Het Nieuwsblad : Extra

  Neerslachtige Heikki stort hart uit in ‘Temptation Island’: “Ben je me echt vergeten, Milou?”

  Neerslachtige Heikki stort hart uit in ‘Temptation Island’: “Ben je me echt vergeten, Milou?”


  In ‘Temptation Island’ gaat het niet goed met Heikki. De vriend van de twerkende Milou zit in de put en vreest dat zijn relatie de uitdaging in Thailand niet zal overleven. Vrijdag stort hij dan ook zijn hart uit in ‘de Hut’ en heeft hij een...

  In ‘Temptation Island’ gaat het niet goed met Heikki. De vriend van de twerkende Milou zit in de put en vreest dat zijn relatie de uitdaging in Thailand niet zal overleven. Vrijdag stort hij dan ook zijn hart uit in ‘de Hut’ en heeft hij een aangrijpende boodschap voor ons Milou.

  Temptation Island, vrijdag om 20.35 uur, bij VIJF

  bekijk ook

  Waar heeft verleider Jietse nu écht geslapen na zijn romantische date met Milou?

  ‘Temptation’-Milou onthult of ze gevoelens heeft voor verleider: “Ik merk wanneer iemand oprecht is”

  Romantische ‘Temptation’-date van Milou nauwlettend in het oog gehouden door spionnen: “We zijn sneaky bitches”

  Wordt Ruth Beeckmans het nieuwe baasje van Samson?

  Wordt Ruth Beeckmans het nieuwe baasje van Samson?


  Gert Verhulst kondigde enkele weken geleden aan dat hij stopt met Samson en Gert. Er komt nog een reeks afscheidsconcerten en dan is het gedaan. Maar wie het nieuws baasje wordt van Samson wou hij niet prijsgeven. Al zou dat volgens TV Familie ook wel...

  Gert Verhulst kondigde enkele weken geleden aan dat hij stopt met Samson en Gert. Er komt nog een reeks afscheidsconcerten en dan is het gedaan. Maar wie het nieuws baasje wordt van Samson wou hij niet prijsgeven. Al zou dat volgens TV Familie ook wel eens een bazinnetje kunnen zijn.

  Verhulst speelde dertig jaar lang de beste vriend van Samson en zijn afscheid van het duo, waar zovelen mee zijn opgegroeid, kwam als een verrassing. Maar Samson kan niet zomaar alleen blijven dus kan het zijn dat er een nieuw baasje komt. Een nieuwe televisieshow “Samson zoekt Gert” zou nog helemaal niet zo gek zijn. Studio 100 deed het in het verleden ook al twee keer met K3. Toch wordt er hier en daar al eens gefluisterd dat het nieuwe baasje van Samson al gekozen is. En het is steeds dezelfde naam die genoemd wordt: actrice Ruth Beeckmans. Zij vertolkte al eens de rol van Angèle, een nichtje van Alberto, in de kerstshow van ‘Samson & Gert’. Maar voorlopig wilt Studio 100 nog niks kwijt.

  Gert Verhulst viert vrijgezellenavond in Las Vegas

  Gert Verhulst viert vrijgezellenavond in Las Vegas


  Gert Verhulst is druk in de weer. Binnenkort presenteert hij het zesde seizoen van ‘Gert Late Night’, het tweede seizoen van ‘Dancing with the Stars’ en zal hij zijn laatste optredens met Samson doen. Maar ergens daartussen zal Gert ook voor het...

  Gert Verhulst is druk in de weer. Binnenkort presenteert hij het zesde seizoen van ‘Gert Late Night’, het tweede seizoen van ‘Dancing with the Stars’ en zal hij zijn laatste optredens met Samson doen. Maar ergens daartussen zal Gert ook voor het eerst in het huwelijksbootje stappen.

  Met de mama van zijn kinderen Viktor en Marie trouwde Gert niet, maar binnenkort doet hij dat wel met zijn vriending Ellen Callebout. Wanneer dat huwelijk zal plaatsvinden is voorlopig nog een geheim, maar een vrijgezellenavond was er wel al. Vorige week liet hij zijn beste vrienden overvliegen naar Las Vegas om er met z’n alle te vieren. “Het was een uitstap met vrienden”, zei Gert tegen Het Laatste Nieuws. “En nee, het is geen kopie van The Hangover geworden. Maar Las Vegas was wel een droomstad voor zo’n avondje uit.” Toch had hij vooral last van een jetlag en heeft hij naar eigen zeggen moeten vechten tegen de slaap.

  Ooit een half miljard waard, maar nu leeft Jo Lernout in armoede:

  Ooit een half miljard waard, maar nu leeft Jo Lernout in armoede: "Ik kan nooit nog gelukkig zijn"


  Hij had net zo goed in The sky is the limit kunnen zitten, maar voor Jo Lernout werd het Don’t worry, be happy, het programma waarin Peter Boeckx mensen op de rand van de armoede opzoekt. “Ik heb lang getwijfeld of ik mijn povere leven in de...

  Hij had net zo goed in The sky is the limit kunnen zitten, maar voor Jo Lernout werd het Don’t worry, be happy, het programma waarin Peter Boeckx mensen op de rand van de armoede opzoekt. “Ik heb lang getwijfeld of ik mijn povere leven in de Filipijnen wel zou laten filmen, zeker voor een programma met die titel”, zegt de gevallen wonderboy van Lernout & Hauspie. “Voor alle duidelijkheid: ik ben níét gelukkig. Ik leef elke dag met een schuldgevoel.”

  In zijn vorige reeks, The sky is the limit, nam Peter Boeckx een kijkje in het leven van gefortuneerde Belgen. Jo Lernout (70) had een van hen kunnen zijn. Samen met Pol Hauspie (67) stampte hij het spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie uit de grond en op zijn hoogtepunt was Lernout persoonlijk zo’n 500 miljoen euro waard. “In aandelen”, preciseert hij. “Ik heb nooit op een berg cash gezeten. Ik ben me nooit te buiten gegaan aan buitenverblijven, jachten, exclusieve auto’s of juwelen. Het was me nooit te doen om verrijking, wel om mijn bedrijf.”

