosaan uusillla asiakkailla


  Samsung laskee ilmaisen pilvitallennustilan määrän viiteen gigatavuun uusilla asiakkailla, kertoo SamMobile. Pudotus on merkittävä, sillä ilmaista tallennustilaa on pian vain kolmasosa entisestä. Monien muiden valmistajien tavoin myös Samsung...

  Samsung laskee ilmaisen pilvitallennustilan määrän viiteen gigatavuun uusilla asiakkailla, kertoo SamMobile. Pudotus on merkittävä, sillä ilmaista tallennustilaa on pian vain kolmasosa entisestä.

  Monien muiden valmistajien tavoin myös Samsung tarjoaa älylaitteidensa käyttäjille tallennustilaa pilvessä. Tähän asti yhtiö on antanut käyttäjille 15 gigatavua ilmaista tallennustilaa, mutta kesäkuun alusta alkaen määrä putoaa viiteen gigatavuun, joka on vain kolmasosa entisestä.

  Muutos koskee vain uusia asiakkaita, joten jos omat 15 gigatavuaan on jo ehtinyt aktivoida, ei aihetta huoleen ole. Suuremman ilmaisen tallennustilan ehtii vielä aktivoida, mutta lopullisesti muutos astuu voimaan 1. kesäkuuta. Samsungin pilvitallennustilan hinnasto pysyy muuten muuttumattomana.

  Pilvitallennustila mahdollistaa esimerkiksi valokuvien, videoiden ja muun mediasisällön tallentamisen pilvipalvelimille, jolloin ne eivät täytä puhelimen tai muistikortin tarjoamaa paikallista tallennustilaa.

  Amazon kehittää tunteita lukevaa puettavaa laitetta

  Amazon kehittää tunteita lukevaa puettavaa laitetta


  Amazon on kehittämässä tunteita lukevaa älylaitetta, Bloombergin paljastamat sisäiset asiakirjat kertovat. Laite puettaisiin ranteeseen. Amazonin tunteita lukeva puettava laite on kehitteillä yhteistyössä Lab126:n kanssa. Lab126 on ollut mukana...

  Amazon on kehittämässä tunteita lukevaa älylaitetta, Bloombergin paljastamat sisäiset asiakirjat kertovat. Laite puettaisiin ranteeseen.

  Amazonin tunteita lukeva puettava laite on kehitteillä yhteistyössä Lab126:n kanssa. Lab126 on ollut mukana muun muassa Amazonin Echo-älykaiuttimen ja Alexa-virtuaaliavustajan kehitystyössä. Myös nyt paljastunut puettava laite hyödyntäisi Alexan tavoin äänentunnistusta ja analysoisi käyttäjänsä tunteita tämän äänenpainon perusteella.

  Asiakirjat paljastavat, että laite toimisi yhteistyössä älypuhelinsovelluksen kanssa ja olisi kategorisoitu terveyden ja hyvinvoinnin laitteeksi. Oppiessaan käyttäjän tunnetiloja se voisi myöhemmin auttaa hallitsemaan tunteita erinäisin keinoin ja jopa parantaa viestinnän tehokkuutta.

  Tällä hetkellä ei tiedetä, miten pitkällä Amazonin projekti on, eikä yhtiöltä itseltään herunut kommenttia. Amazon on ennenkin testaillut erilaisia teknologioita ja laitteita julkaisematta niitä koskaan, joten ei ole mitenkään varmaa, että nyt paljastunut ja sisäisessä viestinnässä Dylaniksi ristitty laite päätyisi kuluttajamarkkinoille.

  Ihmistunteiden tulkintaa on pitkään pidetty koneille mahdottomana, mutta nykypäivän tekoäly ja kehittynyt äänentunnistus saattavat tulevaisuudessa muuttaa tilannetta.

  Lenovo vahvisti tulostaan merkittävästi – älypuhelimetkin kääntyneet voitolliseksi bisnekseksi

  Lenovo vahvisti tulostaan merkittävästi – älypuhelimetkin kääntyneet voitolliseksi bisnekseksi


  Lenovo valmistaa älypuhelimia myös Motorola-brändillä. Tietokonevalmistajana parhaimmin tunnettu mutta myös älypuhelimia sekä Lenovo- että Motorola-brändeillä valmistava ja myyvä Lenovo on julkaissut tuloksensa tilikaudelta, joka päättyi...

