Het Nieuwsblad : Extra

  Gesprek met de afvaller in ‘De mol’: “Ik floep er soms dingen uit, dus ik was misschien niet de beste mol geweest”

  Gesprek met de afvaller in ‘De mol’: “Ik floep er soms dingen uit, dus ik was misschien niet de beste mol geweest”


  Kaat Van Steen (22) is niet de mol. De studente kinesitherapie uit Zoersel moet net voor de grote strijd om de finaleplaatsen haar koffers pakken. Zo verliest ‘De mol’ haar jongste en meest opgewekte kandidate. “Ik ben een flapuit, dus ik was...

  Kaat Van Steen (22) is niet de mol. De studente kinesitherapie uit Zoersel moet net voor de grote strijd om de finaleplaatsen haar koffers pakken. Zo verliest ‘De mol’ haar jongste en meest opgewekte kandidate. “Ik ben een flapuit, dus ik was misschien niet de beste mol geweest.”

  Zag je de bui al hangen tijdens de eliminatie? Je blik sprak boekdelen toen Gilles je naam intikte.

  “Nadat ik de vragenlijst had ingevuld, zat ik met een zwaar gevoel. Het liep niet vlot en ik had stress tijdens die test. Dus ik had wel een voorgevoel, ja. Raar om te zeggen, want in dit spel weet je nooit honderd procent zeker of je goed bezig bent. Op zich was de vragenlijst niet plots moeilijker, maar ik was mijn oordopjes vergeten insteken. Dat deed ik bij iedere test, om in mijn eigen coconnetje te kruipen. Die laatste keer deed ik het zonder, et voila. (lacht) Bij die eerste vraag had ik al twijfels. Dan schiet je in paniek.”

  Je kon wel stoppen op een hoogtepunt: tijdens je laatste opdracht heb je jezelf overtroffen.

  “Absoluut. Ik heb enorme claustrofobie. Vooraf had ik gezegd dat ik niets wilde doen met tunnels of kleine ruimtes. En plots voerde de wagen ons naar C? Chi, een oud ondergronds tunnelcomplex in Ho Chi Minhstad. Als mijn vriendinnen en familie de aflevering hebben gezien, zullen ze geschrokken zijn dat ik daar ben ingekropen. Voor mij was dat een overwinning.”

  “Die claustrofobie heeft altijd al in mij gezeten, maar de angst is pas echt begonnen toen ik als kind eens vast kwam te zitten in een speleobox. Dat is zo’n grote houten kist met daarin krappe gangen waar je door moet kruipen. Verschrikkelijk vind ik dat. (lacht) Die tunnel in Vietnam was ook minuscuul. Ik kon er gelukkig nog gehurkt doorkruipen. Maar aangenaam was het niet: er hangt een ander soort lucht in die tunnels. Heel vies.”

  Welke andere opdrachten springen er voor jou uit?

  “Mijn nachtje met een tarantula in de slaapkamer. Dat vond ik achteraf heel speciaal om te zien op televisie, want op dat moment besefte ik niet hoe dichtbij die spin zat. Eva en ik zaten veertig minuten naar een rol plakband in de hoek van de kamer te kijken, denkende dat daar de spin zat. Maar plots zag ik die poten bij de deur. Tien keer zo groot als ik had verwacht. (lacht) Maar tegelijk vond ik dat een geweldige opdracht.”

  Had jij de mol kunnen zijn? Wij hebben je leren kennen als een flapuit.

  “Dat ben ik ook, hoor. (lacht) Maar als ze me de rol van saboteur hadden aangeboden, had ik die met beide handen aangenomen. Dan let je op wat je zegt. Zeker dit jaar is het extra speciaal om de mol te zijn: hij of zij kreeg het pas te horen in Vietnam zelf, en begint dus onvoorbereid aan die taak. Dat is stressy, maar wel knap als het lukt. Goed, ik floep er inderdaad soms dingen uit en wie weet had ik als mol mezelf zo verraden. Ik denk dat ik niet de beste mol was geweest.”

  (Gilles De Coster wandelt voorbij en onderbreekt.) “Ik denk van wel, Kaat. Je zou dat perfect gedaan hebben.”

  Een klassieke vraag: wat was jouw smoes om je deelname aan ‘De mol’ te verbergen?

  “Ik ben zogezegd enkele weken naar Mexico gegaan. Eerst om te werken in een tehuis voor kinderen met een beperking, en dan in een rescue-kamp voor schildpadden. Dat heb ik zelf verzonnen, ja. (lacht) Dat verhaal was zo specifiek dat ik ook thuis een soort molboekje bijhield om alle leugens te onthouden. Mijn omgeving is best nieuwsgierig, dus om niet door de mand te vallen, schreef ik al die verzonnen plaatsen en bezigheden in Mexico op in een Word-bestandje. Da’s dedication, maar het was nodig.”

  Leefde je omgeving mee met je deelname?

  “Mijn vriendinnen kijken iedere zondag live en stelden me dan constant vragen via sms. Ik zit ook in de KLJ en daar probeerden ze me erin te luizen met lastige vragen. (lacht) Maar ik heb niets verklapt. Enkele vriendinnen waren overtuigd dat ik de finale zou halen: ze hebben zelfs tickets gekocht voor de uitzending van de laatste aflevering in de Kinepolis. Zolang ik die kaartjes niet hoef terug te betalen, is het goed.” (lacht)

  Je was de jongste kandidate dit jaar. Heb je dat gemerkt?

  “In het begin wel. Dan ben je een beetje de snotneus van de groep, en behandelen ze je ook zo. Eventjes maar, want ze hadden snel door dat ik mijn eigen mening heb. Ik vond het ook eerder een voordeel: als de anderen mij onderschatten, speelde dat enkel in mijn voordeel. Jammer genoeg heeft me dat niet tot op het einde geholpen.”

  Een artistieke verrader, zingend Vietnamees en een mol die niet kan graven?

  Een artistieke verrader, zingend Vietnamees en een mol die niet kan graven?


  In de zevende aflevering van De Mol probeerden de kandidaten Vietnamees te spreken, maar dat was eerder Chinees voor hun gids. Verder dook de wereldberoemde kunstenaar Banksy op. En heb jij al eens van een mol gehoord die niet van tunnels houdt? Let op:...

  In de zevende aflevering van De Mol probeerden de kandidaten Vietnamees te spreken, maar dat was eerder Chinees voor hun gids. Verder dook de wereldberoemde kunstenaar Banksy op. En heb jij al eens van een mol gehoord die niet van tunnels houdt?

  Let op: dit artikel bevat spoilers over de zevende aflevering van De Mol

  Axel, Bas en Elisabet proberen zich verstaanbaar te maken in het Vietnamees

  Vietnamees spreken is geen sinecure en voor de kandidaten loopt het ook niet vlot om zich verstaanbaar te maken in de taal.

  Welke van de twee kunstwerken is geschilderd door de mol?

  Axel, Bas en Elisabet moeten uitmaken welk van de twee kunstwerken geschilderd is door de mol. En ze moeten snel zijn want Gilles heeft de shredder van Banksy geleend om het werk te vernietigen

  De angst van Elisabet neemt de bovenhand in de tunnel

  Elisabet is de eerste kandidaat die de C? Chi tunnels moet betreden, maar tijdens de opdracht raakt ze in paniek en heeft ze moeite om de eerste exit te vinden.

  De afvaller

  Wie moet het programma verlaten?

  Bart Kaëll over vooroordelen in ‘Liefde voor Muziek’: “Ik dacht dat ze mij niet au sérieux gingen nemen”

  Bart Kaëll over vooroordelen in ‘Liefde voor Muziek’: “Ik dacht dat ze mij niet au sérieux gingen nemen”


  Hij mag dan wel legendarische Vlaamse nummers op zijn naam hebben staan, zanger Bart Kaëll krijgt veel te kampen met onzekerheid. Zeker toen hij voor ‘Liefde voor Muziek’ werd gevraagd, had hij het moeilijk. “Ik dacht dat ze mij niet au serieux...

  Hij mag dan wel legendarische Vlaamse nummers op zijn naam hebben staan, zanger Bart Kaëll krijgt veel te kampen met onzekerheid. Zeker toen hij voor ‘Liefde voor Muziek’ werd gevraagd, had hij het moeilijk. “Ik dacht dat ze mij niet au serieux gingen nemen”, vertelt hij in radioprogramma ‘Zot Gedraaid’ tegen Kris Wauters bij Joe.

