Feber

  Spotify för Android får sömntimer

  Spotify för Android får sömntimer


  På tiden! En funktion som är väldigt bra för mediaspelare är en sömntimer som stänger av musiken efter utsatt tid eller efter låten är slut. Detta är något som lyst med sin frånvaro i Spotify för Android (iOS har haft det ett...

  På tiden!  En funktion som är väldigt bra för mediaspelare är en sömntimer som stänger av musiken efter utsatt tid eller efter låten är slut. Detta är något som lyst med sin frånvaro i Spotify för Android (iOS har haft det ett tag) och folk har fått förlita sig på tredjepartsappar för denna funktionalitet.

  Du hittar timern när du spelar en låt och trycker på menyknappen i högra övre hörnet.

  Funktionaliteten rullas ut efter hand så har du inte fått det ännu bör det dyka upp inom kort.
  www.androidauthority.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/mobil/art/397668/spotify_fr_android_fr_smntimer/


  Reportage om en av världens bästa bumerangkastare


  Krävs mer än att bara kasta och fånga Här har vi ett reportage från Wired om Logan Broadbent som är en av världens bästa bumerangkastare. Här får du höra hur detta överhuvudtaget kan vara en sport och vad som krävs...

  Krävs mer än att bara kasta och fånga  Här har vi ett reportage från Wired om Logan Broadbent som är en av världens bästa bumerangkastare. Här får du höra hur detta överhuvudtaget kan vara en sport och vad som krävs för att blir världsbäst på att kasta bumeranger.


  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/video/art/397657/reportage_om_en_av_vrldens_bst/


  Giant Bomb provar Oculus Quest


  Vettig virtuell verklighet utan sladdar Folket från Giant Bomb har fått tag på en Oculus Quest vilket är Facebooks nya fristående VR-headset. Detta headset innehåller dator och sensorer vilket innebär att du kan använda...

  Vettig virtuell verklighet utan sladdar  Folket från Giant Bomb har fått tag på en Oculus Quest vilket är Facebooks nya fristående VR-headset. Detta headset innehåller dator och sensorer vilket innebär att du kan använda det var du vill utan några kablar.

  Oculus Quest kostar ligger på 449 euro för versionen med 64GB lagring och 549 för 128GB lagring.

  Bonus-VR nedan.


  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/pryl/art/397656/giant_bomb_provar_oculus_quest/


  Nytt premiärdatum för A Quiet Place 2

  Nytt premiärdatum för A Quiet Place 2


  20 mars 2020 Skräckfilmen A Quiet Place gjorde stor succé förra året, så pass att det snabbt beställdes en uppföljare till filmen. Tanken var att uppföljaren skulle ha premiär under maj månad 2020 men har nu tidigarelagts med två...

  20 mars 2020  Skräckfilmen A Quiet Place gjorde stor succé förra året, så pass att det snabbt beställdes en uppföljare till filmen. Tanken var att uppföljaren skulle ha premiär under maj månad 2020 men har nu tidigarelagts med två månader. Dt nya premiärdatumet för filmen den 20 mars 2020.

  John Krasinski återvänder som regissör och Emily Blunt, Millicent Simmonds samt Noah Jupe kommer reprisera sina roller från första filmen. Den brillianta irländska skådespelaren Cillian Murphy kommer dyka upp i filmen, dock är det oklart vem han kommer spela.
  variety.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/film/art/397660/nytt_premirdatum_fr_a_quiet_pl/


  iFixit tittar under tangentbordet i nya MacBook Pro


  Fjärde gången gillt? Folket iFixit har valt att plocka isär Apples nya MacBook Pro för att ta sig en titt på den nya lösningen för tangentbordet. Tangentborden på de senaste modellerna av MacBook Pro har inte direkt...

  Fjärde gången gillt?  Folket iFixit har valt att plocka isär Apples nya MacBook Pro för att ta sig en titt på den nya lösningen för tangentbordet. Tangentborden på de senaste modellerna av MacBook Pro har inte direkt uppskattats och det återstår väl att se om detta fjärde försök får "rätt" på det.