  Lenovo valmistaa älypuhelimia myös Motorola-brändillä.

  Tietokonevalmistajana parhaimmin tunnettu mutta myös älypuhelimia sekä Lenovo- että Motorola-brändeillä valmistava ja myyvä Lenovo on julkaissut tuloksensa tilikaudelta, joka päättyi maaliskuun lopussa.

  Vuoden mittaisella tilikaudellaan Lenovo ylsi ensi kerran yli 50 miljardin dollarin liikevaihtoon, liikevaihdon oltua 13 prosentin kasvulla 51,04 miljardia dollaria. Lenovon liikevoitto kasvoi edellisestä tilikaudesta 205 prosentilla 1,18 miljardiin dollariin eli 2,3 prosenttiin liikevaihdosta. Tulos ennen veroja kasvoi jopa 459 prosenttia 856 miljoonaan dollariin ja viivan alle nettotulosta jäi 657 miljoonaa dollaria, josta vähemmistöomistajien osuuden vähentämisen jälkeen Lenovon osakkeenomistajille kuuluva osuus oli 597 miljoonaa dollaria. Edeltävällä tilikaudella osakkeenomistajille kuuluva nettotulos oli 186 miljoonaa dollaria tappiollinen.

  “Lenovon vankka taloudellinen tulos on tulosta määrätietoisesta muutosstrategian toteuttamisesta. Suuren globaalin muutoksen aikana keskitymme edelleen siihen, kuinka me itse kykenemme ‘älykkääseen transformaatioon’ ja mahdollistamme saman lukuisille asiakkaillemme ympäri maailmaa. Olen ylpeä vahvoista tuloksistamme ja luottavainen, että nousemme tulevaisuudessa yhä uusiin korkeuksiin”, kommentoi Lenovon pääjohtaja Yang Yuanqing.

  Liiketoimintaryhmistä Lenovon PC-tietokoneiden ja älylaitteiden PC ja Smart Devices -ryhmän liikevaihto oli ennätykselliset 38,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Tulos ennen veroja oli 1,98 miljardia. Lenovo on maailman suurin PC-yhtiö tilikauden ennätyksellisellä 23,4 prosentin maailmanlaajuisella markkinaosuudella, ja se oli viiden suurimman valmistajan joukossa nopeimmassa kasvussa.

  Lenovon ja Motorolan älypuhelimet sisältävän Mobile Business Group -ryhmän liikevaihto laski tilikaudella 11 prosenttia 6,46 miljardiin dollariin mutta tappio ennen veroja pieneni 139 miljoonaan dollariin edellisen tilikauden 603 miljoonasta. Tilikautensa toisella puoliskolla Lenovo kertoo mobiilibisneksen jo olleen voitollinen ja liikevaihdon kasvaneen tammi-maaliskuussa 15 prosentilla vuotta aiempaan verrattuna.

  Lenovo on älypuhelinliiketoiminnassaan keskittynyt valituille markkinoille, leikannut vuotuisen toimintakulutason 1,5 miljardista 1 miljardiin dollariin sekä yksinkertaistanut tuotevalikoimaansa. Erityisiä keskittymisalueita ovat olleet Pohjois- ja Latinalainen Amerikka, joista jälkimmäinen on Motorolan vahvinta aluetta ja jossa se ylsi jopa 17,6 prosentin markkinaosuuteen.

  Uusi Moto G7 -mallisto on myynyt Lenovon mukaan hyvin kuten myös Motorolan One-puhelinsarja.

  Lenovon kolmas merkittävä liiketoimintaryhmä, datakeskukset, saavutti viime tilikaudella nopeimman vuosikasvunsa koskaan, kun liikevaihto nousi 37 prosenttia 6,02 miljardiin dollariin.

  Raportti: Uudelta Honor 20 Prolta puuttuu Google-sertifiointi – puhelin ei voi tulla markkinoille Googlen palveluilla Yhdysvaltojen kieltopäätöksen ollessa voimassa

  Raportti: Uudelta Honor 20 Prolta puuttuu Google-sertifiointi – puhelin ei voi tulla markkinoille Googlen palveluilla Yhdysvaltojen kieltopäätöksen ollessa voimassa


  Honor 20 Pro. Huawein toinen brändi Honor julkisti tiistaina Lontoossa järjestetyssä tilaisuudessa ennakkosuunnitelmien mukaisesti uudet Honor 20 Pro, Honor 20 ja Honor 20 Lite -älypuhelimensa. Honor-julkistus tapahtui aikana, jona Huawein...