  “Ik voelde mij wel vreemd in dat gezelschap. Ik dacht dat ze mij niet au serieux gingen nemen omdat ik ‘maar’ Vlaamse liedjes breng”, vertelt Kaëll. Een probleem waar hij al vaker mee kampt. “Soms wordt daar neerbuigend over gedaan. Ten onrechte want stijl en smaken moet je niet door elkaar halen.”

  Ook in het verleden had hij daar al moeite mee. “Ze zeiden altijd tegen mij dat ik in het Engels moest zingen, maar mijn roots liggen bij Vlaamse liedjes. Ik hou al van populaire muziek van toen ik nog een kind was. De beste tip die ik kan geven voor mensen die nu nog carrière willen maken, is om terug te keren naar waar je in je kinderjaren van hield”, geeft Bart mee.

  Van Amerikaanse muziek is hij niet altijd even grote fan. “Ik herinner mij een concert van Celine Dion waar ik is naartoe gegaan ben in Vorst. Ik durf het bijna niet te vertellen maar ik ga het toch doen. Ik had al stuk van dat concert op tv gezien en ik zit daar in de zaal. Na vier liedjes ben ik vertrokken. Het was niet echt, ik vond dat allemaal fake. Ik mag dat eigenlijk niet zeggen want dan bruuskeer ik de fans van Celine Dion maar alles wat ze deed op tv, was net hetzelfde in Vorst. Dat was allemaal gespeeld, ik hou niet van het Amerikaanse voorgekauwde dat niet uit het hart komen”, verklapt Bart.

  Steun van Luc

  Gelukkig vindt hij steeds steun bij Luc Appermont. Zij zijn ondertussen al meer dan veertig jaar samen. Ook aan hun eerste ontmoeting kwam muziek aan te pas. “Luc kwam met zijn toenmalige vriendin langs in een café in De Haan. Ik werkte daar als kelner om een beetje geld te verdienen. Ik was toen al met muziek bezig en ik was ook dj. Zo zijn we aan de praat geraakt en gaf ik Luc mijn kaartje”, klinkt het.

  De allereerste keer dat hij met Luc afsprak, zijn ze ergens gaan lunchen. “Hij kwam mij ophalen in een witte Volvo waarin een cassetje met mooie muziek opstond. Bleek dat Luc dat cassetje gewoon bij de auto gekregen had. Dat lied is ons liedje geworden. Als dat passeert op de radio word ik direct terug gekatapulteerd naar die tijd in de Volvo”, vertelt Bart openhartig.

  Game Boy viert dertigste verjaardag

  Game Boy viert dertigste verjaardag


  Het is exact dertig jaar geleden dat de Game Boy op de markt kwam. De draagbare spelcomputer ging bijna 120 miljoen keer over de toonbank. Het logge ding met zwart-wit scherm betekende een revolutie voor de videogames. Tetris brak door en ook de Mario-...

  Het is exact dertig jaar geleden dat de Game Boy op de markt kwam. De draagbare spelcomputer ging bijna 120 miljoen keer over de toonbank. Het logge ding met zwart-wit scherm betekende een revolutie voor de videogames. Tetris brak door en ook de Mario- en Pokémon-reeksen waren grote successen.

  Nu is er een enorm aanbod aan spelletjes om onderweg op de smartphone te spelen. Op 21 april 1989 werd daar de aanzet toe gegeven: het Japanse Nintendo bracht de Game Boy uit. Tot dan speelde de jeugd vooral spelletjes op de televisie, maar met de Game Boy beloofde Nintendo in 1989 ineens 35 uur spelplezier onderweg. De batterij ging zo lang mee omdat de Game Boy eenvoudig bleef: geen achtergrondverlichting en een lage schermresolutie.

  De vader van de Game Boy was Gunpei Yokoi. Hij werkte al in de jaren zestig voor Nintendo en hield zich aanvankelijk bezig met het onderhoud van drukmachines voor spelkaarten, toen de belangrijkste bezigheid van Nintendo. Promotie kreeg de man toen hij de Ultra Hand ontwikkelde, een uitschuifbare grijparm voor kinderen. Dat speelgoed werd een groot commercieel succes.

  Later bedacht Yokoi de draagbare spelcomputer Game & Watch. Daarvan gingen er ruim 40 miljoen over de toonbank, maar er was een belangrijk nadeel aan dat product. Er stond maar één spelletje op. De Game Boy met zijn verwisselbare cartridges was daar de oplossing voor. Miljarden van die kaartjes gingen de deur uit.

  Het legendarische “Tetris” vond Nintendo achter het IJzeren Gordijn. Een programmeur uit Moskou bedacht het spelletje met de vallende blokken. Het paste perfect voor de Game Boy. Sovjet-bureaucraten hadden de rechten voor het spelletje al verkocht, maar Nintendo wist ze na een onderhandelingsmarathon toch nog binnen te halen voor gebruik op draagbare spelcomputers. Pas jaren na de val van de Sovjet-Unie kreeg bedenker Alaksej Patjitnov royalties betaald voor zijn uitvinding.

  Sergio Herman in therapie voor angstaanvallen: “Ik kan opeens in huilen uitbarsten”

  Sergio Herman in therapie voor angstaanvallen: “Ik kan opeens in huilen uitbarsten”


  Sergio Herman zit in therapie vanwege angstaanvallen. Die zijn het gevolg van een emotioneel zeer zware periode, waarin de chef-kok zijn ongeboren kindje en zijn vader verloor. “Twee jaar geleden verloren we een kind, Josha, vlak voor de geboorte”,...

  Sergio Herman zit in therapie vanwege angstaanvallen. Die zijn het gevolg van een emotioneel zeer zware periode, waarin de chef-kok zijn ongeboren kindje en zijn vader verloor.

  “Twee jaar geleden verloren we een kind, Josha, vlak voor de geboorte”, zegt Herman in Volkskrant Magazine. “Twee maanden daarna overleed mijn vader, 69 pas, de man van wie ik alles heb geleerd.”

  Het is niet vreemd dat het verlies een zware wissel heeft getrokken op de sterrenchef. “Nu kan ik er normaal over praten, maar ik kan ook opeens in huilen uitbarsten.” Herman stelt verder dat hij sindsdien veel met de dood bezig is en last heeft van angstaanvallen. “Soms krijg ik midden in de nacht angstaanvallen. Ik ben daarvoor in therapie, dat durf ik gerust te zeggen.”

  Spelletje op de set loopt uit de hand: ‘Game of thrones’-acteur slaat producent het ziekenhuis in

  Spelletje op de set loopt uit de hand: ‘Game of thrones’-acteur slaat producent het ziekenhuis in


  Een spelletje op de set van de populaire serie Game of thrones liep slecht af voor één van de makers van de show. Producent David Benioff daagde acteur Jason Momoa uit tot een potje ‘slap game’ en moest dat met een trip naar het ziekenhuis bekopen....

  Een spelletje op de set van de populaire serie Game of thrones liep slecht af voor één van de makers van de show. Producent David Benioff daagde acteur Jason Momoa uit tot een potje ‘slap game’ en moest dat met een trip naar het ziekenhuis bekopen.

  “Jason is één van onze favorieten van de hele show”, zegt Benioff in HBO Backstories, een videoreeks op YouTube waarin anekdotes van op de set worden geanimeerd. Toen de acteur, die Khal Drogo speelt, terug was voor een kleine rol seizoen 8, was het dus reden voor feest.

  Tijdens een avondje doorzakken daagde Benioff Momoa uit voor een potje ‘slap game’. In dit spel zitten twee deelnemers tegenover elkaar, terwijl elke speler zijn of haar handpalmen tegen elkaar drukt. Degene die aan de beurt is, moet zo vaak mogelijk de handen van zijn tegenstander slaan met een platte hand. De ander moet de klappen proberen te ontwijken.

  Geen genade

  De producer begon vol goede moed aan het spel, maar moest zich dat al snel beklagen. “Ik begon en kon hem een paar goede tikken verkopen, maar toen miste ik”, klinkt het. “Ik keek in Momoa’s ogen en zag geen genade.” Aan stoppen dacht Benioff echter niet. “Ik had mijn trots. Mijn domme trots.”

  Na de nodige rake klappen, wezen anderen erop dat de handen van de producer er behoorlijk slecht uit zagen. De volgende ochtend waren ze enorm opgezwollen, waarop Benioffs vrouw haar man naar het ziekenhuis bracht. “Daar kreeg ik de diagnose dat Jason mijn handen had ‘geplet’.”