  Maar dat bedrijf ging de dieperik in nadat Jo Lernout en Pol Hauspie uit het management waren gezet na beschuldigingen van fraude. Lernout is daar ook schuldig aan bevonden en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf. Van zijn 500 miljoen aan aandelen schiet geen euro over. Nu moeten hij en de familie van zijn vrouw leven van zijn pensioen van 1.200 euro. “Net genoeg om rond te komen, want in de Fillipijnen is het leven allang niet meer zo goedkoop. Maar we hebben een dak boven ons hoofd, eten, elektriciteit en internet. Dat laatste is belangrijk voor mij. Ik studeer zo’n vijf tot zes uur per dag. Ik ben nog altijd gebeten door kunstmatige intelligentie. Ik hoop een essay te schrijven over de invloed van artificiële intelligentie op de tewerkstelling. Studeren is mijn belangrijkste bezigheid, op hier en daar een kleine vriendendienst na voor kennissen met een webbedrijfje. Maar dat stelt niet veel voor.”

  Schuldgevoel

  In het programma zien we Jo Lernout zoals hij echt leeft. Dat onderstreept hij wanneer we hem via Skype spreken. “Ik had geen zin om voor tv een kostuum aan te trekken. Ik wou geen show opvoeren, ook al is het een beetje vernederend om zo pover op de televisie te komen. Maar ach, ik zit nu eenmaal de helft van de dag in mijn pyjama omdat die het best beschermt tegen de muggen. En als ik de straat opga, doe ik dat zoals alle Filipino’s: in short en op sandalen.”

  Of hij gelukkig is, zoals de titel van Peter Boekcx’ programma suggereert? “Ik kan nooit nog gelukkig zijn. En dan heb ik het niet over mijn precaire materiële toestand. Daar heb ik vrede mee. Nee, het is dat schuldgevoel waarmee ik elke ochtend opsta en elke avond ga slapen. Dat krijg ik niet weg en dat wil ik ook niet wegkrijgen. Ik ben tenslotte medeschuldig aan de catastrofe rond Lernout & Hauspie, ook al blijf ik erbij dat ik nooit met opzet fraude heb gepleegd.”

  “Bij dat schuldgevoel komt ook nog eens de frustratie dat het bedrijf gered had kunnen worden nadat wij er in 2000 uit waren gezet. Meer zelfs, het had opnieuw groot kunnen worden. Want Lernout & Hauspie ontwikkelde technologie die vandaag bijvoorbeeld door Siri (de virtuele assistent van Apple, nvdr.) en Google wordt gebruikt.”

  “Als ik kon, betaalde ik vandaag nog al die mensen terug die hun zuurverdiende centen verloren zijn. Maar ik heb niets meer. Op het einde van de maand kan ik zelfs niets opzijleggen om nog eens een vliegtuigticket naar België te kopen. Dat wou ik de gedupeerden laten zien door Peter Boeckx hier te laten filmen. Ik kan me namelijk voorstellen dat mensen zich afvragen: Waar zit die Lernout eigenlijk?Hoe leeft hij? Heeft hij nog geld? Toch heb ik lang getwijfeld. In eerste instantie omdat de burgerlijke processen rond de schadeclaims nog lopen. Maar ook de titel van het programma, Don’t worry, be happy, zat me dwars. Ik wil niet dat de mensen denken dat ik hier fluitend door het leven ga. Als de titel op iemand slaat, dan is het mijn Filipijnse vrouw, Annie. Zij is gelukkig met het weinige wat we hebben. Gewoon, omdat ze het vroeger nog veel slechter had.”

  Belangrijke lessen

  Lernout zegt ook lessen te hebben getrokken uit het grote contrast tussen zijn vroegere rijke leven en zijn haast marginale bestaan nu in Angeles City, op een kleine honderd kilometer van de Filipijnse hoofdstad Manilla. “Ooit behoorde ik tot de 1 procent rijksten van de wereld, die 45 procent van alle rijkdom in handen had. Nu zit ik bij de 70 procent die over slechts 2,7 procent van de middelen beschikt. Daar klopt iets niet. Het kapitalisme heeft voor veel vooruitgang gezorgd, maar ook voor buitensporige ongelijkheid. Die oneerlijke verdeling is niet meer te verdedigen. Ik denk daarom dat we op termijn naar een universeel basisinkomen voor iedereen moeten.”

  Of hij daarvoor nog gaat vechten? “Ik wil in mijn leven graag nog dat essay afmaken en me ook nog inzetten voor socialewoningbouwprojecten in de Filipijnen. Veel meer verwacht ik niet meer van het leven.”

  Don’t worry, be happy, Vier, 20.35

  Controversieel programma nu ook te zien in Vlaanderen: met een stuk in je kraag geschiedenisles geven

  Controversieel programma nu ook te zien in Vlaanderen: met een stuk in je kraag geschiedenisles geven


  Drunk history, het programma waarin beschonken bekende Nederlanders verhalen vertellen uit hun vaderlandse geschiedenis, zal ook in Vlaanderen te zien zijn op zender Comedy Central. In Nederland ontstond flink wat commotie rond Drunk history, een...

  Drunk history, het programma waarin beschonken bekende Nederlanders verhalen vertellen uit hun vaderlandse geschiedenis, zal ook in Vlaanderen te zien zijn op zender Comedy Central. In Nederland ontstond flink wat commotie rond Drunk history, een Amerikaans format dat in de VS erg succesvol is. Verschillende organisaties voor verantwoord alcoholgebruik verzetten zich tegen het programma en zelfs vanuit de hoek van de drankproducenten kwam kritiek. Bierbrouwer Grolsch bijvoorbeeld zei te overwegen zijn reclames van Comedy Central terug te trekken. Het merk vindt het programma niet kunnen in het kader van het goed fatsoen en het verantwoord omgaan met alcohol.

  De zender zegt alcoholverbruik niet aan te moedigen en laat elke aflevering voorafgaan door een waarschuwing. In Vlaanderen wordt Drunk history elke maandag om 22 uur uitgezonden.

  Belgen boven in nieuwe Britse crimireeks ‘Baptiste’

  Belgen boven in nieuwe Britse crimireeks ‘Baptiste’


  Fans van ‘The missing’kunnen vanaf dinsdag 30 april hun hart ophalen aan ‘Baptiste’. In die spin-off van de Britse misdaadreeks staat speurder Julien Baptiste centraal. Opnieuw moet hij op zoek naar een vermist meisje, maar dit keer liggen de...