  Hur som helst så säger iFixit att Apple nu har lagt ett lager nylon under knapparna istället för silikon. Under det hittar de en liten metallbula som kan jämföras med ett metallock på en barnmatsburk efter den öppnats. Detta nylonlager med metallbulan ska tillsammans göra att knapptryckningarna ska kännas mer som knapptryckningar i denna modell. Förhoppningsvis går de inte heller sönder för fort.
  www.ifixit.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/mac/art/397663/ifixit_tittar_under_tangentbor/


  Ny trailer för Downton Abbey-filmen


  Det omåttligt populära brittiska dramat fortsätter Det var ett tag sedan sista avsnittet av den mycket populära tv-serien Downton Abbey sändes men den 13 september kommer dramat att fortsätta i filmform. Då har nämligen...

  Det omåttligt populära brittiska dramat fortsätter  Det var ett tag sedan sista avsnittet av den mycket populära tv-serien Downton Abbey sändes men den 13 september kommer dramat att fortsätta i filmform. Då har nämligen filmen Downton Abbey premiär och tidigare i veckan släpptes det en ny trailer för denna film.

  Filmen handlar om att Downton Abbey ska få besök av kungen och drottningen, något som gör de flesta där väldigt nervösa.


  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/film/art/397658/ny_trailer_fr_downton_abbeyfil/


  Kolla in SpaceX första Starlink-satelliter


  Ser ut som ett pärlband över himlavalvet Natten mot i fredags sköt SpaceX upp de första 60 stycken satelliterna som i framtiden kommer att bli en del av satellitnätverket Starlink som ska beama internet till oss här på...

  Ser ut som ett pärlband över himlavalvet  Natten mot i fredags sköt SpaceX upp de första 60 stycken satelliterna som i framtiden kommer att bli en del av satellitnätverket Starlink som ska beama internet till oss här på jorden. Uppskjutningen av satelliterna ska ha gått bra och nu befinner sig dessa i omloppsbana runt jorden.

  Den nederländske astronomen Dr. Marco Langbroek har filmat satelliterna när de kretsar runt jorden vilket ni kan kolla in i klippet ovan. Langbroek skriver i ett blogginlägg att han kunnat urskilja minst 56 stycken separata objekt i vad som ser ut som ett pärlband som rör sig över himlen. Langbroek skriver själv om sitt klipp:
  "The video was shot, in a partly clouded sky, with a WATEC 902H low-light-level surveillance camera, equipped with a Canon FD 1.8/50 mm lens. I could count at least 56 objects in the original video.Over the coming days the "train" of objects will be making 2-3 passes each night. As they are actively manoeuvering with their ion thrusters, they will be more spread out with each pass, so the "train" will probably quickly dissipate."
  När satelliterna fotograferades befann de sig cirka 440 kilometer ovanför jorden. De kommande dagarna/veckorna ska satelliterna förflytta sig till ett avstånd på runt 550 kilometer från jorden vilket innebär att "pärlbandet" kommer att få lite större avstånd mellan sina "satellitpärlor" och till slut lösas upp.

  I samband med att Starlink-satelliterna passerade över Nederländerna fick den nederländska UFO-sajten "UFO Meldpunt Nederland" in nästan 200 observationer av UFO:s. Ni kan kolla in några av de observationerna i klippet nedan.
  sattrackcam.blogspot.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/vetenskap/art/397667/kolla_in_spacex_frsta_starlink/


  Nu kan du spela som fienderna i Bloodborne

  Nu kan du spela som fienderna i Bloodborne


  Ny mod fixar detta En person som har koll på det här med att modda spel har lyckats trixa till Bloodborne till PlayStation 4 så han kan spela som fienderna i spelet. Modden gör att han kan börja kontrollera fienderna genom att klicka...

  Ny mod fixar detta  En person som har koll på det här med att modda spel har lyckats trixa till Bloodborne till PlayStation 4 så han kan spela som fienderna i spelet. Modden gör att han kan börja kontrollera fienderna genom att klicka på L3 när man har markerat en fiende. Tydligen är detta något som kommer från spelets debug-läge så det han behövde göra vara att lokalisera koden i sin dator för att sedan trycka tillbaka den till sin PlayStation 4.