  Waarom niemand deze ster uit ‘Harry Potter’ nog een filmrol wil geven

  Waarom niemand deze ster uit ‘Harry Potter’ nog een filmrol wil geven


  Hij was amper elf jaar toen hij wereldberoemd werd. En dat was meteen ook door de rol van zijn leven, die van Ron Weasley in de films van Harry Potter. Maar sindsdien gaat het bergaf met acteur Rupert Grint, inmiddels dertig jaar oud. Noemenswaardige...

  Hij was amper elf jaar toen hij wereldberoemd werd. En dat was meteen ook door de rol van zijn leven, die van Ron Weasley in de films van Harry Potter. Maar sindsdien gaat het bergaf met acteur Rupert Grint, inmiddels dertig jaar oud. Noemenswaardige filmrollen krijgt hij niet meer.

  Samen met actrice Emma Watson als Hermione Granger en acteur Daniel Radcliffe als de enige echte Harry Potter, maakte acteur Rupert Grint deel uit van het destijds bekendste filmtrio. De drie jongeren veroverden de wereld met de succesvolle films en harkten miljoenen dollars binnen. Ook nu nog leveren de acht films, gebaseerd op de fantasyboeken van J.K. Rowling, bakken geld op.

  Toen de laatste film in de reeks, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, acht jaar geleden in première ging, was Rupert Grint zo’n 50 miljoen dollard waard. En dat op tweeëntwintigjarige leeftijd.

  De wereld aan zijn voeten

  Op het hoogtepunt van zijn bekendheid leek hij dan ook de wereld aan zijn voeten te hebben, zelfs toen hij Hogwarts voorgoed achter zich liet. Bekend regisseur Martin Scorsese noemde hem zelfs een “betere acteur dan Daniel Radcliffe en Emma Watson”. Regisseur Alfonso Cuaron ging nog een stapje verder en noemde hem “een briljant acteur met een fantastische timing voor humor”.

  Maar zijn toekomst werd minder rooskleurig dan gedacht. Terwijl Radcliffe en Watson hun sterrenstatus konden behouden, slaagde Grint daar niet in.

  Na de laatste Harry Potter-film nam hij een jaartje vrijaf, om nadien een boetiekhotel te openen in Engeland. Maar het werd een financiële ramp, waardoor de acteur er na vier jaar mee moest stoppen en er slechts 3.000 dollar aan overhield.

  Nog eens twee jaar later wou hij het acteren een nieuwe kans geven. Maar ook dat mislukte: hij kreeg rollen in low budget films, die volledig afgekraakt werden door filmcritici. Alle films waarin hij te zien was, werden flops met als dieptepunt zijn rol als “pornoster” in Charlie Countryman.

  Het gaf zijn carrière en zijn reputatie een flinke knauw, waardoor hij al snel geen noemenswaardige filmrollen meer aangeboden kreeg. “Rupert wou hoofdrollen spelen op het grote scherm en op de planken”, zei een vriend daarover. “Maar momenteel is hij niks. Hij is gedesillusioneerd in het leven en in zijn werk.”

  Ook de acteur zelf gaf toe dat hij zich verloren voelde na de Harry Potter-films: “Zonder Harry Potter voel ik me verloren. Ik weet niet zo goed wat ik moet aanvangen met mezelf.”

  Sinds zijn dieptepunt heeft hij enkele “veilige rollen” gespeeld in televisieseries zoals Snatch, Sick Note en The ABC Murders. Maar helemaal erbovenop is hij nog lang niet.

  Heeft verleidster Lizzy stiekem een oogje op ‘Temptation’-presentator Rick?

  Heeft verleidster Lizzy stiekem een oogje op ‘Temptation’-presentator Rick?


  Lizzy moet het de mannelijke deelnemers op ‘Temptation Island’ moeilijk maken om trouw te blijven aan hun vriendin, maar misschien vertoeft de ‘rosse’ verleidster liever in het gezelschap van presentator Rick. Ze schreef alvast een versje voor...

  Lizzy moet het de mannelijke deelnemers op ‘Temptation Island’ moeilijk maken om trouw te blijven aan hun vriendin, maar misschien vertoeft de ‘rosse’ verleidster liever in het gezelschap van presentator Rick. Ze schreef alvast een versje voor haar favoriete presentator, die door verleidster Ayleen van achtergrondmuziek wordt voorzien. Heeft Lizzy een crush op Rick? In dit ‘niet op tv’-fragment lijkt het toch zo.

  Huwelijk van Adele na twee jaar voorbij

  Huwelijk van Adele na twee jaar voorbij


  De Britse zangeres Adele (28) en haar man Simon Konecki zijn uit elkaar, zo wordt gemeld in een persbericht. De twee waren getrouwd sinds 2017.“Adele en Simon zijn uit elkaar”, zo staat te lezen in het persbericht. “Ze zijn allebei wel nog...

  De Britse zangeres Adele (28) en haar man Simon Konecki zijn uit elkaar, zo wordt gemeld in een persbericht. De twee waren getrouwd sinds 2017.

  “Adele en Simon zijn uit elkaar”, zo staat te lezen in het persbericht. “Ze zijn allebei wel nog vastbesloten om samen hun zoontje op te voeden. Net zoals altijd vragen ze om hun privacy te respecteren. Er komt geen verdere informatie.”

  De 28-jarige zangeres houdt haar privéleven altijd erg afgescheiden, maar bevestigde tijdens een speech op de Grammy’s van 2017 wel dat ze met partner Simon getrouwd was. “Grammy’s. Ik apprecieer ze. De Academy, ik zie je graag. Mijn manager, mijn echtgenoot en mijn zoon: jullie zijn de enige reden waarom ik alles doe.”

  Daarnaast kondigde Adele haar huwelijk ook nog eens aan tijdens een optreden in het Australische Brisbane in 2017. “Ik probeerde me te herinneren hoe ik me voelde in het begin van de relatie die de inspiratie vormde voor dat album”, zei de zangeres toen. “Want hoe erg een breuk ook kan zijn, hoe bitter, vreselijk en rommelig het kan zijn, het gevoel als je voor het eerst voor iemand valt, is het beste gevoel ter wereld. Ik ben verslaafd aan dat gevoel. Al kan ik nu niet meer voortgaan op die gevoelens want ik ben getrouwd nu.”

  Adele en Konecki, medeoprichter van het milieuvriendelijke watermerk Life Water, waren al samen sinds 2011. De twee kregen in 2012 hun eerste kindje samen: zoontje Angelo.

  Charlize Theron voedt haar ‘zoontje’ op als meisje

  Charlize Theron voedt haar ‘zoontje’ op als meisje


  Charlize Theron voedt haar ‘zoontje’ op als meisje“Ik dacht dat ze een jongen was. Maar toen ze drie jaar oud was, keek ze naar me en zei ze: ik ben geen jongen!” Jackson, het zevenjarige kind van actrice Charlize Theron (43), verscheen al...

  Charlize Theron voedt haar ‘zoontje’ op als meisje

  “Ik dacht dat ze een jongen was. Maar toen ze drie jaar oud was, keek ze naar me en zei ze: ik ben geen jongen!” Jackson, het zevenjarige kind van actrice Charlize Theron (43), verscheen al geregeld op foto’s met gevlochten haar en een jurk aan. Nu verklaart Theron dat ze Jackson inderdaad als meisje opvoedt. “Als ouder heb ik de taak om mijn kinderen graag te zien en ervoor te zorgen dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn. Ik zal alles doen wat ik kan om ervoor te zorgen dat ze dat recht hebben en beschermd zijn. Waar ze zichzelf zullen tegenkomen of wie ze in de toekomst precies zullen worden, weet ik niet. Maar het is ook niet aan mij om dat te beslissen.”

  De actrice adopteerde Jackson als baby en voedt haar alleen op, net als haar andere adoptiedochter August (3).(dewo)

  Ariana Grande trekt aan de alarmbel

  Ariana Grande trekt aan de alarmbel


  Ariana Grande trekt aan de alarmbelMet goed verkochte platen en een optreden als jongste headliner ooit op het Amerikaans festival Coachella lijkt Ariana Grande (25) het goed voor elkaar te hebben. Toch slaakte de zangeres een noodkreet op Twitter. Toen...