  Fans van ‘The missing’kunnen vanaf dinsdag 30 april hun hart ophalen aan ‘Baptiste’. In die spin-off van de Britse misdaadreeks staat speurder Julien Baptiste centraal. Opnieuw moet hij op zoek naar een vermist meisje, maar dit keer liggen de zaken iets persoonlijker. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door een aantal bekende Belgische koppen, voor én achter de camera.

  Inspecteur Baptiste wordt door zijn ex-vriendin en hoofd van de politie Martha Horchner naar Amsterdam gehaald om zich te buigen over de zaak Natalie. Het nichtje van Engelsman Edward Stratton is onder verdachte omstandigheden verdwenen en is volgens Martha slachtoffer geworden van sex trafficking. Niels, de zoon van de commandante, geraakt geen stap verder met zijn onderzoek. Ze hebben Baptiste nodig.

  Net als bij The missing stond schrijversduo Harry en Jack Williams in voor de scripts. En acteur Tchéky Karyo kruipt al voor de derde keer in de rol van inspecteur Baptiste. Daarbij wordt hij dit keer omringd door Vlaamse kleppers. Zo geeft Barbara Sarafian gestalte aan politiehoofd Martha Horchner. Boris Van Severen, onlangs nog te zien als de zwijgzame agent Pascal in Studio tarara, speelt haar zoon Niels. Later in de reeks duiken ook Tom Audenaert, Manou Kersting en Martha Canga Antonio, de hoofdrolspeelster uit Black, op.

  Ook achter de camera stond overigens talent van eigen bodem. De reeks telt zes afleveringen, waarvan de eerste drie ingeblikt werden door de IJslandse Börkur Sigthorsson. Voor de overige drie episodes nam Jan Matthys de regie over. Hij maakte in het verleden onder meer Quiz me quick en In Vlaamse velden.

  Hoewel de reeks zich grotendeels afspeelt in Amsterdam, werden bovendien verschillende scènes opgenomen in Gent en Antwerpen. Tom Hollander, die Edward Stratton vertolkt, houdt alvast goeie herinneringen aan de steden over. “Voor de opnames wist ik niets over België, maar het is een fraai land. Heel beschaafd en bescheiden. Weet je, hoe donker het verhaal dat je vertelt ook is, uiteindelijk bepalen de crew en de plek waar je filmt hoe je je voelt. En het voelde heel prettig.”

  ‘Boer zkt vrouw - de wereld rond’: ook suikerrietboer Etienne hoopt op ware liefde

  ‘Boer zkt vrouw - de wereld rond’: ook suikerrietboer Etienne hoopt op ware liefde


  Elke dag, tussen ‘VTM nieuws’ en ‘Familie’, kan je kennismaken met een nieuwe kandidaat van ‘Boer zkt vrouw - de wereld rond’. Zo leerde televisiekijkend Vlaanderen ook Etienne (55) kennen, een suikerrietboer uit Kaapverdië die iemand zoekt...

  Elke dag, tussen ‘VTM nieuws’ en ‘Familie’, kan je kennismaken met een nieuwe kandidaat van ‘Boer zkt vrouw - de wereld rond’. Zo leerde televisiekijkend Vlaanderen ook Etienne (55) kennen, een suikerrietboer uit Kaapverdië die iemand zoekt om zijn plantage – en binnenkort ook hotel – mee te delen.

  “Ik heb mijn hart verloren aan Santo Antão”, zegt Etienne. Je kan hem moeilijk ongelijk geven. Imposante bergen, parelwitte stranden, valleien...de natuur op het eiland is adembenemend. “En het weer is het hele jaar door schitterend. Zowel in de winter als in de zomer is het hier gemiddeld 25 graden.”

  Etienne is afkomstig uit het Oost-Vlaamse Bambrugge, heeft twee kinderen en werkte dertig jaar in de horeca vooraleer hij op zijn vijftigste besloot dat het genoeg was. De drukte van zijn job werd hem te veel, hij wilde rustiger gaan leven.

  Weg uit het jachtige leven

  Na wat rondreizen belandde hij uiteindelijk in Kaapverdië, op zes uur vliegen van België. Daar, aan de westkust van Afrika, vond Etienne de rust die hij zocht. “Ik had meteen het Caraïbische gevoel. De warmte van de mensen, de natuur… Hier leef ik op mijn eigen ritme. Gezonder, niet meer gejaagd. Is het vandaag niet, dan is het morgen.”

  Hij ontpopte zich tot suikerrietboer en stampte een indrukwekkende plantage van drie hectare uit de grond. Op zijn domein heeft hij ook een moestuin waar hij papaja en tomaten teelt. En momenteel is hij volop bezig met de bouw van een eigen hotel, dat nog dit jaar moet opengaan.

  Het enige wat hij nog niet heeft, is een vrouw. “Ik ben een gevoelsmens. Liefde is het mooiste wat er is. Liefde krijgen en liefde geven. Het vraagt wat zoekwerk, maar ik hoop dat we de ware vinden. Ik zoek een vrouw die van de natuur en het simpele leven houdt, die in om het even welke omgeving zichzelf kan blijven.”

  Vanavond stelt een nieuwe kandidaat zich voor: akkerbouwer Gerard (43) uit Duitsland.

  Boer zkt vrouw - de wereld rond, VTM, 19.55 uur

  Oersaai en toch straffe kijkcijfers voor werelduurrecord van Victor Campenaerts

  Oersaai en toch straffe kijkcijfers voor werelduurrecord van Victor Campenaerts


  Ongetwijfeld een enorme adrenalinestoot voor Victor Campenaerts, het doorbreken van dat werelduurrecord. Op televisie oogt zoiets altijd iets minder spectaculair, maar toch keek er een goeie 413.376 man tussen 18 en 19 uur naar de prestatie van de...

  Ongetwijfeld een enorme adrenalinestoot voor Victor Campenaerts, het doorbreken van dat werelduurrecord. Op televisie oogt zoiets altijd iets minder spectaculair, maar toch keek er een goeie 413.376 man tussen 18 en 19 uur naar de prestatie van de wielrenner. Op het moment dat Campenaerts de grens van 55 kilometer doorbrak zaten maar liefst 647.935 fans te supporteren. Straffe cijfers voor wat eigenlijk een saai uurtje televisie was.