  Honor 20 Pro.

  Huawein toinen brändi Honor julkisti tiistaina Lontoossa järjestetyssä tilaisuudessa ennakkosuunnitelmien mukaisesti uudet Honor 20 Pro, Honor 20 ja Honor 20 Lite -älypuhelimensa.

  Honor-julkistus tapahtui aikana, jona Huawein tulevaisuus on joutunut kysymysmerkiksi Yhdysvaltojen asetettua Huawein kieltolistalle. Yhdysvaltalaista teknologiaa ei saa enää myydä Huaweille ilman erillistä lupaa. Tämä koskee myös ohjelmistoja, ja Google on lopettamassa yhteistyön Huawein kanssa. Alkuperäisen päätöksen jälkeen Yhdysvaltojen kauppaministeriö myönsi 19. elokuuta asti ulottuvan 90 päivän väliaikaisen rajoitetun lisenssin Huaweille, joka mahdollistaa sille voimassaoloaikanaan olemassa olevien laitteiden ohjelmistopäivitykset.

  Alkuperäisen suunnitelman mukaan Honorin piti jakaa medioille myös testilaitteet tavanomaiseen tapaan tiistain julkistustilaisuudessa, mutta näin ei muuttuneessa tilanteessa tehty.

  Ranskalaisen 01net.com-sivuston mukaan tiistaina julkistetulla Honor 20 Pro -huippupuhelinmallilla ei ole vielä Google-sertifiointia. Sivustolle asiasta kertoivat Honorin edustajat. Puhelimen piti alkuperäisen suunnitelman mukaan tulla markkinoille heinäkuussa. 01.net.com on julkaissut raporttinsa jo myös tiistaina, mutta se nousi laajempaan tietoisuuteen vasta nyt WinFuture.de-sivuston viitattua siihen.

  Google-sertifioinnin puuttuminen tarkoittaa, ettei Honor voi tuoda Honor 20 Pro -puhelinta enää markkinoille Googlen palveluilla varustettuna ellei Yhdysvallat tee kieltolistapäätökseensä uusia sen mahdollistavia muutoksia.

  Tiettävästi edullisempi Honor 20 -malli on sertifioitu ajoissa ja sen markkinoille tuominen on mahdollista. Kolmikon edullisin Honor 20 Lite tuli myyntiin samantien, ja on saatavilla jo Suomessakin.

  Sertifioinnin puuttuminen Honor 20 Prolta selittäisi sen, ettei testilaitteitakaan jaettu medioille ja myös jo medioille kerrotut hinta- ja saatavuustiedot esimerkiksi Suomen osalta peruttiin.

  Apple rekisteröi Euraasian talouskomission tietokantaan 11 uutta iPhone-mallivarianttia – tämän verran tulevista iPhoneista jo tiedetään

  Apple rekisteröi Euraasian talouskomission tietokantaan 11 uutta iPhone-mallivarianttia – tämän verran tulevista iPhoneista jo tiedetään


  Applen tulevat iPhone-mallit ovat ilmestyneet Euraasian talouskomission laitetietokantaan, kertoo 9to5Mac-sivusto. Tietokantaan on nyt lisätty ”Apple-älypuhelimet” mallikoodeilla A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221...

  Applen tulevat iPhone-mallit ovat ilmestyneet Euraasian talouskomission laitetietokantaan, kertoo 9to5Mac-sivusto.

  Tietokantaan on nyt lisätty ”Apple-älypuhelimet” mallikoodeilla A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 ja A2223.

  Yhteensä eri mallikoodeja on siis 11 kappaletta. Näissä on kyse perinteisesti eri markkina-alueille tarkoitetuista sekä eri yksityiskohdilla esimerkiksi SIM-korttipaikkojen määrän osalta varustetuisa varianteista.

  Applelta odotetaan tänä syksynä kolme uutta iPhone-mallia. Uudet mallit ovat suorat seuraajat nykyisille iPhone XR:lle, iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille. XS-mallien seuraajat ovat koodinimiltään aiemmin raportoidusti D43 ja D44 ja iPhone XR:n seuraaja N104.