  Ariana Grande trekt aan de alarmbel

  Met goed verkochte platen en een optreden als jongste headliner ooit op het Amerikaans festival Coachella lijkt Ariana Grande (25) het goed voor elkaar te hebben. Toch slaakte de zangeres een noodkreet op Twitter. Toen een fan haar complimenteerde met het nummer Thank u, next, was de reactie nogal van donkere aard. “Muziek maken is helend, maar touren is de hel.” En de tournee annuleren en even adempauze nemen, zat er volgens Grande niet meteen in. Enkele dagen geleden raakte bekend dat de zangeres worstelt met mentale problemen. Aan de aanslag tijdens haar concert in Manchester in 2017, waarbij 22 doden vielen, hield ze posttraumatische stressstoornis over. “Het is moeilijk geweest. Ik voel me gewoon leeg. Ik wil meer te zeggen hebben en meer energie hebben voor jullie, maar ik heb helemaal niks. Ik hou van jullie.”(dewo)

  Tinne Oltmans en Tatyana Beloy worden ‘misfits’

  Tinne Oltmans en Tatyana Beloy worden ‘misfits’


  Tinne Oltmans en Tatyana Beloy worden ‘misfits’Tinne Oltmans (26) en Tatyana Beloy (34) brengen de komende maanden door op de set van Misfit 2. Dat is het vervolg op de Nederlandse film Misfit, het bioscoopdebuut van de populaire YouTuber Djamila....

  Tinne Oltmans en Tatyana Beloy worden ‘misfits’

  Tinne Oltmans (26) en Tatyana Beloy (34) brengen de komende maanden door op de set van Misfit 2. Dat is het vervolg op de Nederlandse film Misfit, het bioscoopdebuut van de populaire YouTuber Djamila. Haar kanaal MeisjeDjamila heeft 1 miljoen abonnees, wat van haar de grootste vrouwelijke YouTuber van Nederland maakt. Misfit 2 wordt een highschool comedy waarin Djamila Julia speelt, een meisje dat samen met haar vriend Nick mag meedoen aan een landelijke muziekwedstrijd. Nick wordt echter volledig ingepalmd door haar concurrente Babette, het personage van Oltmans. De making-of van de film is te volgen op Djamila’s YouTube-kanaal.(dewo)

  ‘Professor T’ trekt naar Amerika

  ‘Professor T’ trekt naar Amerika


  ‘Professor T’ trekt naar AmerikaNa drie seizoenen was vorig jaar de allerlaatste aflevering van Professor T op de Vlaamse televisie te zien, maar nu mag de eigenzinnige professor criminologie met smetvrees Amerika proberen veroveren. Vanaf 2 mei zal...

  ‘Professor T’ trekt naar Amerika

  Na drie seizoenen was vorig jaar de allerlaatste aflevering van Professor T op de Vlaamse televisie te zien, maar nu mag de eigenzinnige professor criminologie met smetvrees Amerika proberen veroveren. Vanaf 2 mei zal het eerste seizoen van de Vlaamse crimireeks met Koen De Bouw in de hoofdrol te zien zijn bij de zenders van PBS, de Public Broadcasting Service. Dat is het grootste niet-commerciële televisienetwerk van de Verenigde Staten. Terwijl er in Frankrijk, Duitsland en Tsjechië eerder al remakes werden gemaakt, krijgen de VS wel degelijk Koen De Bouw te zien en te horen. Alleen neemt hij nu een setje Engelse ondertitels met zich mee. (eadp)

  De enige artiest met twéé liefdes voor muziek

  De enige artiest met twéé liefdes voor muziek


  Die kleine oogjes van Milow (37) die de aandachtige kijker maandag zal opmerken in Liefde voor muziek? Niet de schuld van zijn nachtelijke uitspattingen, maar van zijn status: de man van hits als You don’t know en Ayo technology kwam meteen...

  Die kleine oogjes van Milow (37) die de aandachtige kijker maandag zal opmerken in Liefde voor muziek? Niet de schuld van zijn nachtelijke uitspattingen, maar van zijn status: de man van hits als You don’t know en Ayo technology kwam meteen overgevlogen van de Duitse Liefde voor muziek. Milow is de eerste artiest die dat presteert.

  Tom de Leur

  De enige artiest met twéé liefdes voor muziek

  Die kleine oogjes van Milow (37) die de aandachtige kijker maandag zal opmerken in Liefde voor muziek? Niet de schuld van zijn nachtelijke uitspattingen, maar van zijn status: de man van hits als You don’t know en Ayo technology kwam meteen overgevlogen van de Duitse Liefde voor muziek. Milow is de eerste artiest die dat presteert.

  Milow zingt zowel in Vlaamse als in Duitse versie

  Tijdens hun verblijf in het Spaanse Sevilla zagen Bart Kaëll en de andere artiesten Milow zo goed als elke dag in de velden verdwijnen, met zijn loopschoenen aan. “Om wat tijd te nemen voor mezelf én voor de nummers die ik moest zingen”, zegt de zanger. Milow begon met heel kleine oogjes aan de opnames van Liefde voor muziek, want hij kwam rechtstreeks overgevlogen uit Zuid-Afrika waar hij deelnam aan Sing meinen Song, de Duitse versie van Liefde voor muziek. “Ik ben een dag vroeger vertrokken om op tijd in Spanje te zijn, ik denk dat ik drie uur geslapen had. Ik heb de nummers voor de Vlaamse versie voor vertrek dus niet kunnen doornemen, al had ik ze natuurlijk in januari wel heel goed ingeoefend. Door de vermoeidheid zat ik een beetje aan het einde van mijn stem, maar het is toch goed gegaan.”

  Milow (linksboven) in ‘Sing meinem Song’.  

  In de Duitse Liefde voor muziek, die vanaf 7 mei op tv te zien is, zingt Milow nummers van voor ons onbekende artiesten als Jeanette Biedermann en Johannes Oerding. Al zijn er misschien twee die wel een bel doen rinkelen. Zo is er Álvaro Soler (28), een Spaans-Duitse zanger die ook bij ons een grote hit had met La cintura en op 13 mei zijn nieuwe plaat voorstelt in het Koninklijk Circus in Brussel. En dan is er nog Michael Patrick Kelly (41), de Iers-Amerikaanse zanger die bekend werd als lid van The Kelly Family. Michael ‘Paddy’ Patrick was amper vijftien toen hij het nummer An angel schreef waarmee zijn groep in 1994 doorbrak, in Duitsland dan nog.

  Meer budget

  Milow is ieder geval de eerste artiest die twee Liefdes voor muziek heeft: “Voor mij gaat het al tien jaar heel goed in Duitsland. Het is een heel groot land, negentig miljoen mensen, we spelen er veel concerten. Ik heb lang getwijfeld om mee te doen aan Liefde voor muziek, zowel hier als in Duitsland. Ik doe zelden mee aan tv-programma’s, maar ik denk dat mensen me nu beter gaan begrijpen, waar mijn liefde voor muziek vandaan komt. In de Duitse versie was ik de derde oudste, in de Vlaamse de tweede jongste. Uiteraard hebben de Duitsers meer budget. We zaten daar ten noorden van Kaapstad, met een ploeg van tweehonderd man. Maar Sevilla is ook mooi. (lacht) En de Vlaamse versie is heel mooi geworden. Ik heb in ieder geval veel bijgeleerd. Ik snap de muziek van Bart Kaëll nu beter, van alle andere artiesten. Ik vond het heel inspirerend”.

  Milow Zanger

  “Ik snap de muziek van Bart Kaëll nu beter”

  Liefde voor muziek, maandag om 20.35 uur op VTM

  Kersverse mama Josje: “Helft van mijn Instagram-volgers zou niet bij mij op de koffie komen, waarom zou ik mijn kind dan met hen delen?”

  Kersverse mama Josje: “Helft van mijn Instagram-volgers zou niet bij mij op de koffie komen, waarom zou ik mijn kind dan met hen delen?”


  ‘Laat ze maar’, zo heet de nieuwe single van Josje Huisman (33). Over je eigen keuzes maken en daar blijven achter staan. Ook al vindt ze dat zelf soms moeilijk. Gelukkig heeft ze sinds kort een houvast: Kamari, haar bijna vier maanden oude zoontje....

  ‘Laat ze maar’, zo heet de nieuwe single van Josje Huisman (33). Over je eigen keuzes maken en daar blijven achter staan. Ook al vindt ze dat zelf soms moeilijk. Gelukkig heeft ze sinds kort een houvast: Kamari, haar bijna vier maanden oude zoontje. “Ik twijfel over veel dingen, maar het moederschap is het enige waarvan ik denk: dit doe ik puur op mijn instinct en oergevoel.”

  Ze glimlacht, wanneer ze aan het begin van het interview een koffie weigert en wij fijntjes opmerken dat ze inderdaad nog geen driedubbele wallen onder de ogen heeft. “Ik had nooit gedacht dat ik zo goed zou functioneren met minder slaap. Niet alle dagen, maar toch vaak.”