  Okay it’s done. Bloodborne mod to play as enemies. Press L3 to take control of locked-on enemy. Press L1+R1+R3 to return control to player. Pretty happy with this. It’s actually a debugging feature that was removed, I just patched in some sneaky code to access it. pic.twitter.com/4KEcrkpMyN

  — Lance McDonald (@manfightdragon) May 24, 2019


  Skaparen bakom modden, Lance McDonald, säger att modden även fungerar med Dark Souls 3 och Sekiro: Shadows Die Twice. Men det är för tillfället oklart om McDonald kommer dela sina moddar för dessa spel.

  So how about an enemy control mod for Sekiro. Proof of concept just for now. Seems to work. You have to aggro the enemy first before you can take control of them though. Not a huge issue I think. Just due to a difference in the way Sekiro's AI works. pic.twitter.com/cqVXel4IOZ

  — Lance McDonald (@manfightdragon) May 25, 2019

  www.eurogamer.net

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/spel/art/397659/nu_kan_du_spela_som_fienderna_/


  Swish låg nere igen igår

  Swish låg nere igen igår


  Tredje gången den här månaden betaltjänsten drabbas av avbrott Igår låg bankernas betaltjänst Swish nere under flera timmar vilket är åtminstone tredje gången den här månaden tjänsten ligger nere en förhållandevis lång tid....

  Tredje gången den här månaden betaltjänsten drabbas av avbrott  Igår låg bankernas betaltjänst Swish nere under flera timmar vilket är åtminstone tredje gången den här månaden tjänsten ligger nere en förhållandevis lång tid.

  De tidigare två gångerna som Swish gått ner den här månaden har detta skett på torsdagskvällar men igår låg Swish nere i fyra timmar runt lunch/eftermiddag, en tidpunkt då kanske många betalar med Swish på loppisar, för fika på idrottsturneringar och liknande.

  Jag ska inte påstå att jag använder Swish supermycket men jag har lyckats pricka in samtliga Swish tre avbrott den här månaden. Det har inte orsakat några jätteproblem för mig då jag fortfarande brukar gå omkring med lite kontanter i plånboken men kanske det har lett till lite större irritation hos en del andra.

  Jag tycker dock hur som helst att vi konsumenter kan ställa lite högre driftkrav på Swish så länge de har mer eller mindre har "monopol" för enklare mobilbetalningar mellan privatpersoner och näringsidkare i Sverige. Vad tycker ni? Kommentarerna står till ert förfogande.


  www.expressen.se

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/samhalle/art/397666/swish_lg_nere_igen_igr/


  Malmö FF vinner eAllsvenskan


  Blir svenska mästare i FIFA 19 Igår avgjordes eAllsvenskan 2019 på Annexet i Globen i Stockholm och efter en hel dags turnering i FIFA 19 var det till slut Malmö FF och deras spelare Zackarias "Zackey00" Johansson, David...

  Blir svenska mästare i FIFA 19  Igår avgjordes eAllsvenskan 2019 på Annexet i Globen i Stockholm och efter en hel dags turnering i FIFA 19 var det till slut Malmö FF och deras spelare Zackarias "Zackey00" Johansson, David "Davve1111" Eidhammer samt Sami "xNinja" Mandas som tog hem den åtråvärda pokalen.

  På sin väg fram till finalen slog MFF ut AIK i kvartsfinalen och skickade sedan ut Jönköpings Södra i semifinalen. I finalen ställdes MFF mot Örebro SK i bäst av tre matcher. Där vann man två matcher med sammanlagt 6 - 2 i målprotokollet. Malmö FF:s lag får 250.000 kronor för sin vinst i eAllsvenskan 2019 medan Örebro SK:s lag fick åka hem med en check på 100.000 kronor.

  I klippet ovan hittas ett sammandrag från gårdagens final i eAllsvenskan 2019 och vill du kolla in sammandrag från kvarts- och semifinalerna hittas de på YouTube här. Här nedan hittas en tabell med resultat från samtliga matcher i eAllsvenskans finalspel 2019.

  Visa det här inlägget på Instagram

  MÄKTIGT??

  Ett inlägg delat av eAllsvenskan (@eallsvenskan) 25 Maj 2019 kl. 11:25 PDT


  www.eallsvenskan.gg

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/spel/art/397665/malm_ff_vinner_eallsvenskan/


  Säkerhetslucka i macOS ignorerar Gatekeeper-kontroll


  Kan drabba icke datorvana användare En forskare vid namn Filippo Cavallarin har hittat en liten säkerhetslucka i Gatekeeper för macOS. Luckan gör att elaka människor kan installera illvillig kod utan användarens...