  Meer dan 645.000 kijkers zagen Campenaerts het record verbreken.
  Dit betekenen de tattoos van de ‘Temptation’ verleiders

  Dit betekenen de tattoos van de ‘Temptation’ verleiders


  Het is geen geheim dat de verleiders van TemptationIsland niet vies zijn van een beetje inkt. Maar wat betekenen deze tattoos eigenlijk? Hebben ze spijt van die ene ex die ze voor de rest van hun leven op hun lichaam dragen of zit er een diepere...

  Het is geen geheim dat de verleiders van TemptationIsland niet vies zijn van een beetje inkt. Maar wat betekenen deze tattoos eigenlijk? Hebben ze spijt van die ene ex die ze voor de rest van hun leven op hun lichaam dragen of zit er een diepere betekenis achter al die inkt? Ontdek hier hun verborgen geheimen. Of om het met de woorden van Gaetan te zeggen: “Stay Thirsty.”

  bekijk ook

  Zal het dan toch eindelijk gaan gebeuren? Heikki legt zijn microfoon opzij

  Vers bloed op ‘Temptation Island’: deze nieuwe vrijgezel moet de koppels doen kraken

  Koppels krijgen goed en minder goed nieuws in ‘Blind Gekocht’: “Moet je nu in een tent slapen?”

  Koppels krijgen goed en minder goed nieuws in ‘Blind Gekocht’: “Moet je nu in een tent slapen?”


  In ‘Blind Gekocht’ is het even schrikken als woonexpert Bart ontdekt dat Nisse en Mathilde de weinige spullen die ze hebben, zullen moeten achterlaten als ze verhuizen. Ook Kim en Cedric moeten hun hebben en houden van de hand doen omdat ze niet...

  In ‘Blind Gekocht’ is het even schrikken als woonexpert Bart ontdekt dat Nisse en Mathilde de weinige spullen die ze hebben, zullen moeten achterlaten als ze verhuizen. Ook Kim en Cedric moeten hun hebben en houden van de hand doen omdat ze niet alles kunnen meenemen. De slaapkamer van zoontje Liam raken ze onmiddellijk kwijt, maar vier weken voor de grote verhuis is wel erg snel. Er is echter ook goed nieuws: hun kinderen krijgen eindelijk hun eigen kamer. En niet zomaar een slaapkamer. Aflevering gemist? Bekijk hier de hoogtepunten.

  De slaapkamer van Liam is al snel verkocht: “Moet jij nu in een tent slapen?”

  Kim en Cedric moeten de meeste van hun meubels achterlaten omdat er geen plaats voor is in hun nieuwe woning. De slaapkamer van Liam raken ze snel kwijt, zelfs enkele weken voor de grote verhuisdag. Maar waar zal hun zoontje nu slapen?

  Handen tekort bij het ineenzetten van de meubels: Béa to the rescue!

  Woonexpert komt handen te kort wanneer hij op het laatste nippertje nog enkele meubels koopt voor Kim en Cedric. Want die meubels komen niet kant-en-klaar aan. Gelukkig is Béa er nog om een handje toe te steken.

  De zoontjes van Kim en Cedric krijgen eindelijk hun eigen kamer. En wat voor één!

  Het is niet alleen maar kommer en kwel bij de koppels die niet altijd even tevreden zijn met de woning die de expert in hun maag splitsen. De zoontjes van Kim en Cedric krijgen nu hun eigen kamer en dat maakt al veel goed voor het koppel. “Als de kinderen recht naar boven lopen en de kamers leuk vinden, dan is dit voor ons een geslaagd huis”, zeiden ze een poosje geleden.

  Bart schrikt van de weinige meubels die Nisse en Mathilde kunnen meenemen

  De woonexpert doet bij Nisse en Mathilde in Gent ook zijn ronde met zijn post-its om te bekijken welke meubels mee kunnen verhuizen. Het koppel heeft al weinig spullen, maar er zullen er nog minder overblijven als Bart klaar is.

  ‘Blind Gekocht’, woensdag om 20.35 uur, bij VIER

  Silvy De Bie laat ‘tramp stamp’ weghalen: “Blij afscheid te kunnen nemen van dat lelijk oud ding”

  Silvy De Bie laat ‘tramp stamp’ weghalen: “Blij afscheid te kunnen nemen van dat lelijk oud ding”


  Sylver-zangeres Silvy De Bie heeft één van haar tatoeages laten verwijderen. En ze is blij er vanaf te zijn. De zangeres postte dinsdag een foto op Instagram waarop ze een grote tatoeage op haar onderrug liet verwijderen. Maar echt weg is de tatoeage...

  Sylver-zangeres Silvy De Bie heeft één van haar tatoeages laten verwijderen. En ze is blij er vanaf te zijn.

  De zangeres postte dinsdag een foto op Instagram waarop ze een grote tatoeage op haar onderrug liet verwijderen. Maar echt weg is de tatoeage nog niet, afgelopen week was de eerste van een reeks sessies die ze moet doorstaan om uiteindelijk echt van de tatoeage af te zijn en die behandeling doet blijkbaar serieus wat pijn.

  Maar volgens De Bie was het de pijn helemaal waard. “Blij afscheid te kunnen nemen van dat lelijk oud ding. Of moet ik mijn mooie jaren ‘90 trampstamp zeggen”, schreef ze bij de foto.

  View this post on Instagram

  Last week i had the first session of my tattoo removal. Quite painful but so worth it! Happy to say goodbye to that ugly old thing. Or should i say my lovely 90’s #trampstamp ?? What was i thinking ??????? Special thanks to the amazing team from @carpe_clinic

  A post shared by Silvy De Bie (@silvyofficial) on Apr 16, 2019 at 9:19am PDT

  Hij was ooit een half miljard dollar waard, nu leeft Jo Lernout van 2,5 euro per dag

  Hij was ooit een half miljard dollar waard, nu leeft Jo Lernout van 2,5 euro per dag


  De opvallendste figuur in het nieuwe VIER-programma ‘Don’t Worry Be Happy’ moet Jo Lernout zijn. De West-Vlaming was in een ver verleden de helft van spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie (L&H) en was op zijn hoogtepunt 500 miljoen dollar...