  Josje Huisman is weer een versnelling hoger geschakeld. Ze heeft met Laat ze maar een nieuwe single te promoten, twee jaar na het matig onthaalde Gasolina. En dan is er uiteraard de bijna vier maanden oude Kamari, het eerste kindje van haar en haar vriend, artdirector Cle Gyimah.

  Zeg het maar meteen: jouw kind is het mooiste op de hele wereld.

  (luide lach) “Ja, inderdaad. En dan denk ik: ben ik nou de enige die dat ziet, of is het echt zo? Niet dat het iets uitmaakt, natuurlijk.”

  Hoe bevalt het moederschap?

  “Ik vind het gezellig. Ik had altijd wel zin om naar huis te gaan, maar dit geeft toch een extra dimensie aan thuiskomen. Ik had op voorhand wel twee boeken gelezen, en we hadden een zwangerschapscursus gevolgd. Voorbereid zijn, dat vond ik een fijn idee. Maar je weet pas echt hoe het is als het zover is.”

  Iedereen overlaadt een jonge moeder met raad. Welk cliché hoor je het vaakst?

  Geniet er maar van, want ze zijn zo snel groot. Dat heb ik best wel in mijn oren geknoopt. Ik heb de voorbije jaren bovendien zoveel tijd aan mezelf besteed dat ik het een verademing vind om mijn focus even te verleggen. Naar iets belangrijkers dan mezelf. Kamari is mijn prioriteit, om wie ik andere dingen heen plan. Al besef ik dat ik als zelfstandige in een luxepositie zit, omdat ik mijn eigen tijd kan indelen.”

  Je bent zuinig op Kamari. Hij komt niet herkenbaar op de sociale media.

  “Je hoort vaak verhalen over waar zulke beelden soms terechtkomen. Ik vind het bovendien leuk dat ik nu gewoon foto’s kan tonen op mijn telefoon en mensen kan verrassen. Dat het niet is van Goh, die baby heb ik al o-ver-al gezien. We maken ook nog heel klassiek fotoalbums, voor wie op bezoek komt. Maar de helft van mijn volgers op Instagram zou nooit bij mij op de koffie komen, dus waarom zou ik dat dan met hen delen? (haalt haar gsm boven en toont Kamari) Schattig, hé?”

  Een dotje. Je zou hem kunnen laten sponsoren. Door een merk van babypakjes, ik zeg maar wat.

  “Dat zou kunnen, ik heb daar ook niets op tegen. Maar het is gewoon nu niet van toepassing.”

  Heeft het moederschap jou veranderd?

  “Ik heb leren relativeren. Ik heb een extra doel in mijn leven, waardoor veel bijzaak wordt. Het heeft me ook rustiger gemaakt. Nu, dat hoor ik vooral van anderen. Misschien zeg ik het gewoon daarom. (lacht) Wat wel zo is: ik reageer chill op veel zaken omdat ik meer moe ben en niet de kracht heb om me er druk in te maken.”

  Hoe weegt Kamari op de relatie tussen jou en jouw vriend?

  “We zijn meer verbonden nu. Ook door de bevalling, waar hij bij was. We hebben elkaar gezien op een van onze kwetsbaarste en tegelijk sterkste momenten. Die twee uitersten samen, dat was heel bijzonder.”

  Jullie wonen in Antwerpen, jouw familie in Nederland. Knaagt dat soms niet?

  “Ze zeggen toch altijd: It takes a village to raise a kid. Om het dan allemaal maar in je eentje te beredderen … Soms vind ik het wel lastig, dat mijn familie zo ver weg woont. Het is niet altijd even makkelijk om hulp te vragen. Let wel, ik vind dat ook fijn, hoor, dat we veel zelf doen. Maar ik merk dat ik mijn familie mis.”

  Ga je op termijn terug naar Nederland?

  “Ja, dat weet ik wel zeker. Dichter bij de familie.”

  Je werd drie jaar geleden veganist. Intussen ben je ook daarin milder geworden.

  “Ik ben toen heel radicaal overgestapt op plantaardig eten. Van de ene dag op de andere. Ik merkte veel voordelen: aan mijn lichaam, aan mijn energiepeil, aan mijn mindset. Dat ging ook gepaard met tunnelvisie. Ik dacht: Onbegrijpelijk dat niet iedereen dit doet.

  Vanwaar de ommekeer?

  “Toen ik zwanger werd, at ik nog plantaardig. Ik wou de invloed daarvan op mijn lichaam onderzoeken, omdat zo’n baby veel energie vraagt. De jaren daarvoor was ik alleen met mezelf. Ik dacht toen niet na over wat ik allemaal binnen kreeg. Ik at wel meer groenten en fruit, maar ik lette amper op mijn eiwitten en vetten. Het is nochtans belangrijk om ook daar een goede balans te houden. Daarom moet je als veganist soms méér eten, omdat je die stoffen makkelijker uit dierlijke producten haalt. Ik dacht gewoon: Ha, het is plantaardig, het zit goed.

  “Ik kreeg tijdens mijn zwangerschap ook last van huidproblemen en dacht dat ik een allergie had. Toen hoorde ik dat ik mijn evenwichtige voeding door de jaren heen wat had verwaarloosd. Mijn energie stond in de min en moest heel snel in de plus, omdat ik een baby in m’n buik had. Ik had ineens de verantwoordelijk voor een kind dat zelf niet te kiezen had en ben ook supplementen gaan nemen. (buigt zich naar het bandrecordertje) Wél onder begeleiding van een arts. Nu combineer ik plantaardig voedsel met af en toe dierlijke producten. Ik denk aan wat mijn lichaam nodig heeft en intussen ook een beetje aan wat de wereld nodig heeft. Je kunt niet in je eentje de wereld redden, en zeker niet ten koste van jezelf. Maar je kunt wel je best doen.”

  Nu is er jouw nieuwe single ‘Laat ze maar’. Een middelvinger naar de kritieken op ‘Gasolina’?

  “Nee, het is geen afrekening. Daarvoor kijk ik te veel vooruit. Het gaat over hoe belangrijk het is om je eigen weg te gaan. Het is goed dat dat liedje er is, zodat ik zelf ook af en toe kan luisteren. Dicht bij jezelf blijven en je eigen keuzes maken, dat is niet altijd zo eenvoudig. Soms weet ik het ook allemaal niet meer, wat ik wil.”

  Twijfel je soms over de manier waarop je het ouderschap aanpakt?

  “Ik heb over veel dingen twijfels, maar dat is het enige waarvan ik denk: dit doe ik puur op mijn instinct en oergevoel, naar mijn beste kunnen. Dat is een van de weinige plekken waar ik me niet snel uit het veld zal laten slaan.”

  Denk je eigenlijk nog terug aan jouw tijd bij K3?

  “Weinig. Maar het voorbije weekend stond Drake in het Sportpaleis en hij ging met een opblaasbare Ferrari over het publiek. Toen dacht ik: Nounou, wij zijn met een schip over het publiek geweest. Zó doe je dat.

  De hoogtepunten uit ‘Temptation Island’: “Ik weet niet hoe we hieruit gaan komen”

  De hoogtepunten uit ‘Temptation Island’: “Ik weet niet hoe we hieruit gaan komen”


  In ‘Temptation Island’ is het opnieuw tijd voor een confronterend kampvuur. De beelden kwamen bij de meeste deelnemers hard aan, maar vooral de relatie van Milou en Heikki begint meer en meer barsten te vertonen. “Het grensje is in zicht”, briest...

  In ‘Temptation Island’ is het opnieuw tijd voor een confronterend kampvuur. De beelden kwamen bij de meeste deelnemers hard aan, maar vooral de relatie van Milou en Heikki begint meer en meer barsten te vertonen. “Het grensje is in zicht”, briest Heikki, maar ook Milou kan haar ontgoocheling niet verbergen als ze haar vriend aan het werk ziet: “Ik weet niet hoe we hieruit gaan komen.” Aflevering gemist? Bekijk hier de hoogtepunten.

  De beelden van Milou komen aan bij Heikki: “Het grensje is in zicht”

  Het zijn zware dagen voor Heikki op het eiland, maar het einde is nog niet in zicht. De beelden die hij tijdens het kampvuur moet aanschouwen doen er nog een schepje bovenop, waardoor de wanhoop nog een tikkeltje groter wordt.