  Kan drabba icke datorvana användare  En forskare vid namn Filippo Cavallarin har hittat en liten säkerhetslucka i Gatekeeper för macOS. Luckan gör att elaka människor kan installera illvillig kod utan användarens godkännande.

  Detta är möjligt eftersom Gatekeeper anser delade nätverk som säkra källor. Genom att lura användaren att öppna upp en delad nätverkskälla kan det läggas till elaka program som användaren sedan kan råka starta utan Gatekeeper-kontroller.

  To better understand how this exploit works, let’s consider the following scenario: An attacker crafts a zip file containing a symbolic link to an automount endpoint she/he controls (ex Documents -> /net/evil.com/Documents) and sends it to the victim.
  The victim downloads the malicious archive, extracts it and follows the symlink.
  Now the victim is in a location controlled by the attacker but trusted by Gatekeeper, so any attacker-controlled executable can be run without any warning. The way Finder is designed (ex hide .app extensions, hide full path from titlebar) makes this tecnique very effective and hard to spot.


  Nu är väl detta något som kanske inte kommer drabba allt för många datorvana människor men kollar man inte så noggrant och klickar på allt man får kan ju detta bli ett problem. Cavallarin säger att han meddelade Apple om problemet för flera månader sedan men eftersom det fortfarande inte är fixat och eftersom de slutat svara på hans mail har han nu valt att göra det publikt.
  www.fcvl.net

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/mac/art/397661/skerhetslucka_i_macos_ignorera/


  The Boring Company jämför transportsträckor


  Väg vs. tunnel Här har vi ett klipp från Elon Musks tunnelbyggeprojekt, The Boring Company. I klippet får du se när två Tesla-bilar tävlar om vem som kommer fram till en specifik plats först. Den ena bilen kör på...

  Väg vs. tunnel  Här har vi ett klipp från Elon Musks tunnelbyggeprojekt, The Boring Company. I klippet får du se när två Tesla-bilar tävlar om vem som kommer fram till en specifik plats först.

  Den ena bilen kör på vanliga vägar medan den andra bilen åker genom en av The Boring Companys tunnlar.


  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/fordon/art/397664/the_boring_company_jmfr_transp/


  I dag är det Europaparlamentsvalet

  I dag är det Europaparlamentsvalet


  Rösta på! I dag är det den 26 maj vilket innebär att valdag för Europaparlamentsvalet för oss här i Sverige. Europaparlamentsvalet brukar inte locka allt för många till vallokalerna men EU har ju blivit ett ganska debatterat ämne...

  Rösta på!  I dag är det den 26 maj vilket innebär att valdag för Europaparlamentsvalet för oss här i Sverige. Europaparlamentsvalet brukar inte locka allt för många till vallokalerna men EU har ju blivit ett ganska debatterat ämne på senare tid. Så kanske kommer dessa händelser och diskussioner leda till att fler letar sig ut till vallokalerna detta val.

  Alla som inte redan har förtidsröstat ska alltså ta sin valsedel till vallokalen för att att personrösta på en kandidat eller rösta på bara partiet man tycker bäst om.

  Instruktioner för hur du går tillväga för att rösta kan du hitta via länken nedan.
  www.val.se

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/samhalle/art/397655/i_dag_r_det_europaparlamentsva/


  Snubbe bygger radiostyrd LEGO-helikopter


  Tufft drönarbygge En snubbe vid namn Adam Woodworth visar här upp ett av sina senaste projekt, en radiostyrd LEGO-helikopter. Helikoptern är dock inte byggd av LEGO-bitar utan av skumplast.www.tested.com Läs vidare...

  Tufft drönarbygge  En snubbe vid namn Adam Woodworth visar här upp ett av sina senaste projekt, en radiostyrd LEGO-helikopter. Helikoptern är dock inte byggd av LEGO-bitar utan av skumplast.
  www.tested.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/video/art/397654/snubbe_bygger_radiostyrd_legoh/


  Lite gameplay från den stängda Nioh 2-alfan


  Jag vill också vara med! Tidigare i veckan så körde Koei Tecmo igång sitt stängda alfatest för Nioh 2 på PlayStation 4. En trailer för detta test kan beskådas ovan men tyvärr är den ju stängd så vem som helst kan inte...