  De opvallendste figuur in het nieuwe VIER-programma ‘Don’t Worry Be Happy’ moet Jo Lernout zijn. De West-Vlaming was in een ver verleden de helft van spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie (L&H) en was op zijn hoogtepunt 500 miljoen dollar waard. Na het veelbesproken faillissement van zijn bedrijf moet hij het echter met heel wat minder stellen, maar hij heeft geleerd met weinig gelukkig te zijn. Lernout woont nu in de Filipijnen met zijn vrouw en zoon en leeft van 2,5 euro per dag. Maar het verlies van zijn fortuin maakt hem allesbehalve ongelukkig: “Ik vind het vooral erg voor andere mensen die geld verloren.”

  LEES OOK. Bijna twintig jaar na faillissement: afhandeling schadevergoeding in zaak Lernout & Hauspie nog maar eens uitgesteld

  Don’t Worry Be Happy, donderdag om 20.35 uur, bij VIER

  bekijk ook

  5 miljard mensen overleven met 2 dollar per dag": Lernout worstelt met het ongelijksheidsvraagstuk

  Lernout: "De technologie van L&H zit nu in Siri en Google"

  Vroeger miljonair, nu woont Jo Lernout bij Filippijnse schoonfamilie met 2,5 euro per dag

  ‘Blind Gekocht’-koppel onaangenaam verrast en Britt Van Marsenille onderzoekt de centen die influencers verdienen op Instagram

  ‘Blind Gekocht’-koppel onaangenaam verrast en Britt Van Marsenille onderzoekt de centen die influencers verdienen op Instagram


  Elke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Maar als je daar je gading niet vindt, raden we ook series op Netflix en Telenet Play aan. Van het bordeel naar erger Als je in een voormalig bordeel woont om het pand te...

  Elke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Maar als je daar je gading niet vindt, raden we ook series op Netflix en Telenet Play aan. Van het bordeel naar erger Als je in een voormalig bordeel woont om het pand te behoeden voor krakers en dieven, dan kan het je toch niet slechter vergaan als je iemand je centen wegschenkt om een huis voor je te kopen? Dat moet het Gentse stel Nisse en Mathilde ook hebben gedacht toen ze in Blind gekocht stapten. Maar kijk: het pand dat de aankoopmakelaar voor hen heeft gevonden, blijkt verre van hun droomhuis. Als dat maar goed komt. Blind gekocht Vier 20.35 uur Kassa! op Instagram Dacht u echt dat BV’s op Instagram zo actief zijn om hun mooie ogen? Droom gerust verder, maar de waarheid zit ‘m in de portemonnee. Wie massa’s volgers heeft op Instagram maakt kans opgepikt te worden door merken die u maar wat graag zien poseren met hun producten. In hoeverre uw kassa dan vrolijk begint te tingelen, dat onderzoekt Britt Van Marsenille in Factcheckers. Factcheckers Eén 20.40 uur Kijk eens naar beneden U heeft Our planet op Netflix er al helemaal doorgejaagd? Dan heeft de BBC, het Britse baken van kwaliteit waarop Netflix zich voor zijn documentaire baseerde, al iets anders voor u in petto. Zonder Richard Attenborough natuurlijk want die zit nu bij Netflix, maar met topfilmers die onze aarde vanuit de lucht bekijken en zo de klimaatveranderingen op een verrassende manier in beeld brengen. Earth from space BBC1 22 uur Tegen de muur toen hij er nog niet stond César Chávez overleed in 1993 en heeft Donald Trumps muur gelukkig niet meer hoeven meemaken. Het zou de man een steek in het hart zijn geweest want hij zette zich zijn leven lang in voor de rechten van Latijns-Amerikaanse migranten in de VS. Over zijn leven werd een film gemaakt met Michael Peña in de hoofdrol. Die acteur kent u vast nog van de films Crash en World Trade Center maar mogelijk ook van Chips, de film gebaseerd op de tv-serie. Gelukkig is de Chávez-film een stuk boeiender dan de flauwe Chips-remake. César Chávez Caz 20.40 uur Netflix en co

  Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Michael Temmerman de serie Game of thrones aanbevelen, die je sinds deze week in het Telenet Play More-aanbod vindt.

  Na bijna twee jaar wachten is het zover. Het nieuwe - én tevens laatste - seizoen van 'Game of thrones' is van start gegaan. Nog slechts zes afleveringen - waarvan wel enkele in XL-formaat - en we weten wie op het einde van deze wel heel erg wilde rit nog leeft en wie er op de befaamde IJzeren troon zal zitten. Met een budget van ruim 15 miljoen dollar per aflevering beloven de makers eruit te gaan met meer dan één knal. Een topcast, intriges die de makers van 'Thuis' niet kunnen bedenken én draken. Meer moet dat niet zijn...

  Game of Thrones, seizoen 8 Telenet Play More aflevering nu beschikbaar ook nieuw op Netflix

  Homecoming: a film by Beyoncé, documentaire op Netflix, beschikbaar vanaf 17 april
  Alles staat deze week in het teken van 'Game of thrones'. Dat merk je ook bij Netflix, waar deze week alleen wat minder bekende titels gelanceerd worden. Wel leuk is de "intieme" blik achter de schermen van het veelbesproken optreden van Beyoncé op Coachella in 2018, waar de Queen Bee geschiedenis schreef als eerste zwarte vrouwelijke headliner.

  Piet Piraat is gsm’ende ouders beu

  Piet Piraat is gsm’ende ouders beu


  Peter Van de Velde is het beu dat ouders op hun gsm zitten terwijl ze een show opvoeren voor de kinderen. Het zit de acteur van Piet Piraat zo hoog, dat hij zijn oproep ook op Twitter plaatste.“Lieve ouders, als jullie met jullie kleine piraatjes naar...

  Peter Van de Velde is het beu dat ouders op hun gsm zitten terwijl ze een show opvoeren voor de kinderen. Het zit de acteur van Piet Piraat zo hoog, dat hij zijn oproep ook op Twitter plaatste.

  “Lieve ouders, als jullie met jullie kleine piraatjes naar de #pietpiraatshow komen kijken, heb dan het fatsoen van niet op jullie smartphone te zitten tokkelen tijdens onze show”, klinkt het. De acteur vraagt meer respect want het stoort niet alleen de kinderen maar ook de acteurs op de scene.