  Ontgoochelde Milou na kampvuurbeelden: “Ik weet niet hoe we hieruit gaan komen”

  Ook de wederhelft van Heikki weet het allemaal niet meer wanneer Milou hem aan het werk ziet met de verleidsters. De Nederlandse heeft dan ook geen idee hoe ze als koppel uit ‘Temptation Island’ gaan komen.

  De beelden van Morgan vallen toch niet in de smaak bij Rodanya

  Rodanya wilde een paar dagen geleden nog dat haar Morgan de verleiding meer zou opzoeken, maar daar heeft ze nu al spijt van. Als ze de beelden van haar vriend ziet, slaat de twijfel helemaal toe. Haar jaloezie speelt haar blijkbaar veel meer parten dan ze laat blijken.

  Sidney is helemaal over zijn toeren na de kampvuurbeelden

  Na het kampvuur is het bij de meeste deelnemers kommer en kwel. Sidney voelt zijn duidelijk niet 100% en dat ontgaat ook Heikki niet. Hij neemt hem even apart om een babbeltje te slaan over wat er allemaal in beeld kwam.

  ‘Temptation Island’, vrijdag om 20.35 uur, bij VIJF

  Seks met 76 vrouwen en de truc met het misverstand : dit viel onze ‘Temptation island’-watcher op

  Seks met 76 vrouwen en de truc met het misverstand : dit viel onze ‘Temptation island’-watcher op


  Hoe het nog is op ‘Temptation Island’? De drank vloeit en er wordt drama verkocht. En Sydney moet zich voor het hoofd geslagen hebben toen hij deze aflevering bekeek. Dus. Milou gaat op een date met Jietse en er gebeurt helemaal niets. Heikki laat...

  Hoe het nog is op ‘Temptation Island’? De drank vloeit en er wordt drama verkocht. En Sydney moet zich voor het hoofd geslagen hebben toen hij deze aflevering bekeek.

  Dus. Milou gaat op een date met Jietse en er gebeurt helemaal niets. Heikki laat twee verder volstrekt onpartijdige verleidsters spioneren en vertrouwt blindelings op hun aangedikte verslag van dat niets. Heikki is erg ongelukkig omdat hij denkt dat Milou verliefd is op een ander. Milou krijgt beelden te zien van een ongelukkige Heikki. Dus denkt Milou dat Heikki ook verliefd is op een ander. Een plot gebaseerd op een misverstand, dit had zomaar eventjes ‘FC De Kampioenen’ kunnen zijn. De flauwe grap over waar het minst gescoord wordt, mag u zelf maken.

  Een klein jaloers meisje

  Moeten vrouwen al eens opboksen tegen het idee dat ze wispelturig en vals zouden zijn, dan helpt Rodanya de zaak niet vooruit. Eerst stuurt ze haar vriend Morgan een boodschap dat hij meer verleiding moet opzoeken. En als die arme Morgan dan een beetje lol heeft met verleidster Emma, kan Rodanya niet luid genoeg roepen wat voor lelijk teringwijf Emma wel is. Heel eervol is het niet, je eerst stoer en zelfverzekerd voordoen en dan toch een klein jaloers meisje blijken. “Alle vrouwen klagen”, vindt verleider Danicio. Je wordt bedankt, Rodanya.

  Van een mug een vliegtuig maken

  De kans is klein dat deze editie van ‘Temptation Island’ een kledinglijn of andere merch zal opleveren. Maar als er toch iemand op het onzalige idee komt om de quotes van een deelnemer op een T-shirt te printen , zouden wij graag Sydney nomineren met Op ‘Temptation Island’ krijg je vijftien dagen levenslang en Je maakt hier van een mug een vliegtuig. Zijn mening over vrijgezel Jaimy - “Ik zou zijn kont opentrekken om zijn benen er in te duwen” - haalde de selectie net niet, hoe oprecht we zijn ergernis ook delen.

  Seks met 76 vrouwen

  Over Sydney gesproken, de jongen begint een beetje door te slaan. Hij mist zijn vriendin, zegt hij zelf. Wij zouden durven suggereren dat de jongen wat minder slaapt en wat meer drinkt dan goed voor hem is. Zo bekent hij in een dronken bui aan Heikki dat hij seks had met 76 vrouwen, maar dat nooit aan zijn vriendin Demi wilde zeggen. Kijk, Sydney, ze weet het nu. Haar moeder, haar vader, haar tante en haar beste vriendinnen weten het ook. En we zijn zeker dat ze allemaal erg fier op je zijn.

  De truc van Annelien Coorevits

  Aan het begin van de aflevering beloofde Annelien Coorevits een ‘verrassende wending’. We hebben, hand op het hart, de hele aflevering twee keer aandachtig bekeken en we hebben ze nog altijd niet gevonden. Is het Roger die niet om half 11 gaat slapen? Zijn het de steelse blikken tussen Morgan en Emma, veelbetekenend gemonteerd op ‘Poison’ van Alice Cooper? Of is het toch een truc om de verwachtingen hoog te houden, terwijl er, opnieuw, helemaal niets gebeurt? Laat het ons weten als u het wel gezien heeft, maar wij gokken dat er nog een paar saaie dagen zitten aan te komen op ‘Temptation Island’.

  Emotioneel afscheid van Steven in ‘Thuis’: “Uit zijn assen wordt hij opnieuw geboren”

  Emotioneel afscheid van Steven in ‘Thuis’: “Uit zijn assen wordt hij opnieuw geboren”


  De emoties vieren hoogtij dezer dagen in ’s lands populairste soap ‘Thuis’. Nadat donderdag duidelijk werd dat Paulien nooit meer zwanger zal kunnen worden, hebben de kijkers vrijdag afscheid genomen van Steven. Die lijdt aan de dodelijke...

  De emoties vieren hoogtij dezer dagen in ’s lands populairste soap ‘Thuis’. Nadat donderdag duidelijk werd dat Paulien nooit meer zwanger zal kunnen worden, hebben de kijkers vrijdag afscheid genomen van Steven. Die lijdt aan de dodelijke zenuwspierziekte ALS en heeft voor euthanasie gekozen. Na de feestelijke opening van de wijnhandel die hij samen oprichtte met zijn zoon Kobe, sterft Steven in de armen van zijn vrouw Rosa, met zijn zoon aan zijn zijde.

  Er werd geen afscheid genomen zonder dat vader en zoon hun eerste wijn voorstellen bij de opening van hun gezamenlijke wijnhandel Stevenson. En die heet Feniks, wat een toepasselijke naam blijkt, wanneer later in de aflevering Rosa en Kobe samen de assen van Steven uitstrooien in de wijngaard. “Want uit zijn assen wordt hij opnieuw geboren. De feniks herrijst altijd opnieuw. Bij elke oogst zullen we aan hem denken. Elke nieuwe fles zal een herinnering zijn aan wie hij was, de fantastische echtgenoot en de onvergetelijke vader”, verklaart Kobe de naam.

  Acteur Ben Van Ostade, die Steven speelde, maakte de ziekte van dichtbij mee bij zijn boezemvriend Carl Ridders. Toch is het toeval dat net hij in ‘Thuis’ een man speelde die ALS heeft. “De makers wisten niet dat ik de ziekte van dichtbij had meegemaakt”, zei hij daarover in onze krant. Ook Ridders koos voor euthanasie.

  LEES OOK. Ben Van Ostade sterft in ‘Thuis’ aan ziekte die boezemvriend velde: “Ik heb zijn foto gevraagd wat ik moest doen”

  Het afscheid van Steven was tot in de puntjes voorbereid op de set met de hulp van professor Wim Distelmans, zodat de euthanasie zo juist mogelijk zou verlopen. Hij adviseerde de ploeg bij het schrijfproces en was aanwezig bij de opnames. “Thuis heeft een belangrijke voorbeeldfunctie. De reeks toont hoe een euthanasie in praktijk in zijn werk gaat en hoe sereen die kan verlopen. Ik geef jaarlijks zo’n 120 lezingen over het thema, maar Thuis zal meer impact hebben dan al mijn lezingen en veel misverstanden uit de wereld helpen.”

  Ook Stephan doet mee aan ‘Boer zkt. vrouw’: ‘horseman’ zoekt iemand om Canadese natuur mee te delen

  Ook Stephan doet mee aan ‘Boer zkt. vrouw’: ‘horseman’ zoekt iemand om Canadese natuur mee te delen


  “Happiness is only real when it’s shared, zeggen ze. So let’s share.” Dat is het mantra waaronder de 33-jarige Stephan deelneemt aan ‘Boer zkt. vrouw - de wereld rond’. Vrijdagavond werd de laatste kandidaat van het programma voorgesteld door...