  Jag vill också vara med!  Tidigare i veckan så körde Koei Tecmo igång sitt stängda alfatest för Nioh 2 på PlayStation 4. En trailer för detta test kan beskådas ovan men tyvärr är den ju stängd så vem som helst kan inte prova det.

  Däremot så har folk som fått tillgång till alfan slängt upp gameplay-klipp på YouTube så vi stackare utanför kan få en glimt av hur spelet ser ut. Kör bara en YouTube-sökning på Nioh 2 Closed Alpha så hittar du en hel del.

  Men orkar du inte ens göra det så kan du kolla in mer än fyra timmar med gameplay från alfan i klippet nedan.

  Det är fortfarande oklart när Nioh 2 kommer släppas.


  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/spel/art/397647/lite_gameplay_frn_den_stngda_n/


  Kvinna testar på att vandra på vatten


  Det gäller att vara uppmärksam ibland Här kan ni kolla in varför man antagligen inte ska servera frukost i anslutning till poolområdet, något som kanske kan verka charmigt ibland men som i klippet ovan inte gick helt som det...

  Det gäller att vara uppmärksam ibland  Här kan ni kolla in varför man antagligen inte ska servera frukost i anslutning till poolområdet, något som kanske kan verka charmigt ibland men som i klippet ovan inte gick helt som det skulle.


  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/video/art/397652/kvinna_testar_p_att_vandra_p_v/


  Kolla in bortklippt scen från Captain Marvel

  Kolla in bortklippt scen från Captain Marvel


  "How about a smile for me huh" Nästa vecka släpps Marvel-filmen Captain Marvel på diverse VOD-tjänster och för att fira det släpptes det nyss ett litet klipp som klipptes bort från filmen. Klippet, som du kan spana in nedan, visar en...

  "How about a smile for me huh"  Nästa vecka släpps Marvel-filmen Captain Marvel på diverse VOD-tjänster och för att fira det släpptes det nyss ett litet klipp som klipptes bort från filmen.

  Klippet, som du kan spana in nedan, visar en längre variant av scenen där Carol Danvers lyckades få tag på en motorcykel.

  Hemvideoutgåvan av Captain Marvel kommer så klart innehålla fler bortklippta scener från filmen och massvis med bakom kulisserna-klipp.
  comicbook.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/film/art/397644/kolla_in_bortklippt_scen_frn_c/


  Adam Savage bygger ett litet rymdskepp


  Nytt endagsbygge Adam Savage från Tested är i farten igen med ett nytt endagsbygge. Denna gång försöker han bygga ett litet rymdskepp av styrenplast.www.tested.com Läs vidare och...

  Nytt endagsbygge  Adam Savage från Tested är i farten igen med ett nytt endagsbygge. Denna gång försöker han bygga ett litet rymdskepp av styrenplast.
  www.tested.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/video/art/397642/adam_savage_bygger_ett_litet_r/


  Ubisoft visar upp nytt spel på E3

  Ubisoft visar upp nytt spel på E3


  Roller Champions heter det Twitter-användaren @New_WabiSabi läckte i dag ut en logga för ett nytt spel som Ubisoft sannolikt kommer visa upp under E3-mässan om några veckor. Spelet heter Roller Champions och allt för mycket...

  Roller Champions heter det  Twitter-användaren @New_WabiSabi läckte i dag ut en logga för ett nytt spel som Ubisoft sannolikt kommer visa upp under E3-mässan om några veckor. Spelet heter Roller Champions och allt för mycket information kring spelet finns inte. Men utifrån namnet och loggan går det nog räkna ut att det handlar om ett sportliknande spel som kombinerar rullskridskor och minst en boll.

  Ubisofts presskonferens på E3 2019 sker sent den 10 juni så de som lever fram tills dess lär väl få veta vad detta är, om det nu ryktet inte är fejktrams så klart.