  Lieve ouders, als jullie met jullie kleine piraatjes naar de #pietpiraatshow komen kijken, heb dan het fatsoen van niet op jullie smartphone te zitten tokkelen tijdens onze show!
  Dat stoort! #respect #fatsoen #studio100

  — Peter Van de Velde (@VandeVeldePeter) 17 april 2019
  ‘Game of thrones’-actrice Sophie Turner (23) over de ongewenste gevolgen van haar succes: “Ik dacht heel vaak aan zelfmoord”

  ‘Game of thrones’-actrice Sophie Turner (23) over de ongewenste gevolgen van haar succes: “Ik dacht heel vaak aan zelfmoord”


  Sophie Turner is momenteel één van de meeste bekeken actrices. De 23-jarige speelt al 8 seizoenen één van de hoofdrollen in Game of thrones. Toch blijken internettrollen een hele impact te hebben op haar leven en dacht ze al aan zelfmoord.Sophie...

  Sophie Turner is momenteel één van de meeste bekeken actrices. De 23-jarige speelt al 8 seizoenen één van de hoofdrollen in Game of thrones. Toch blijken internettrollen een hele impact te hebben op haar leven en dacht ze al aan zelfmoord.

  Sophie Turner was amper 14 toen ze in de populaire reeks stapte als Sansa Stark. Ze geeft nu toe dat de impact van online pestgedrag een heel effect op haar leven had. Zo dacht ze veel aan zelfmoord. “Het is vreemd, ik was niet echt depressief als kind, maar ik dacht wel heel vaak aan zelfmoord. Misschien was het een vreemde fascinatie. Maar ik denk niet dat ik het ooit zou gedaan hebben.”

  Het pestgedrag zorgde er wel voor dat ze niet langer graag buiten kwam en dat ze haar vrienden liever vermeed. “Ik had geen motivatie meer om iets te doen. Zelfs mijn beste vrienden wilde ik niet meer zien”, zei ze.

  De actrice heeft het ondertussen wel goed voor mekaar, na haar prestaties in Game of thrones, zal ze straks de hoofdrol opnemen in de superheldenfilm Dark phoenix van Marvel. En ze zal ook trouwen met één van de zangers van de groep de Jonas Brothers, Joe Jonas.

  bekijk ook

  Game of Thrones-hype leidt tot verontrustende trend: “Een hond kopen in een opwelling heeft verschrikkelijke gevolgen”

  Vuurspuwende draken en ‘night walkers’ in spectaculaire Game of Thrones-fontein

  Wow! In dit hotel kan je overnachten in ware Game of Thrones-stijl

  ‘Blind Gekocht’-koppel bij onthulling huis: “WC is te klein om mijn <I>gat </I>af te kuisen”

  ‘Blind Gekocht’-koppel bij onthulling huis: “WC is te klein om mijn gat af te kuisen”


  Nisse en Mathilde maken woensdagavond kennis met hun nieuwe huis, maar dat lijkt al snel niet zo praktisch te zijn. “Ik geraak wel op de wc, maar ik heb te weinig plaats om mijn gat af te kuisen”, klinkt het lacherig bij Nisse. “Laat ons zeggen dat...

  Nisse en Mathilde maken woensdagavond kennis met hun nieuwe huis, maar dat lijkt al snel niet zo praktisch te zijn. “Ik geraak wel op de wc, maar ik heb te weinig plaats om mijn gat af te kuisen”, klinkt het lacherig bij Nisse. “Laat ons zeggen dat dit huis niet zo praktisch is voor ons, nogal grote mensen”, vult Mathilde verder aan.

   

  bekijk ook

   

  Teleurstelling in ‘Blind Gekocht’: “Binnenkant zal veel goed moeten maken”

  Tranen bij Kim in ‘Blind gekocht’: “Is dit het beste wat ze met ons budget kunnen vinden?”

  Spektakelmusical ‘40-45’ nog maar eens verlengd, cast weer uitgebreid

  Spektakelmusical ‘40-45’ nog maar eens verlengd, cast weer uitgebreid


  De interesse in ‘40-45’ blijft gigantisch: de spektakelmusical van Studio 100 verkocht al meer dan 600.000 tickets en wordt nog maar eens verlengd, tot 17 mei 2020. En dus doet er opnieuw een extra acteur zijn intrede in de cast.Na James Cooke en...

  De interesse in ‘40-45’ blijft gigantisch: de spektakelmusical van Studio 100 verkocht al meer dan 600.000 tickets en wordt nog maar eens verlengd, tot 17 mei 2020. En dus doet er opnieuw een extra acteur zijn intrede in de cast.

  Na James Cooke en Laura Tesoro komt alweer een nieuwe naam de ploeg van 40-45 versterken. In het oorlogsepos deelt Bert Cosemans (52) voortaan de rol van vader Emiel met Peter Van De Velde en Lucas Van den Eynde. Cosemans speelde onder andere mee in Thuis en Flikken, en staat in het collectief geheugen gegrift als Pierre in Lili en Marleen. Om de hoge werkdruk van 40-45 te verdelen, is Cosemans vanaf 1 mei beurtelings te zien in de voorstellingen.

  Ook Michiel De Meyer schuift door naar de hoofdcast. De gewezen Thuis-acteur speelt sinds de start van 40-45 mee in het ensemble, maar werkte tot nu toe als vervanger van hoofdrolspeler Jonas Van Geel. Voortaan is hij een volwaardig lid van de cast en deelt hij het personage Louis met Van Geel en James Cooke.

  600.000 verkochte kaartjes

  40-45 volgt twee Antwerpse broers en hun familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ene broer belandt bij het verzet, de andere sluit zich aan bij de Duitse bezetters.

  De kaap van 600.000 verkochte kaartjes is intussen overschreden, en Studio 100 heeft de voorstellingen nu verlengd tot 17 mei 2020. Tickets en info via www.40-45.live.

  bekijk ook

  Laura Tesoro maakt debuut als Sarah in musical ‘40-45’

  James Cooke voor het eerst op het podium van musical ‘40-‘45 als Louis

  Jelle Cleymans en Free Souffriau herenigd in nieuwe musical ‘Daens’

  Familie treft maatregelen zodat iedereen de begrafenis van Paul Severs kan bijwonen: “We willen fans niet teleurstellen”

  Familie treft maatregelen zodat iedereen de begrafenis van Paul Severs kan bijwonen: “We willen fans niet teleurstellen”


  De uitvaart van Paul Severs vindt op dinsdag 23 april plaats in zijn thuisgemeente Halle. Omdat de familie een erg grote opkomst verwacht en de Sint-Martinusbasiliek daarom wellicht te klein zal zijn, wordt een groot scherm gezet op het Possozplein. Dat...