  “Happiness is only real when it’s shared, zeggen ze. So let’s share.” Dat is het mantra waaronder de 33-jarige Stephan deelneemt aan ‘Boer zkt. vrouw - de wereld rond’. Vrijdagavond werd de laatste kandidaat van het programma voorgesteld door presentatrice An Lemmens.

  Stephan groeide op in het landelijke Ardooie en studeerde mechanica. Maar de roep van de uitgestrekte vlaktes was te sterk. Als kleine jongen was Stephan al gek van paarden, en drie jaar geleden besloot hij uit te wijken naar Canada. Hij startte een paardenranch in Alberta, een provincie die even groot is als België, Nederland, Zwitserland en Frankrijk samen.

  “Een cowboy kan je me dus niet noemen”, zegt Stephan lachend. “Zeg maar horseman. Ik richt paarden af en zorg ervoor dat zij op die manier veilig in de handen van een eigenaar worden afgeleverd.” Daarnaast is hij ook zadelmaker. Op de prairie vindt hij rust, maar hij begeeft zich ook graag in het stadsleven in het nabijgelegen Edmonton. “Happiness is only real when it’s shared, zeggen ze. So let’s share. Ik ben gelukkig hier, nu is het tijd om iemand anders gelukkig te maken. Ik zoek iemand die spontaan is, een avontuurlijk meisje met een open persoonlijkheid. Eerlijk en rechtdoorzee.”

  Inschrijven kan via vtm.be.

  Primark lanceert een Game of Thrones-collectie

  Primark lanceert een Game of Thrones-collectie


  De Ierse prijsbreker lanceert een Game of Thrones collectie huisdecoratie en kleding. Van een Hodor-deurstopper tot een richtingspijl naar Winterfell.De keten komt wel vaker met speciale collecties voor fans; onlangs werden fans nog gek van hun...

  De Ierse prijsbreker lanceert een Game of Thrones collectie huisdecoratie en kleding. Van een Hodor-deurstopper tot een richtingspijl naar Winterfell.

  De keten komt wel vaker met speciale collecties voor fans; onlangs werden fans nog gek van hun Friends-collectie met allemaal Friends-gerelateerde hebbedingen. Voor de Game of Thrones collectie zijn er de plakkaten, de deurstopper maar ook mokken, kaarsen, draakeieren theelichtjes en kussens. De items werden al prijsgegeven op de Instagram-pagina van Primark. Of de items ook bij ons te verkrijgen zullen zijn, is nog maar de vraag.

  Dit bericht bekijken op Instagram

  Hold the door ?? Door Stopper £4/€4.50/$5 #PrimarkHome #GameOfThrones #forthethrone

  Een bericht gedeeld door Primark Home (@primark.home) op 15 Apr 2019 om 5:00 (PDT)

  Dit bericht bekijken op Instagram

  We bet you've never seen photo holders quite like this... ?? Photo Clips £2.50/€2.50/$3 each #PrimarkHome #GameOfThrones #forthethrone

  Een bericht gedeeld door Primark Home (@primark.home) op 12 Apr 2019 om 12:00 (PDT)

  Dit bericht bekijken op Instagram

  Don’t be a page in someone else’s history book: write your own, and write it in style! ?? Map Notebook £4.50/€5/$5.50, Pen Pack £2/€2.50/$3 #PrimarkHome #GameOfThrones #forthethrone

  Een bericht gedeeld door Primark Home (@primark.home) op 5 Apr 2019 om 12:00 (PDT)

  Dit bericht bekijken op Instagram

  Bring your room into a new realm with a #GameOfThrones touch ??? String Lights £3/€3.50 #PrimarkHome #forthethrone

  Een bericht gedeeld door Primark Home (@primark.home) op 29 Mrt 2019 om 1:00 (PDT)

  Wie wint er de strijd in Narnia, het Marvel-universum en op het podium van 'The voice'?

  Wie wint er de strijd in Narnia, het Marvel-universum en op het podium van 'The voice'?


  Elke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Maar als je daar je gading niet vindt, raden we ook series op Netflix en Telenet Play aan. Onverbeterlijke koppelaarster Voor het vleugje romantiek dat zich in de late...

  Elke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Maar als je daar je gading niet vindt, raden we ook series op Netflix en Telenet Play aan. Onverbeterlijke koppelaarster Voor het vleugje romantiek dat zich in de late achttiende eeuw afspeelt, kan u afstemmen op het Britse 'Poldark'. Ross Poldark heeft net zijn eerste speech voor het parlement gehouden, maar toch valt het resultaat in Westminster hem deels tegen. Een motivatie om het sluwer aan te pakken. Dat terwijl het thuisfront moet bikkelen om rond te komen door de stijgende graanprijzen. En waar Demelza het niet kan laten om Drake en Rosina te koppelen en Ossie opnieuw contact zoekt met Rowella, wanneer haar man het huis uit is. (eadp) Poldark Eén 22.10 uur Strijd om Narnia Terwijl in de echte wereld sinds de eerste film van 'De kronieken van Narnia' slechts één jaar voorbij is gegaan, staat de tijd in Narnia al 1.300 jaar verder. En de wereld daar oogt allesbehalve mooi. Narnia is veroverd door de Telmarines en bezet door de kwade koning Miraz die het land regeert zonder genade. De enigen die redding kunnen brengen, zijn de broers en zussen Pevensie. Er zit voor prins Caspian, de zoon van de laatste koning van Narnia en rechtmatige troonopvolger, niets anders op dan op de Grote Hoorn te blazen waarmee Peter, Susan, Edmund en Lucy opgeroepen worden. Hoewel schrijver C.S. 'De kronieken van Narnia: Prins Caspian' als tweede boek schreef en het als tweede film uitgebracht werd, verscheen het pas als vierde boek in de reeks. (eadp) The Chronicles of Narnia: Prince Caspian Vier 20.35 uur Superhelden versus gekke Loki Superheldenfans, verzamel u! Woensdag verschijnt het nu al druk besproken 'Avengers: Endgame' en om ons geheugen op te frissen, haalt Q2 nu de eerste film nog eens van onder het stof waarbij de Avengers voor het eerst werden verzameld. In 'The Avengers' (2012) bedreigt Loki van Asgard, de broer van Thor, de Aarde. Nick Fury, de leider van het internationale vredesagentschap S.H.I.E.L.D, vat het briljante idee op om enkele uitzonderlijke superhelden samen te brengen om Loki te verslaan. Maar om daarin te slagen zullen Iron Man, Captain America, Hulk, Thor, Black Widow en Hawkeye hun onderlinge geschillen toch even aan de kant moeten schuiven. 'The Avengers' is overigens de eerste Marvelfilm die werd verdeeld door Walt Disney Pictures. (eadp) The Avengers Q2 20.35 uur Let the battles begin In 'The voice van Vlaanderen' is het na de Blind auditions en de harde Knock-outs tijd voor een derde rondje selecteren voor de coaches Koen, Natalia, Alex en Bart. Het wordt alles of niets voor de 24 resterende kandidaten, want dit keer zijn er geen steals of sing-offs die hun vel kunnen redden en er mogen per coach maar drie kandidaten mee naar de liveshows. In de eerste Battles-aflevering zijn de teams van Koen Wauters en Bart Peeters aan zet. Koen pakt zijn team eerst nog eens mee op een wel heel originele teambuilding … naar de stemkliniek. “Ze willen hun leven vullen met hun stem, dan moeten ze ook weten hoe die eruitziet en hoe ze die moeten gebruiken”, zegt hij. Bart gaat iets ‘exotischer’ en trakteert zijn kandidaten op een studiereisje naar Dublin, de hoofdstad van de folk, rock ’n roll en straatmuzikanten. (eadp) The voice van Vlaanderen VTM 20.40 uur Netflix en co

  Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Michael Temmerman de serie Game of thrones aanbevelen, die je sinds deze week in het Telenet Play More-aanbod vindt.

  Na bijna twee jaar wachten is het zover. Het nieuwe - én tevens laatste - seizoen van 'Game of thrones' is van start gegaan. Nog slechts zes afleveringen - waarvan wel enkele in XL-formaat - en we weten wie op het einde van deze wel heel erg wilde rit nog leeft en wie er op de befaamde IJzeren troon zal zitten. Met een budget van ruim 15 miljoen dollar per aflevering beloven de makers eruit te gaan met meer dan één knal. Een topcast, intriges die de makers van 'Thuis' niet kunnen bedenken én draken. Meer moet dat niet zijn...