  Apple rekisteröi laitteita Euraasian talouskomission tietokantaan yleensä joistakin viikoista muutamiin kuukausiin ennen laitteiden virallista julkistusta ja myyntiintuloa. Esimerkiksi tammikuun lopulla tietokantaan ilmestyi joukko uusia iPad-laitteita ja Apple julkisti uudet iPad minin ja iPad Airin 18. maaliskuuta.

  Design uusissa malleissa tulee säilymään pitkälti ennallaan lukuun ottamatta takakamera-alueen muutoksia. Kohouma on uutuuksissa muuttumassa neliön muotoiseksi. Ainakin huippu-iPhoneissa korotettu alue voi raportoidusti olla samaa lasipalaa kuin muu takapinta.

  Luotettavaksi osoittautunut OnLeaks on julkaissut kaikista kolmesta tulevasta iPhone-mallista alta löytyviä mallinnoskuvia (iPhone XR:n seuraaja, iPhone XS ja XS Maxin seuraajat)

  Kaikki seuraavan sukupolven iPhone-mallit tulevat saamaan edeltäjiinsä verrattuna yhden lisäkameran. iPhone XS:n ja XS Maxin seuraajissa takakameroita tulee olemaan siis kolme ja iPhone XR:n seuraajassa kaksi. Huippumalleissa uusi lisäys on ultralaajakulmakamera. Lisäksi pääkameran ohella mukana tulee olemaan yhä telekamera, myös iPhone XR:n seuraajassa.

  iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin seuraajat ovat noin puoli millimetriä paksumpia raporttien mukaan.

  Aiempien paljastusten perusteella Apple tulee lisäämään uutena ominaisuutena käänteisen langattoman latauksen, joka mahdollistaa langatonta latausta tukevan AirPods-kotelon sekä muiden laitteiden lataamisen asettamalla ne iPhonen takapinnan päälle. Applen on raportoitu samalla kasvattavan myös akkujen kapasiteettia uusissa iPhone-malleissa.

  Muita uusiin iPhoneihin odotettavia uudistuksia ovat parannettu Face ID -kasvojentunnistus, etukameran tarkkuuden kasvu 7 megapikselistä 12 megapikseliin sekä tietenkin uusi seuraavan sukupolven Apple A13 -järjestelmäpiiri, jonka tuotannon on kerrottu jo lähteneen käyntiin.

  Apple on julkistanut uudet iPhonensa viime vuosina syyskuussa eikä toistaiseksi ole mitään merkkejä, etteikö sama aikataulu toistuisi tänäkin vuonna.

  Tulevat iPhone XS ja iPhone XS -mallien seuraajat. Kuva: OnLeaks / CashKaro.

  iPhone XR:n seuraaja. Kuva: OnLeaks / Pricebaba.

  Raportti: Galaxy A70s on Samsungin ensimmäinen 64 megapikselin kamerapuhelin

  Raportti: Galaxy A70s on Samsungin ensimmäinen 64 megapikselin kamerapuhelin


  Nykyinen Samsung Galaxy A70. Samsung esitteli ensimmäisen 64 megapikselin kamerakennonsa aiemmin toukokuussa. Nyt korealainen ETNews raportoi, että Samsung on tuomassa kamerakennon markkinoille myöhemmin tänä vuonna Galaxy A70s -mallinimeä...

  Nykyinen Samsung Galaxy A70.

  Samsung esitteli ensimmäisen 64 megapikselin kamerakennonsa aiemmin toukokuussa.

  Nyt korealainen ETNews raportoi, että Samsung on tuomassa kamerakennon markkinoille myöhemmin tänä vuonna Galaxy A70s -mallinimeä kantavassa älypuhelimessa.

  Sen sijaan Galaxy Note -sarjan seuraavassa huippupuhelimessa Galaxy Note10:ssä 64 megapikselin kameraa ei ETNewsin mukaan tulla näkemään.

  Toistaiseksi ei tiedetä, miten tuleva Galaxy A70s -malli mahdollisesti muuten eroaa Samsungin hiljattain myyntiin tuomasta Galaxy A70:stä, joka on varustettu 6,7 tuuman Super AMOLED -näytöllä, 32 megapikselin etukameralla sekä kolmesta takakamerasta, joista pääkameran tarkkuus on 32 megapikseliä, ultralaajakulmakameran 8 megapikseliä ja syvyyskameran 5 megapikseliä. Akun kapasiteetti Galaxy A70:ssä on kookkaat 4 500 milliampeerituntia.