  De uitvaart van Paul Severs vindt op dinsdag 23 april plaats in zijn thuisgemeente Halle. Omdat de familie een erg grote opkomst verwacht en de Sint-Martinusbasiliek daarom wellicht te klein zal zijn, wordt een groot scherm gezet op het Possozplein. Dat meldt Christophe, de zoon van de overleden zanger, die iedereen afraadt om met de wagen te komen.

  Gezien de vele steunbetuigingen die de familie sinds het overlijden van de immens populaire zanger Paul Severs gekregen heeft, wordt er rekening mee gehouden dat de uitvaart op dinsdag 23 april wel eens een overrompeling zou kunnen worden in de Vlaams-Brabantse gemeente Halle.

  LEES OOK. Collega’s en vrienden reageren op overlijden van Paul Severs: “Hij was een koekegoeie gast, mijn hart bloedt” (N+)

  Planning

  Van 7.30 tot 9.30 uur zullen de fans een laatste groet kunnen brengen in de Sint-Martinusbasiliek. Ze krijgen een rouwprentje mee en krijgen de kans om een bloem te leggen. “Op het Possozplein zal een nadargang starten richting de ingang van de basiliek”, zegt Christophe Severs.

  De genodigden kunnen die laatste groet in de basiliek brengen van 10 tot 11.30 uur. De kerkelijke plechtigheid start om 11.30 uur en zal een uur duren. “Het is onmogelijk om iedereen te laten zitten in de Sint-Martinusbasiliek”, zegt Christophe. “Maar we willen de fans niet teleurstellen en hebben besloten om een groot scherm te plaatsen op het Possozplein. We raden mensen met een beperking aan om een klapstoeltje mee te brengen.”

  Niet met de auto

  Christophe Severs raadt fans aan om niet met de auto te komen. “Parkeerplaats zal er sowieso te weinig zijn in Halle. Wij raden u ten zeerste aan het openbaar vervoer te gebruiken om in Halle te geraken. Vanuit alle landsdelen geraak je in Brussel en vanuit Brussel is het nog geen 10 minuutjes met de trein. Er rijden ook negen treinen per uur naar Brussel. Voorts zijn er rechtstreekse verbindingen met Leuven, Mechelen, Turnhout, Kortrijk, La Louvière, Binche...”

  Paul Severs (70) overleed op dinsdag 9 april aan de gevolgen van de zware hartaanval die hij opliep tijdens een fietstocht op 12 maart.

  LEES OOK. Halle in diepe rouw: “Paul is altijd die gewone jongen van de streek gebleven”

  Beyoncé lanceert onverwacht nieuw album

  Beyoncé lanceert onverwacht nieuw album


  Beyoncé heeft voor veel fans even de wereld op zijn kop gezet. Naast haar langverwachte documentaire heeft ze onverwacht ook een nieuw album losgelaten op de wereld. Fans zaten al een tijdje op het randje van hun stoel te wachten op de...

  Beyoncé heeft voor veel fans even de wereld op zijn kop gezet. Naast haar langverwachte documentaire heeft ze onverwacht ook een nieuw album losgelaten op de wereld.

  Fans zaten al een tijdje op het randje van hun stoel te wachten op de Netflix-documentaire die Beyoncé zou releasen op woensdag 17 april. Daar heeft de zangeres nu nog een verassing aan toegevoegd. Ze loste een volledig nieuw album met daarop 40 live-nummers van haar concert op het muziekfestival Coachella in 2018. Het album is momenteel te vinden op Spotify, Tidal en Apple Music.

  Het festival werd toen door de fans speciaal Beychella gedoopt, omdat het de eerste keer was dat een zwarte vrouw als headliner op het festival stond. De documentaire Homecoming: A Film by Beyoncé bevat delen uit haar Coachella-optreden , maar zal ook fragmenten van Beyoncé achter de schermen tonen.

  ‘Debation Island’ over smartphoneverslaving: “Ik krijg jeuk aan mijn voeten van het afkicken”

  ‘Debation Island’ over smartphoneverslaving: “Ik krijg jeuk aan mijn voeten van het afkicken”


  Volgens parlementsvoorzitter Jan Peumans zitten politici te vaak op hun smartphone. In het parlement zelf zijn de meningen voorlopig verdeeld. Benieuwd of de Temptation Island-figuren het er wél over eens zijn. bekijk ook Debation Island: “Als ik een...

  Volgens parlementsvoorzitter Jan Peumans zitten politici te vaak op hun smartphone. In het parlement zelf zijn de meningen voorlopig verdeeld. Benieuwd of de Temptation Island-figuren het er wél over eens zijn.

  bekijk ook

  Debation Island: “Als ik een wagen koop, krijg ik daar ook geen salaris bij”

  Debation Island over terugkeer ISIS-strijders: “Ik had zoiets van wow”

  Populaire sitcom ‘Friends’ wordt nu ook musical

  Populaire sitcom ‘Friends’ wordt nu ook musical


  Een vervolg op de populaire sitcom Friends zullen we wellicht nooit krijgen, maar troost komt in de vorm van een musical. Miranda Larsson, die eerder al Spongebob en Sleepy hollow tot musicals omvormde, presenteert deze zomer Friendsical. De productie...

  Een vervolg op de populaire sitcom Friends zullen we wellicht nooit krijgen, maar troost komt in de vorm van een musical. Miranda Larsson, die eerder al Spongebob en Sleepy hollow tot musicals omvormde, presenteert deze zomer Friendsical. De productie wordt een parodie op de originele serie en gaat op 15 juli in première in Cheltenham. In het najaar toert de voorstelling door verschillende Engelse theaters.

  Details over het verhaal zijn nog niet bekend, behalve dat – net als in de reeks – de knipperlichtrelatie tussen Ross en Rachel de rode draad wordt. Ook de titels van de liedjes zijn duidelijke knipogen naar het origineel. (He’s her) Lobster, Richard’s moustache en You’re over me? When were you under me? zijn maar het topje van de ijsberg.

  Van het bordeel naar een nóg lelijker huis

  Van het bordeel naar een nóg lelijker huis


  Een nieuwe aflevering van Blind gekocht, en alweer een koppel dat niet tevreden is. Nisse en Mathilde woonden vroeger in een bordeel, maar dromen van een mooi huis in het Gentse. Maar wat ze uiteindelijk voor hun budget krijgen, kan hen bepaald niet...