  Game of Thrones, seizoen 8 Telenet Play More aflevering nu beschikbaar ook nieuw op Netflix

  Homecoming: a film by Beyoncé, documentaire op Netflix, beschikbaar vanaf 17 april
  Alles staat deze week in het teken van 'Game of thrones'. Dat merk je ook bij Netflix, waar deze week alleen wat minder bekende titels gelanceerd worden. Wel leuk is de "intieme" blik achter de schermen van het veelbesproken optreden van Beyoncé op Coachella in 2018, waar de Queen Bee geschiedenis schreef als eerste zwarte vrouwelijke headliner.

  HBO niet opgezet met tweets van Trump en Zuhal Demir: “Gebruik ‘Game of thrones’ niet voor politieke doeleinden a.u.b.”

  HBO niet opgezet met tweets van Trump en Zuhal Demir: “Gebruik ‘Game of thrones’ niet voor politieke doeleinden a.u.b.”


  Betaalzender HBO is niet opgezet met politici die Game of Thrones gebruiken voor ‘politieke doeleinden’. Trump tweette donderdag een foto in de stijl van de serie na de publicatie van het rapport van speciaal onderzoeker Mueller. Ook Limburgs...

  Betaalzender HBO is niet opgezet met politici die Game of Thrones gebruiken voor ‘politieke doeleinden’.

  Trump tweette donderdag een foto in de stijl van de serie na de publicatie van het rapport van speciaal onderzoeker Mueller. Ook Limburgs N-VA-lijsttrekker Zuhal Demir postte een campagnefilmpje in Thrones-stijl. “Directe inbreuk op auteursrechten en naburige rechten. Ik zou dit snel verwijderen”, zeggen enkele twitteraars.

  Het is niet de eerste keer dat Trump beeltenissen en slogans uit de populaire HBO-show gebruikt. Zo tweette hij in het verleden al een foto met ‘sanctions are coming’. “Hoe zeg je inbreuk op auteursrecht in het Dothraki (één van de talen uit de wereld van de reeks. nvdr.)?”, antwoordde de zender toen op Twitter.

  pic.twitter.com/222atp7wuB

  — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 18, 2019

  Ook deze keer is de zender niet opgezet met de ‘hommage’ van Trump. “We begrijpen het enthousiasme (van Trump nvdr.) voor Game of Thrones, nu het finale seizoen van start is gegaan, maar we zouden graag hebben dat ons beschermde intellectuele eigendom niet gebruikt wordt voor politieke doeleinden.”

  Zuhal of Limburg - Mother of Lions

  Een gelijkaardig geval op de Twitterpagina van Limburgs lijsttrekker voor N-VA Zuhal Demir. Het filmpje werd volgens de politica gemaakt door haar pluszoon. Opvallend is dat de N-VA-politica zich de moeder van ‘leeuwen’ noemt. De leeuw is ook het symbool van House Lanister en wie een ooit ook maar een halve aflevering van GOT zag, zal begrijpen de Lanisters niet bepaald sympathiek zijn.

  Naast hoongelach kreeg Demir ook een waarschuwing. “Directe inbreuk op auteursrechten en naburige rechten. Ik zou dit snel verwijderen”, klonk het. Maar Telenet, dat de rechten heeft op het gros van de HBO-content in ons land, vermoedt dat HBO dit zal laten passeren. “Het is niet de eerste, noch de laatste parodie”, klonk het.

  Charlize Theron voedt zoontje op als een meisje

  Charlize Theron voedt zoontje op als een meisje


  Actrice Charlize Theron heeft bevestigd dat ze haar zoontje opvoedt als een meisje. Er deden al langer geruchten de ronde nadat Jackson (7) gezien werd in kleedjes. “Ik dacht ook dat ze een jongen was. Totdat ze me toen ze drie was aankeek en zei: Ik...

  Actrice Charlize Theron heeft bevestigd dat ze haar zoontje opvoedt als een meisje. Er deden al langer geruchten de ronde nadat Jackson (7) gezien werd in kleedjes.

  “Ik dacht ook dat ze een jongen was. Totdat ze me toen ze drie was aankeek en zei: Ik ben geen jongen”, zei de actrice tegen de Daily Mail. Theron adopteerde Jackson als baby en introduceerde haar ook als jongetje aan de wereld. Er deden al een tijdje geruchten de ronde over de opvoeding die Theron zou hanteren nadat er foto’s van Jackson in kleedjes en met lang gevlochten haar opdoken. Maar nu voedt de actrice Jackson dus op als meisje. “Kijk, ik heb twee prachtige dochters die ik, net als elke andere ouder, wil beschermen en wil zien openbloeien. Ze zijn geboren wie ze zijn. Waar ze zichzelf zullen vinden als ze opgroeien en wie ze willen zijn, dat mag ik niet voor hen beslissen. Mijn taak als ouder is om hen te vieren en hen graag te zien en ervoor te zorgen dat ze alles hebben wat nodig is om te zijn wie ze willen zijn. En ik zal alles doen wat ik kan om ervoor te zorgen dat ze dat recht hebben en daarin beschermd zijn.”

  Lachend voegt ze daar nog aan toe dat het de schuld is van haar moeder dat ze niet beter weet. “Ik groeide op in een land waarin mensen halve waarheden geloofden en niemand zei waar het op stond. Ik ben opgevoed om zo net niet te zijn.”

  Oeps! Erik Van Looy valt op podium van ‘Control Pedro’

  Oeps! Erik Van Looy valt op podium van ‘Control Pedro’


  Het derde seizoen van Control Pedro zit er helemaal op. Een programma waar lachen, gieren en brullen natuurlijk de boventoon voeren… al is blijkbaar ook een valpartij nooit ver weg. Het slachtoffer in kwestie: Erik Van Looy, die meteen tegen de vlakte...

  Het derde seizoen van Control Pedro zit er helemaal op. Een programma waar lachen, gieren en brullen natuurlijk de boventoon voeren… al is blijkbaar ook een valpartij nooit ver weg. Het slachtoffer in kwestie: Erik Van Looy, die meteen tegen de vlakte ging toen hij het podium betrad… en daarbij niet ontsnapte aan het oog van de camera. De val maakt deel uit van een compilatie met de grappigste fragmenten en nooit eerder vertoonde beelden uit het afgelopen seizoen.

  bekijk ook

  Jeroom danst de sterren van de hemel dankzij speciale technologie: “Wat heb je met mij gedaan?”

  Wist je dat… Shazam is ontwikkeld door een Belg?

  Gasten ‘Control Pedro’ spelen ‘Seven Nation Army’ op… groenteninstrumenten

  Waarom Josje haar baby weghoudt van het internet

  Waarom Josje haar baby weghoudt van het internet


  Kamari, het kindje van voormalig K3-zangeres Josje Huisman, is intussen bijna vier maanden oud maar toch zijn er op sociale media amper foto’s te vinden van het jongetje. “Dat is een bewuste keuze maar soms kriebelt het wel hoor”, zegt Josje aan...

  Kamari, het kindje van voormalig K3-zangeres Josje Huisman, is intussen bijna vier maanden oud maar toch zijn er op sociale media amper foto’s te vinden van het jongetje. “Dat is een bewuste keuze maar soms kriebelt het wel hoor”, zegt Josje aan platform en magazine &C.

  Wie het Instagramprofiel van Josje Huisman in de gaten houdt, ziet maar bitter weinig foto’s verschijnen van Kamari en daar heeft Josje zo haar redenen voor. “Ik ben er nog niet klaar voor. Het voelt nog niet zo goed”, zegt ze aan het Nederlandse platform &C. Ook heeft de zangeres maar weinig vertrouwen in het internet. “Op een of andere manier kunnen je foto’s overal terechtkomen en gaan ze nooit meer weg. Als we Kamari zijn naam googelen, dan staat elk ding dat ooit over hem gezegd is online en dat blijft er voor altijd opstaan. Ik vind dat een beangstigende gedachte.”

  Ondanks de angst voor het internet is het soms moeilijk om een foto of filmpje niet te delen. “Het kriebelt soms wel hoor want hij is superschattig. Ik laat Kamari later zelf beslissen wat hij online wil zetten en wat niet.”

  Dit bericht bekijken op Instagram

  Hij is er! Geboren op 25-12-2018 lieve Kamari. ????? @cledoingthings #baby #boy #langverwacht

  Een bericht gedeeld door Josje Huisman (@josjecoos) op 30 Dec 2018 om 3:08 (PST)