  UPPDATERING:
  Nu har det även läckt ut ett gäng bilder från spelet och de kan du hitta ovan. Utifrån dessa bilder ser det ju onekligen ut som något sådant där roller derby-spel.
  www.reddit.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/spel/art/397649/ubisoft_visar_upp_nytt_spel_p_/


  Warner Bros. spikar premiärdatum för Akira

  Warner Bros. spikar premiärdatum för Akira


  Med Taika Waititi som regissör Vi har tidigare rapporterat om att Taika Waititi (What We Do in the Shadows, Hunt for the Wilderpeople, Thor: Ragnarok) kanske skulle få regissera den kommande kommande filmatiseringen av den legendariska...

  Med Taika Waititi som regissör  Vi har tidigare rapporterat om att Taika Waititi (What We Do in the Shadows, Hunt for the Wilderpeople, Thor: Ragnarok) kanske skulle få regissera den kommande kommande filmatiseringen av den legendariska mangan Akira.

  Nu verkar det vara ett steg närmare verklighet då Warner Bros. nu gett filmen ett premiärdatum med Waititi som regissör. Premiärdatumet är den 21 maj 2021.

  Waititi har tidigare sagt att han vill ha asiatiska ungdomar i huvudrollerna och det återstår väl att se om Warner Bros. går med på det.
  io9.gizmodo.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/film/art/397643/warner_bros_spikar_premirdatum/


  Sony säkrar patent på ansiktsigenkänning i kontrollen

  Sony säkrar patent på ansiktsigenkänning i kontrollen


  Kan läsa av ansikten och konvertera dem till emojis Ett nytt patent från Sony har upptäckts. Detta patent är för en kamera i PlayStation-kontrollen som kan läsa av folks ansikte och konvertera grimaserna användaren gör till emojis...

  Kan läsa av ansikten och konvertera dem till emojis  Ett nytt patent från Sony har upptäckts. Detta patent är för en kamera i PlayStation-kontrollen som kan läsa av folks ansikte och konvertera grimaserna användaren gör till emojis för chat i spel. Oklart hur funktionellt detta egentligen kommer vara men så ofta med patent är det aldrig garanterat att det faktiskt blir av.

  Det här verkar också rätt osannolikt så folk fortfarande inte är helt bekväma med att ha en kamera pekad mot sig när de ligger upp och ner nakna i soffan när de spelar tv-spel.
  www.thesixthaxis.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/spel/art/397648/sony_skrar_patent_p_ansiktsige/


  Huawei får inte längre använda SD-kort

  Huawei får inte längre använda SD-kort


  Kickades ut ur SD Association Handelskriget mellan Kina och USA fortsätter skapa problem Huawei. Det senaste är att Huawei inte längre får vara en del av SD Association vilket är gruppen som bestämmer över SD-kortstandarden. Det...

  Kickades ut ur SD Association  Handelskriget mellan Kina och USA fortsätter skapa problem Huawei. Det senaste är att Huawei inte längre får vara en del av SD Association vilket är gruppen som bestämmer över SD-kortstandarden. Det innebär att Huawei inte längre får använda officiella SD- eller MicroSD-kort i sina kommande enheter. Redan släppta produkter kommer fortfarande stödja korten.

  SD Association ansluter sig nu till företag som Google, ARM, Intel och Qualcomm som nu alla valt att avsluta sina samarbeten med den kinesiska teknikjätten. Även organisationerna JEDEC och Wi-Fi Alliance har temporärt uteslutit Huawei.

  Huawei har ett eget SD-kortalternativ med sina Nano-kort så avsaknaden av SD-kort ligger nog inte högst på Huaweis huvudvärkslista just nu.
  9to5google.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/mobil/art/397645/huawei_fr_inte_lngre_anvnda_sd/


  Manipulerad video visar berusad politiker

  Manipulerad video visar berusad politiker


  .fejk Under torsdagskvällen började ett videoklipp spridas på sociala medier där du kunde se den amerikanske politikern Nancy Pelosi vara berusad. Pelosi är Talmannen i USA:s representanthus och har på senare tid uttalat sig ganska...

  .fejk  Under torsdagskvällen började ett videoklipp spridas på sociala medier där du kunde se den amerikanske politikern Nancy Pelosi vara berusad. Pelosi är Talmannen i USA:s representanthus och har på senare tid uttalat sig ganska kritiskt mot den amerikanska presidenten Donald Trump.

  Det visade sig att videon är fejkad vilket gjorde att bland annat YouTube valde att börja rensa bort klippet från sin plattform. Dock går det fortfarande att se klippet på plattformar som Facebook och Twitter.