  Samsungin tarkkuudeltaan 64 megapikselin ISOCELL Bright GW1 -kennon koko on 1/1,72 tuumaa ja pikselikoko 0,8 mikronia, eli saman verran kuin yleisesti markkinoilla toistaiseksi nähdyissä 48 megapikselin älypuhelinkameroissa. Myös 64 megapikselin kennon tapauksessa ajatuksena on yhdistää neljä pikseliä yhdeksi, eli oletuksena kuvia tallennettaisiin 16 megapikselin tarkkuudella ja laskennallisella 1,6 mikronin pikselikoolla. Samsung kutsuu tätä Tetracell-teknologiaksi.

  Uusi ISOCELL Bright GW1 -kenno tukee myös korkealaatuista, reaaliaikaista suuren dynaamisen alueen HDR-kuvausta. Samsungin mukaan kennon HDR-taso yltää 100 desibeliin verrattuna kamerakennoissa tavanomaiseen 60 desibeliin. Ihmissilmä kykenee näkemään 120 desibelin erot. Uusi kamerakenno tukee myös edistynyttä super-lisänimen nyt saanutta vaihetunnistukseen perustuvaa automaattitarkennusta sekä jopa 480 ruudun sekuntinopeuden videokuvausta. Uutena ominaisuutena kennossa on myös Dual Conversion Gain, jonka pitäisi parantaa kamerakennon toimintaa hyvin kirkkaissa olosuhteissa.

  Samsungin uudet kamerakennot tarjoavat jopa 64 megapikseliä.

  Windows 10:stä paljastui nollapäivähaavoittuvuus – löytäjä kauppaa kovaan hintaan tietoja lisähaavoittuvuuksista

  Windows 10:stä paljastui nollapäivähaavoittuvuus – löytäjä kauppaa kovaan hintaan tietoja lisähaavoittuvuuksista


  Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmästä on paljastunut haavoittuvuuksia, joita hyväksikäyttämällä tietokoneen normaali käyttäjä, tietokoneelle murtautunut rikollinen tai tietokoneella ajettava haittaohjelma voi korottaa...

  Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmästä on paljastunut haavoittuvuuksia, joita hyväksikäyttämällä tietokoneen normaali käyttäjä, tietokoneelle murtautunut rikollinen tai tietokoneella ajettava haittaohjelma voi korottaa käyttövaltuuksiaan pääkäyttäjätasolle tai muokata tiedostoja, joihin tavallisesti ei pitäisi olla pääsyä. Haavoittuvuuksien avulla ei kuitenkaan voida hyökätä suoraan tietokoneelle.

  Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin alainen Kyberturvallisuuskeskus varoittaa haavoittuvuudesta.

  Microsoft ei ole vielä julkaissut päivityksiä haavoittuvuuksiin.

  Haavoittuvuuden paljasti Twitterissä nimimerkillä SandboxEscaper esiintyvä käyttäjä, joka on kertonut hänellä olevan tiedossa myös lisää nollapäivähaavoittuvuuksia ja tarjoavan näistä tietoja myyntiin vähintään 60 000 dollarilla haavoittuvuutta kohti.

  Nyt paljastettu Käyttöoikeuksien korotuksen mahdollistava haavoitus sijaitsee Task Scheduler -ohjelman Discretionary Access Control List (DACL) -käsittelyssä. Hyväksikäyttö ei tapahdu saman tien vaan voi kestää 15 minuuttia. Haavoittuvuuden hyväksikäyttämiseen on julkaistu verkossa esimerkkikoodia.

  Kyberturvallisuuskeskus kertoo, että aiempaa vuonna 2018 julkaistua saman Task Scheduler -ohjelman Advanced Local Procedure Call (ALPC) -haavoittuvuutta ryhdyttiin käytettiin haittaohjelmissa joidenkin viikkojen päästä haavoittuvuuden julkaisun jälkeen.

  Tiedostojen luvattoman lukemisen mahdollistava haavoittuvuus sijaitsee Error Reporting -palvelussa. Haavoittuvuutta hyödyntämällä hyökkääjä voi tuhota tai muokata mitä tahansa Windows 10:n tiedostoja.

  Nollapäivähaavoittuuksia on julkaistu myös Internet Explorer 11 -selaimeen. Kyberturvallisuuskeskus suosittelee käyttämään jotain muuta selainta kunnes päivitys on saatavilla.