  Een nieuwe aflevering van Blind gekocht, en alweer een koppel dat niet tevreden is. Nisse en Mathilde woonden vroeger in een bordeel, maar dromen van een mooi huis in het Gentse. Maar wat ze uiteindelijk voor hun budget krijgen, kan hen bepaald niet bekoren.

  Van het bordeel naar een nóg lelijker huis

  Een nieuwe aflevering van Blind gekocht, en alweer een koppel dat niet tevreden is. Nisse en Mathilde woonden vroeger in een bordeel, maar dromen van een mooi huis in het Gentse. Maar wat ze uiteindelijk voor hun budget krijgen, kan hen bepaald niet bekoren.

  Voor de goede zaak in een vroeger bordeel wonen: het is toch niet helemaal je dat, zo vinden Nisse en Mathilde. Een woonkamer met tralies voor de ramen en slaapkamers vol spiegels zijn niet de gedroomde plek om aan kinderen te beginnen denken. Dus zal er binnenkort maar iemand anders het pand van krakers en inbrekers moeten behoeden. Nisse en Mathilde dromen immers van een leuk en afgewerkt huis, het liefst in het centrum van Gent. Als het even kan, willen ze daar nog graag een tuintje bij. Maar met een budget van 290.000 euro blijkt zo’n parel quasi onvindbaar voor aankoopmakelaar Béa. Ze verbreedde dus haar blikveld en vond de ideale woning in de stadsrand, in Gentbrugge. Helaas kan het pand het jonge koppel niet meteen bekoren. Ze merken overal minpunten op en kunnen het uiteindelijk niet anders formuleren dan: “Bedankt om een lelijk huis voor ons te kopen”.

  Maar misschien is er wel hoop, want zoals we al eerder zagen in Blind gekocht worden er met de steun van de programmasponsors wonderen verricht. Hopelijk ook voor Kim en Cédric in Londerzeel. Toen zij zagen wat ze maar kregen voor hun centen, was Kim zo teleurgesteld dat ze nachtmerries overhield aan haar nieuwe huis.(jdr)

  Blind Gekocht, Vier, 20.35

  Factcheckers willen geld verdienen met Instagram

  Factcheckers willen geld verdienen met Instagram


  Factcheckers willen geld verdienen met Instagram0Kan je snel geld verdienen met een Instagramprofiel? Britt Van Marsenille zoekt het vanavond uit in Factcheckers. Internet en magazines slaan je om de oren met tips om je meer volgers te bezorgen op...

  Factcheckers willen geld verdienen met Instagram0

  Kan je snel geld verdienen met een Instagramprofiel? Britt Van Marsenille zoekt het vanavond uit in Factcheckers. Internet en magazines slaan je om de oren met tips om je meer volgers te bezorgen op Instagram. En hoe meer volgers, hoe groter de kans dat een merk je oppikt. En dan valt er geld te verdienen door foto’s met producten te posten op je profiel.

  Van Marsenille maakt een nieuw account aan onder de naam @i_am_blondielocks. Haar streefdoel: 50.000 volgers. Reageren, liken, volgers verzamelen, en dat twee weken lang. “Er ging een nieuwe wereld voor me open. Ik gebruikte Instagram om foto’s van mijn vrienden te zien, maar het is big business. Ik ging ver buiten mijn comfortzone, gewoon om snel geld te verdienen.”(dewo)

  Jan Verheyen valt op ‘Kampioenen’-set

  Jan Verheyen valt op ‘Kampioenen’-set


  Jan Verheyen valt op ‘Kampioenen’-setFilms maken kan je gezondheid schaden. Dat ondervond Jan Verheyen (63) aan den lijve. De regisseur maakte een lelijke val op de set van de vierde Kampioenen-film. “Niet voor gevoelige kijkers”, schreef hij in...

  Jan Verheyen valt op ‘Kampioenen’-set

  Films maken kan je gezondheid schaden. Dat ondervond Jan Verheyen (63) aan den lijve. De regisseur maakte een lelijke val op de set van de vierde Kampioenen-film. “Niet voor gevoelige kijkers”, schreef hij in een bericht op Instagram.

  Verheyen reed op de set rond met een fiets en botste per ongeluk tegen de key grip, de verantwoordelijke voor de technische hulp. Fiets en regisseur landden op het asfalt. Verheyen liep verwondingen op aan zijn handen, elleboog en knie.(dewo)

  Annelien Coorevits neemt deelnemers ‘Temptation island’ op de korrel

  Annelien Coorevits neemt deelnemers ‘Temptation island’ op de korrel


  Annelien Coorevits neemt deelnemers ‘Temptation island’ op de korrelNiet enkel de kijkers, ook presentatrice Annelien Coorevits (32) is hard voor de deelnemers van Temptation island. “Ik heb het gevoel dat bepaalde koppels zich niet inschreven om...

  Annelien Coorevits neemt deelnemers ‘Temptation island’ op de korrel

  Niet enkel de kijkers, ook presentatrice Annelien Coorevits (32) is hard voor de deelnemers van Temptation island. “Ik heb het gevoel dat bepaalde koppels zich niet inschreven om hun relatie te testen, maar om bekend te worden”, zegt ze in Story. “De voorbije seizoenen hebben heel wat opgeleverd voor de kandidaten: actes de présence en veel volgers op sociale media, met alle bijbehorende voordelen... Voor sommigen was dat de grootste drijfveer. Dan denk ik: zet je daarvoor je relatie op het spel? Bovendien bombardeert een deelname aan Temptation island je niet plots tot BV, hé.”

  Het elfde seizoen van Temptation island is volgens de fans goed op weg om het saaiste ooit te worden. De koppels houden zich bedeesd en verkiezen een goede nachtrust boven feestgedruis. “Ze zijn enorm bezig met hoe ze overkomen voor de camera’s”, zegt Coorevits. “Dat is jammer. Je neemt deel aan Temptation om je relatie te testen, dus zoek toch een beetje de verleiding op. Pas dan weet je of je kunt weerstaan. Let op: ik vind niet dat ze zich moeten bezatten en hun partner moeten bedriegen. Maar doe normaal en maak er een fijne tijd van.”(dvg)