  I en intervju med CNN förklarade någon från Facebook att de inte direkt har någon policy som säger att videoklipp på plattformen måste vara korrekt. Men om plattformens faktakollare anser att klipp innehåller falsk information kommer det inte dyka upp så ofta i användarnas nyhetsflöden.

  Manipulerade videoklipp kan definitivt vara underhållande men när de börjar presenteras som falsk fakta blir det ju genast problematiskt. Numera kan man få vem som helst att säga vad som helst med hjälp av lite datamagi. Något som sätter ännu större krav på folk att tänka källkritiskt men också att sociala plattformar markerar osanningar som osanningar.

  Du kan se klippet och klippets källa via länken nedan.
  www.nytimes.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/internet/art/397641/manipulerad_video_visar_berusa/


  Sonic-filmen försenas till 2020


  Attans? För några veckor sedan släpptes den första trailern för filmen The Sonic the Hedgehog och mottagandet av trailern var väl inte direkt jättepositiv. En detalj som många klagade på var att Sonic inte såg som Sonic...

  Attans?  För några veckor sedan släpptes den första trailern för filmen The Sonic the Hedgehog och mottagandet av trailern var väl inte direkt jättepositiv. En detalj som många klagade på var att Sonic inte såg som Sonic från spelen. Tydligen var det så pass många som klagade att filmskaparna bestämde sig för att ändra designen på igelkotten.

  Rent spontant kändes det beslutet som inte helt enkelt att få till innan filmen skulle ha premiär under november månad. Det stämde eftersom filmen numera inte kommer släppas under hösten utan kommer istället ha premiär den 14 februari 2020.

  Enligt filmens regissör så behöver de ta denna extra tid för att få designen på Sonic helt rätt.

  www.vg247.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/film/art/397638/sonicfilmen_frsenas_till_2020/


  May och Hammond bygger Lego


  Och dricker inte alls vodka Det här är inte helt färskt, men livesändningen har inte legat ute sedan man sände den. Hur som helst så är det Hammond och May som bygger Lego. De får också olika bilfrågor och kan de inte...

  Och dricker inte alls vodka  Det här är inte helt färskt, men livesändningen har inte legat ute sedan man sände den. Hur som helst så är det Hammond och May som bygger Lego. De får också olika bilfrågor och kan de inte svaren får de dricka något som inte alls är vodka.


  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/pryl/art/397639/may_och_hammond_bygger_lego/


  Årets Call of Duty-spel heter Call of Duty: Modern Warfare

  Årets Call of Duty-spel heter Call of Duty: Modern Warfare


  Nystart för Modern Warfare-serien Att årets Call of Duty-spel skulle bli något i Modern Warfare-serien har det snackats ett tag om nu. Men exakt var i serien spelet skulle landa var oklart. Kotaku rapporterar om att Activision har...

  Nystart för Modern Warfare-serien  Att årets Call of Duty-spel skulle bli något i Modern Warfare-serien har det snackats ett tag om nu. Men exakt var i serien spelet skulle landa var oklart.

  Kotaku rapporterar om att Activision har börjat visa spelet för YouTube-influencers och att det från det läckt ut att spelet kommer heta Call of Duty: Modern Warfare. Tydligen ska det bli lite av en nystart för Modern Warfare-serien. Det kom också fram att spelet kommer ha en kampanj som kommer kunna spelas med upp till fyra spelare i co-op. Kampanjen sägs också innehålla många emotionella moment, typ som No Russian-banan från Modern Warfare 2. Spelet kommer också ha banor som kommer från tidigare Modern Warfare-spel.

  Den kanske bästa informationen som läckte ut var att Spec Ops-läget kommer återvända vilket ju är rätt så underbart att höra.

  Tydligen ska spelet visas upp om redan nästa vecka och ett längre gameplay-demo kommer visas under E3-mässan.
  kotaku.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/spel/art/397637/rets_call_of_dutyspel_heter_ca/


  Tested tipsar om appar och spel till Oculus Quest


  Lite smått och gott Oculus fristående VR-headset Quest började säljas i veckan, men vilka spel och appar ska man köra för att få den bästa upplevelsen? Det svarar Jeremy och Norm från Tested på i en sprillans ny video....

  Lite smått och gott  Oculus fristående VR-headset Quest började säljas i veckan, men vilka spel och appar ska man köra för att få den bästa upplevelsen? Det svarar Jeremy och Norm från Tested på i en sprillans ny video.


  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/spel/art/397634/tested_tipsar_om_appar_och_spe/


  Giant Bomb tar en titt på Rad från Double Fine


  Rad or bad? Giant Bomb har fått lägga vantarna på Double Fines kommande spel Rad där man spelar en ungdom som måste överleva i en 80-talsinspirerad postapokalyptisk värld. Rad kommer släppas 20 augusti till PC, Switch,...

  Rad or bad?  Giant Bomb har fått lägga vantarna på Double Fines kommande spel Rad där man spelar en ungdom som måste överleva i en 80-talsinspirerad postapokalyptisk värld.

  Rad kommer släppas 20 augusti till PC, Switch, PS4 och Xbox One.


  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/spel/art/397633/giant_bomb_tar_en_titt_p_rad_f/


  Apex Legends intäkter fortsätter dippa

  Apex Legends intäkter fortsätter dippa


  Ner 74 procent på två månader Respawn släppte Apex Legends i februari och spelet blev väldigt populärt väldigt snabbt. Kort efter släppet meddelade Respawn att spelet hade 50 miljoner spelare på samtliga plattformar, men det verkar...

  Ner 74 procent på två månader  Respawn släppte Apex Legends i februari och spelet blev väldigt populärt väldigt snabbt. Kort efter släppet meddelade Respawn att spelet hade 50 miljoner spelare på samtliga plattformar, men det verkar inte som att intresset för spelet har hållit sig kvar på den höga nivån.

  Enligt granskningsfirman SuperData, som håller koll på spelbranschen, har levererat statistik från april och enligt firman låg intäkterna på 24 miljoner dollar. Detta är en ordentlig dipp från de 92 miljoner som SuperData rapporterade att intäkterna låg på vid release, vilket gjorde spelet till den starkaste starten för ett free-to-play-spel någonsin.

  Att spelet inte genererar lika mycket kosing för tillfället är lite trist, men ingenting konstigt om man håller ett öga på utvecklingen. Den första säsongen drog igång i mitten av mars och erbjöd egentligen inte allt för mycket innehåll som var värd att lägga vantarna på, vilket bidragit till dippen. Andra säsongen av Apex Legends kommer dra igång någon gång i juni. i samband med EA Play kommer Respawn snacka mer om säsong 2, vilket förhoppningsvis kommer erbjuda mer än vad säsong 1 levererade.
  www.eurogamer.net

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/spel/art/397627/apex_legends_intkter_fortstter/


  Kina visar upp nytt maglev-tåg

  Kina visar upp nytt maglev-tåg


  Har en topphastighet på 600 km/h Det kinesiska företaget China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) har utvecklat en prototyp på ett nytt maglev-tåg som i framtiden ska kunna transportera passagerare i hastigheter på upp till 600...

  Har en topphastighet på 600 km/h  Det kinesiska företaget China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC) har utvecklat en prototyp på ett nytt maglev-tåg som i framtiden ska kunna transportera passagerare i hastigheter på upp till 600 km/h.

  Det innebär att sträckan Stockholm - Göteborg skulle gå på under en timma om tåget skulle trafikera svenska järnvägar. Så kommer nu inte att bli fallet utan istället planerar man att börja köra de nya maglev-tågen på till exempel sträckan Beijing - Shanghai i framtiden. CRRC:s utvecklingschef Ding Sansan säger:
  "Take Beijing to Shanghai as an example -- counting preparation time for the journey, it takes about 4.5 hours by plane, about 5.5 hours by high-speed rail, and [would only take] about 3.5 hours with [the new] high-speed maglev."
  CRRC planerar att börja använda sitt nya maglev-tåg i passagerartrafik 2021. Hastighetsrekordet för tåg sattes i Japan 2015 då man där fick upp ett experimentellt tåg i 603 km/h. Detta tåg är dock inget som för tillfället trafikerar japanska järnvägar.  edition.cnn.com

  Läs vidare och kommentera:
  https://feber.se/fordon/art/397626/kina_visar_upp_nytt_maglevtg/